• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Špagety aglio olio
Napište svůj komentář k receptu

Špagety aglio olio

autor: Víťa Jaroš
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 139
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Špagety aglio olio
Nahrát fotku
 

Suroviny

3 porce
    • 500
      g špagety
    • 4
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř mletý
    • olivový olej
    • bazalka
    • 150
      g parmazán
    • červené feferonky sušené

Postup přípravy receptu

1
Špagety uvaříme podle návodu na obalu.
2
Mezitím na pánvi rozehřejeme olivový olej, na kterém orestujeme plátky česneku a jemně pokrájenou feferonku (pokud máme jen drcenou, tak tu až na závěr přimícháme do špaget.
3
Špagety scedíme a rovnou vložíme na pánev s česnekem a feferonkou a krátce prohřejeme a smícháme dohromady.
4
Jemně osolíme a opepříme.
5
Pokud máme k dispozici čerstvou bazalku (či jiné oblíbené bylinky), přidáme též. Oheň vypneme a za stálého míchání vsypeme nastrouhaný parmazán.
6
Hotové špagety aglio olio můžeme podle chuti posypat dalším sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio, olio e peperoncini

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Spaghetti aglio olio e peperoncino

Houbové aglio olio

Houbové aglio olio

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Agi | 11. 8. 2016 17:34

    Soulasím ...

  • ježdík | 14. 12. 2015 14:17

    Pepku námořníku a to Ti pověděl zase kdo ty jelito....

  • michal Ježdík | 14. 12. 2015 14:14

    Do italských originálních receptů a to převážné většiny přijde bazalka i parmesan....protože a zkrátka jednoduše jsou to produkty či bylinky pro Itálii jednoznačné......jestli se někdo rozhodne někam jednu či onu surovinu nedat je na zvážení hlavně když tam místo limetky či citronu nenaleje třeba MAGI... O:-) .Vařte jednoduše čerstvě nezahuštujte moukou smýchanou z vodou....a hodně spokojených hostů doma či restauraci Vás nemine.Zdar a sílu máš v sýru čus.... ;-)

  • Michala | 21. 3. 2013 13:01

    Omyl. Do pasty aglio olio e peperoncino krom feferonek patří jen česnek, olivový olej a petrželová nať. Žádná bazalka ani parmazán.

  • Pepek | 1. 8. 2012 15:54

    Do aglio olio feferonky nepatřej.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Špagety
Pokrmy Z těstovin Červenec Oběd Večeře Pozdní večeře Restování Vegetariáni Vegani Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Červené feferonky Česnek Olivový olej Parmazán Pepř mletý Špagety Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Štafetky

Štafetky

Lehký těstovinový salát

Lehký těstovinový salát

Bílý chléb dokonalý

Bílý chléb dokonalý

Pečené plněné papriky

Pečené plněné papriky

Brokolice s uzeným tofu

Brokolice s uzeným tofu

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Tvaroh s rakytníkovým pyré

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Naložená kuřecí křídla

Naložená kuřecí křídla

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

44
Rychlá rybí polévka
Rychlá rybí polévka
43
Gnocchi se zelím a mletým masem
Gnocchi se zelím a…
42
Houbové rizito (rýže) po našem
Houbové rizito (rýže) po…
41
Salát s grilovanou zeleninou a sýrem halloumi
Salát s grilovanou…
38
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

Ostrý start show Zrádci 2: Hned tři nečekaní odpadlíci! A první konkláve 'čarodějnic'

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Další doporučené recepty:

Špagetová omeleta
Špagetová omeleta
Špagetová Roláda
Špagetová Roláda
Špagetové překvapení
Špagetové překvapení
Špagety ala carbonara
Špagety ala carbonara
Špagety all'Amatriciana
Špagety all'Amatriciana
Špagety alla puttanesca
Špagety alla puttanesca
  • Recepty.cz
  • Špagety aglio olio
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact