• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šohajdy
Napište svůj komentář k receptu

Šohajdy

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šohajdy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Náplň
    • 200
      g vlašské ořechy strouhané
    • 100
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
  • Hmota
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g ztužený tuk Omega
    • 100
      g kakao
  • Dále
    • papírové košíčky
    • ořechy
    • čokoládová rýže barevná

Postup přípravy receptu

1
Rozpustíme ztužený tuk, přidáme prosátý cukr a kakao a mícháme nad párou dohladka. Nevaříme! Rozpuštěnou čokoládovou hmotu nalijeme asi v 1/2 cm vrstvě do košíčků a necháme ztuhnout. Mezitím připravíme náplň - ořechy, cukr, rum smícháme. Na zchladlou čokoládu dáme kopeček náplně a zalijeme zbylou částí čokoládové hmoty. Zdobíme vlašskými ořechy a barevnou rýží.
2
Poznámka: čokoládovou hmotu stále udržujeme nad párou v teple, aby nám neztuhla než do košíčků dáme ořechovou hmotu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šohajdy  - košíčky

Šohajdy - košíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Helena | 22. 11. 2012 14:31

    Šohajdy supr ,já ještě na vrch na hmotu dávám čokoládu na vaření, čokoláda na hoře má lesk .Hmota takový lesklý povrch nemá .Pak půlenou mandli .CHválím moc dobré.

  • Marcela Burešová | 16. 12. 2007 11:40

    Právě jsem je dodělala. Je to dobrůtka a je jich hodně. Jen jsem dala trošku jinou čokoládu - zbytky polev, ledové kaštany, 100% tuk, kakao a cukr - všeho od oka - no prostě co dům dal. A povedlo se.

  • Anonym | 12. 7. 2007 13:09

    Do košíčků dejte kandovanou višni, zakápněte griotkou a zase čokoládu.Višni dávám ještě do teplé čokolády, ona trošku zapadne a jde zakápnout. Jana

  • Lucia Gazova | 11. 7. 2007 15:19

    šohajdy dělala už moje babička, všichni je máme moc rádi, mám pro vás ještě jeden tip, do košíčku nalejte čokoládu, dejte ořechovou náplň a přidejte tak 1/2 lžičky meruňkové marmelády, pak teprve zalijte po okraj čokoládou.

  • Majka x | 12. 4. 2007 21:43

    salko nemusi byt ponorene, staci do pulky konzervy.... mam jeste jednu radu...uvarim najednou vzdy vic konzerv a pak je mam na delsi dobu.... delam z karamelu moc dobry zakusek... mozna ho tady jednou zverejnim, je moc dobry..... a jeste k tem sohajdum....napln z karamelu se muze pripravit i tak, ze 3 zloutky vymichame s karamelem a pomalu vmichavame asi 1 dl lihu..... je to skvela napln do sohajdu:-)... doporucuju vyzkouset

  • beba | 12. 4. 2007 11:37

    Majka X, to mlieko má byť zaliate až povrch vodou?Ďakujem.

  • Majka X | 11. 4. 2007 22:09

    jen mam jednu radu ohledne karamelu... salko muzete varit v tlakovem hrnci... staci 25 minut...varim ho tak uz par let a vzdycky se podari

  • mikynka | 14. 3. 2007 14:50

    tenhle recept znam od sve babi,mamka je taky delala,a bylo to prvni cukrovi,ktere jakousi zahadou vzdy zmizelo jako prvni,ackoli se vytvarelo jako posledni.(asi skritci...:o)ja ho delam take,jen misto kakaa,ktere coz malo kdo vi ,obsahuje plisne (kvaseni)pouzivam carob,neboli svatojansky chleb.ale to jen pro ty,kdo jsou jako ja,,,uchyleni" na to zdravi...:o)

  • Alice Váchová | 3. 1. 2007 19:27

    Moc nám chutnalo, část náplně jsem udělala s kokosem a bylo také dobré

  • jana | 14. 12. 2006 11:00

    Tak jsem včera dělala, košíčku je hodně asi 3/4 košíčků z balení které prodavají v papírnictví. Bylo to docela lehké akorát ten zbytek čokolady mi trochu ztuhl tak málem nevyšel. Nechám odležet a ochutnám ale jinak to vypadá moc hezky.

  • Ludma | 3. 12. 2006 21:29

    delam pravidelne,jen misto orechu dam kokos s rumema cukrem.plnim teplou čokol.do poloviny košičku,dam hrudku kokosu a zaleji čokoladou.muže se nahoru posypat jeste kokosem,zdobenim.kokos s čokol.je pekne kontrastni.sou první pryč.Dobrou chut...

  • Anonym | 3. 12. 2006 19:30

    Malé papírové košíčky, takové v jakých jsou bonbody například

  • jana | 30. 11. 2006 10:52

    Jakou mají mít ty košíčky velikost? Jsou to ty papírové v jakém je balené třeba raffaelo?

  • Hanka Netušilová | 29. 11. 2006 12:07

    Znám malou obměnu - upeču si předem košíčky z lineckého těsta a použiji je místo papírových - tak se to dá sníst celé a nikde se mi pak neválejí olízané papírové košíčky...

  • Anonym | 29. 11. 2006 09:36

    Kolik asi košíčků se udělá z jedné dávky?

  • Margita | 29. 11. 2006 08:24

    Pre obmenu ďalšie náplne:Nugátová: Vo vode variť asi 2,5 hod. 1 sladené kondenzované mlieko, Ešte teplé vyklopíme do nádoby a vmiešame 1 várovú čokoládu. Miešame až sa rozpustí a pridáme 125 dkg masla. Keď stuhne plníme tohto hladkou zmesou košíčky.Karamelová výborná: 1 sladené kondenzované mlieko 2 hodiny variť a ešte do teplého dať 125 dkg masla.Biela jednoduchá: 1 sladená kondenzované mlieko zmiešať so 125 dkg pravého kravského masla.Hmotou plniť košíčky. Všade samozrejme ide čokoláda zdoka aj na vrch. Pekné pečenie!

  • alena | 28. 11. 2006 20:45

    výborné, ale nepouštějte k tomu malé děti! v nestřeženém okamžiku jich do sebe synáček jedné známé nasoukal asi 10/ bylo mu 1,5 roku/ a jí dost dlouho trvalo, než zjistila, proč je to dítě takové divné, rozhicované a rozverné.Následky to asi nenechalo,neboť odmaturoval na výbornou

  • Anonym | 28. 11. 2006 20:10

    Jíťo,vůbec se toho neboj. To je vlastně základní recept na domácí čokoládu(100% tuk,cukr,kakao), u nás se jiná ani nedělá.

  • Jíťa Rigi | 28. 11. 2006 17:56

    Trochu se bojim toho 100% tuku,cukru a kakaa. To má opravdu dobrou chuť? Z tý čoko na vaření a ledových kaštanů se mi to zdá být přijatelnější.Chci to letos zkusit, tak nevim do který varianty jít???

  • Anonym | 28. 11. 2006 16:26

    Jelikož se jmenuji Šohajová, tak určitě vyzkouším. Díky za tip.

  • Fleur | 26. 11. 2006 18:18

    Výborné, loni jsem je dělala podle tohoto receptu, letos zopakuji

  • Pet | 26. 11. 2006 13:31

    já jsem dělala minulé vánoce podle jiného receptu. Je to skoro stejné jen čokoládová hmota byla z čoko na vaření a ledových kaštanů. též výborné

  • Eva | 26. 11. 2006 08:54

    Jsou výborné, dělám je už pár let. Původní recept myslí byl takový, že místo ořechů a rumu se dávaly mandle a mandlový likér, taky to bylo moc dobré.

  • janca | 26. 11. 2006 00:23

    u nas na Slovensku ich volame Šuhajdy....vyborne

  • Anonym | 9. 12. 2005 14:46

    Jednička podtržená, snědeno, před Vánoci udělám zovu

  • Bery | 28. 11. 2005 16:11

    Tak tento recept mám od kolegyně, v loni jsem ho dělala poprvé a moc nám všem chutnal.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Nepečené Cukroví Pošírování Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoládová rýže Hnědý rum Kakao Moučkový cukr Ořechy Papírové košíčky Vlašské ořechy Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ivetčin kynutý knedlík

Ivetčin kynutý knedlík

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Chléb

Chléb

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Guláš z hovězího (vepřového) srdce

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Banánovo-čokoládový vláčný koláč

Dušená mrkev v mletém mase

Dušená mrkev v mletém mase

Jehněčí kotlety na bylinkách

Jehněčí kotlety na bylinkách

Hovězí líčka na houbách

Hovězí líčka na houbách

Kapustová polévka se slaninou

Kapustová polévka se slaninou

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

13
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb
12
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…
10
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

Kdo si nenechal ujít divadelní svátek v Národním? Stašová, Trávníčkovi i Brzobohatý

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Šohajdy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact