• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Souvlaki s tzatziki
Napište svůj komentář k receptu

Souvlaki s tzatziki

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přeneste se alespoň obrazně do prosluněného Řecka díky souvlaki - marinovaným vepřovým kouskům navlečeným na větvičkách rozmarýnu. Báječně chutnají s okurkovými tzatziki z pravého řeckého jogurtu.

Suroviny

4 porce
    • 600
      g vepřová krkovice
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      lžička mořská sůl
    • 60
      ml olivový olej
    • 1
      ks citron nastrouhaná kůra a šťáva
    • rozmarýn
  • Tzatziki
    • 1
      ks okurka salátová
    • 200
      g řecký jogurt - pravý
    • 1
      stroužek česnek
    • 1
      snítka máta
    • 2
      snítka kopr
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 2
      lžíce olivový olej

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájejte na kostky. Česnek a sůl utřete na pastu a přišlehejte v misce k oleji i s citronovou šťávou a kůrou. Ze snítek rozmarýnu otrhejte jehličky, nechte jen štětičku na vrcholku. Jehličky nasekejte a přihoďte do marinády. Přidejte kostky masa a dobře promíchejte. Přikryjte a nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Odleželé maso navlékněte na větvičky rozmarýnu a špízy opečte na rozpáleném grilu nebo pánvi 2–3 minuty z každé strany.
3
Okurku oloupejte, zbavte semínek a nastrouhejte na jemném struhadle. Důkladně z ní vymačkejte všechnu vodu. Vmíchejte jogurt, prolisovaný česnek, najemno nasekanou mátu i kopr. Přidejte podle chuti sůl, pepř, citronovou šťávu, pak 2 lžíce olivového oleje. Promíchejte a podávejte vychlazené.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový špíz s jablky

Vepřový špíz s jablky

Souvlaki s tzatziki

Souvlaki s tzatziki

Vepřové špízy

Vepřové špízy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové FOOD
Grilování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citron Citronová šťáva Kopr Máta Mořská sůl Okurka salátová Olivový olej Pepř mletý Řecký jogurt - pravý Rozmarýn Sůl Vepřová krkovice

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Rychlé BE-BE řezy

Rychlé BE-BE řezy

Brokolicový salát s nivou II.

Brokolicový salát s nivou II.

Klobásová pomazánka

Klobásová pomazánka

Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Pohankové zeleninové placky

Pohankové zeleninové placky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté knedlíky

Jednoduché švestkovo-makové kynuté…

Doporučujeme

30 minut
Středomořská čočková polévka

Středomořská čočková polévka

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

120 minut
Masarykovo cukroví

Masarykovo cukroví

70 minut
Pudinkové cukroví

Pudinkové cukroví

30 minut
Kouzelný vaječný koňak

Kouzelný vaječný koňak

50 minut
Podvodnice

Podvodnice

20 minut
Pralinky s burisony

Pralinky s burisony

30 minut
Florentýnky

Florentýnky

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

13
Francouzská cibulačka
Francouzská cibulačka
11
Domácí pizza I.
Domácí pizza I.
10
Linecký tvarohový koláč
Linecký tvarohový koláč
10
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
9
Salát Caesar
Salát Caesar

Zajímavé články

Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky těmto trikům budou při pečení krásně držet tvar
Rozteklé vanilkové rohlíčky nebo linecké? Díky…
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou, salkem i arašídy
Fantastické marokánky 3x jinak: se smetanou,…
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší od Josefa Maršálka, Kristíny Nemčkové nebo Florentýny
Vaječný likér podle celebrit: Jak na ten nejlepší…
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou verzi s mákem
Linecké cukroví trochu jinak: Zkuste vylepšenou…
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které zvládnete i při pečení cukroví
Teplé večeře do půl hodiny: 5 receptů, které…
AHA.cz Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Pohřeb Hezuckého (†55): Co prozradilo parte a vrátí se Mareš?

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí přání pro své blízké

Blesk pro ženy Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Módní inspirace ke stromečku podle slavných hvězd: Zazářila Morávková, Jandová i Vignerová

Ženy.cz Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Hodní kluci to mají fakt těžké! Milujeme je – ale spíš jako bráchu

Blesk.cz Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

Zimní kolekce Marks & Spencer přilákala hvězdy: Morávková zářila, Navrátil přiběhl s cvočkem

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Karmický horoskop na prosinec: Panny dožene minulost, Lvy čeká lekce pokory

Další doporučené recepty:

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou
Soté z vepřového masa
Soté z vepřového masa
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Soté ze zeleného chřestu a cizrny
Souvlaki s tzatziki
Souvlaki s tzatziki
Śpagetový salát III.
Śpagetový salát III.
Spaghetti aglio olio e peperoncino
Spaghetti aglio olio e peperoncino
  • Recepty.cz
  • Souvlaki s tzatziki
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact