• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šoulet
Napište svůj komentář k receptu

Šoulet

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 14
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šoulet
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks cibule
    • sůl
    • 3
      stroužek česnek
    • 3
      lžíce sádlo
    • 200
      g hrách
    • pepř mletý
    • 150
      g kroupy
    • zázvor
  • Na vymaštění pekáče
    • 2
      lžíce sádlo

Postup přípravy receptu

1
Opraný, přebraný a den předem namočený hrách uvaříme doměkka. Smícháme ho s uvařenými kroupami, osolíme, opepříme, přidáme zázvor, rozetřený česnek a na sádle zpěněnou cibuli. Směs dobře promícháme a poklademe ji do sádlem vymaštěného pekáče. V předem vyhřáté troubě zapečeme. Podávat můžeme s uzeninou a zeleninovým salátem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rabínův šoulet

Rabínův šoulet

Šoulet

Šoulet

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto), základní recept

Kočičí svarba vegan (šoulet, krupoto)…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Čstava Dobreta
    Čstava Dobreta | 7. 5. 2023 19:07

    @ŠKORNÍKOVÁ Vařil jsem několikrát dohromady namočené kroupy a hrách (10 hod) jen 20 minut do změknutí obojího. Problém nastal až po jídle. Látky z hrachu vyloučené do vody při namočení a při varu jsou tím odstraněné z hrachu (fazolí) a jídlo bez nich chutná dobře. Při společném vaření nastanou tíživé pocity po zažití. Vyloučené látky z hrachu zůstanou v kroupách.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 21. 4. 2016 20:51

    Prosím opravte - v rozšířeném vyhledávání se jídlo zobrazuje jako bezlepkový recept. Kroupy lepek obsahují.

  • jarmila | 2. 11. 2013 11:53

    Proč by to nešlo hrách se vaří cca 90 minut kroupy 45 minut, tak si to přeberte. :-|

  • ŠKORNÍKOVÁ | 12. 7. 2011 17:48

    zkoušel někdo vařit hrách s kroupami dohromady?Děkuji. =-O

  • jitka k | 10. 4. 2010 13:19

    Dnes jsem vařila podle tohoto receptu, podáváno s plátkem uzeného. Od minulého víkendu jsem měla sádlo z kačeny. Bylo to moc dobré. Po kačeně budu vždy vařit. Jako příloha salát ze syrové červené řepy.

  • Petra | 6. 2. 2008 21:23

    Vařila jsem šoulet poprvé, hrozně jsem se bála, jak to dopadne, ale řídila jsem se radou nebát se kořenit, dala jsem "přiměřeně" majoránky místo zázvoru a "přiměřeně" pepře a asi palici česneku a výsledek je úplně supr, určitě si to zopakuju :-)

  • mina kubikova | 17. 10. 2007 20:22

    jaj.....tu doslo k nedorozumeniu....viem akym sposobom sa hodnoti, ale neviem prave aku dat znamku, pretoze muz je za 1 a ja no....mne to skratka nechutilo, je mi to luto....no ale muz na mna utoci....takze davam jeho 1:o)))

  • Anonym | 17. 10. 2007 19:30

    Mino, jestli chcete hodnotit, musíte být přihlášená a stačí kliknout na zvolenou známku. Hodnotit můžete jen jednou, tak jak čtu Váš příspěvek, musíte se rozhodnout, jestli 1 za manžela nebo 2 za sebe.

  • mina kubikova | 17. 10. 2007 19:10

    tak som z tohto jedla tak trochu v rozpakoch. manzel sa, ale zalizuje a vymietol porciu behom sekundy. Najprv som nepochopila, ze to je v podstate nieco ako priloha, tak som rychlo rychlo prihodila nejake to masko Mne nesedi ta kombinacia krupov s cesnakom a preto asi nemam rada ani Kubu...nebudem hodnotit pretoze neviem ako. manzel by dal obrovsku 1 a ja...bez cesnaku a s tou kyslou kapustou mozno 2.

  • Světlana | 18. 1. 2007 00:02

    Tak dobré, že ani neruší, že je to velmi zdravé. :-) Místo zeleninového salátu přidáváme spoustu syrového kysaného zelí, pak je to už úplně nejzdravější :-)) U nás se místo zázvoru používá majoránka. Pokud si nechci přidělávat nádobí, navrch položím okořeněná a osolená kuřecí stehna nebo špalíčky, peču do změknutí masa. Doporučení pro toho, kdo tohle jídlo bude vařít poprvé : čím větší kroupy, tím lépe. A nebát se kořenit.

  • :-) | 9. 7. 2006 22:54

    ...ale já ho mám povoleno...

  • Marie Horáková | 5. 4. 2006 08:24

    Židé nepoužívali vepřové sádlo, ale husí. Vepřové mají zakázáno.

  • Tereza Jarčušková | 5. 4. 2006 07:14

    Moja babička ešte pred 2. sv. vojnou pracovala v bohatej židovskek lekárskej rodine, a šoulet veru robili na masti. Samozrejme kupovanej v ich mäsiarstve.

  • Anonym | 4. 4. 2006 16:19

    šoulet ... a na sádle ??? košer ....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Luštěniny Hrách
Pokrmy Z luštěnin Leden Únor Listopad Prosinec Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Vaření Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hrách Kroupy Pepř mletý Sádlo Sůl Zázvor

Testovací video

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová krkovice se šlehačkou

Vepřová krkovice se šlehačkou

Květáková polévka s krupicí a vejci

Květáková polévka s krupicí a vejci

Špenátový závin se špenátem, slaninou a sýrem

Špenátový závin se špenátem, slaninou…

Kefírová buchta od Camm

Kefírová buchta od Camm

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Steak z roštěnce s bylinkovým máslem

Ananasová bábovka - vláčná

Ananasová bábovka - vláčná

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Avokadová pomazánka s uzeným lososem

Pečené kuře s čočkou beluga

Pečené kuře s čočkou beluga

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Testovací video

Poslední sledované recepty

67
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
59
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
57
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…
53
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Mrkvovo-cuketové placičky
Mrkvovo-cuketové placičky

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz 75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

75. narozeniny Pavla Trávníčka: Zástupy slavných gratulantů i nové auto k jubileu!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

  • Recepty.cz
  • Šoulet
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact