• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sodovková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Sodovková buchta

autor: Mila Veselá
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sodovková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 300
      g moučkový cukr
    • 10
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks limonáda např. Fanta
  • Krém
    • 50
      g máslo
    • 150
      g cukr
    • 3
      lžíce kakao
    • 3
      lžíce hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Dávka je na normální (tedy velký) plech. Všechny přísady se smíchají dohromady. Pozor limonádu přidávejte až úplně nakonec! Směs trošku vzkypí a potom hned dát na plech a hned do trouby. Mějte troubu už nachystanou a předehřátou, protože kdyby syrové těsto dlouho stálo, tak kombinace prášku do pečiva a minerálky přestává fungovat a moučník by "nevyběhl".
2
Krém: máslo rozehřejeme, přidáme další přísady, umícháme hladkou polevu a nalijeme na studený moučník. Je možné také posypat kokosem nebo ořechy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Buchta s marmeládou a kokosem z Anglie

Kynutá bramborová buchta

Kynutá bramborová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nika | 20. 11. 2016 21:29

    Jasně, třeba minerálku ochucenou a taky super ! 8-)

  • Eva | 19. 10. 2016 22:03

    Výborná buchta. Dělala jsem bez krému, jen jsem ji potřela marmeládou :-)

  • misickabl | 28. 3. 2015 15:56

    Buchta je skvělá, vláčná, jen příště udělám jiný krém, je hrozně sladký...

  • elikaa | 29. 5. 2014 08:16

    Zkoušeli jste do buchty dát i jiné sodovky než Fantu? Jaké? :)

  • pepibubu | 5. 2. 2013 12:17

    Zaujalo mě, jen bych chtěla vědět zda 1 ks limonády je 330 ml, 500ml, 2l?

  • HelenaPa | 5. 2. 2013 11:39

    Tuhle buchtu dělám s úspěchem už roky, dávám 1.

  • Věra | 26. 8. 2007 16:54

    Skvělá buchta, hlavně ten krém s rumem je velká mňamka, určitě budu péct častěji !

  • Evca | 5. 9. 2005 19:18

    Tento recept mám od kolegyně z práce a je moc dobrý.Bohuzel,zrovna, když jsem buchtu upekla, bylo u nás v rodině "rozmlsané" období a na buchtu nikdo neměl chuť. Takže jsem tu dobrotu musela celou snist sama.A pak, že se nemám bát váhy!

  • Mila Veselá | 15. 3. 2005 07:32

    Troubu rozehřát tak na 140-160. To je individuální, podle toho, jak která trouba peče. Obecně platí, že buchty "s práškem" by se neměly ze začátku péct moc zprudka, jinak na povrchu prasnou. Na chuť to nevadí, ale nevypadá to hezky. Jestli je buchta upečená poznáte podle osvědčené zkoušky: do buchty zapíchněte dřevěnou špejli, a když po vytáhnutí není vlhká od těsta, máte napečeno.

  • Tomas | 14. 3. 2005 21:35

    Pekny recept. Ale na kolik stupnu rozehrat troubu a jak problizne dlouho pect ??? Diky.

  • Mila Veselá | 14. 3. 2005 10:10

    Omlouvám se za nepřesnost. Sodovky 0.33 l.

  • Ivana | 14. 3. 2005 09:58

    A té sodovky kolik? Podle potřeby?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hnědý rum Kakao Limonáda Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr s česnekem

Kapr s česnekem

Kotlety (řízky) v alobalu

Kotlety (řízky) v alobalu

Osvěžující jogurtový koláč

Osvěžující jogurtový koláč

Čočková polévka s rajčaty

Čočková polévka s rajčaty

Česneková krkovička naložená v mléce

Česneková krkovička naložená v mléce

Fazolové lusky se slaninou

Fazolové lusky se slaninou

Pizza s cuketou

Pizza s cuketou

Rizoto se slaninou a žampiony

Rizoto se slaninou a žampiony

Švestkový rozvar (marmeláda) na koláče, vdolky, do buchet...

Švestkový rozvar (marmeláda) na…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

378
Bramborový salát s okurkou a koprem
Bramborový salát s…
130
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
26
Myslivecké kuře s česnekovou polentou
Myslivecké kuře s…
25
Linecké cukroví IV.
Linecké cukroví IV.
23
Kávový korpus (bábovka) z remosky
Kávový korpus (bábovka)…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Soba nudle s lilkem a mangem
Soba nudle s lilkem a mangem
Sobí sušenky
Sobí sušenky
Socca se salátem
Socca se salátem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Soft tacos s grilovaným kuřetem
Sója s houbami
Sója s houbami
Sojčí těstovinový salát
Sojčí těstovinový salát
  • Recepty.cz
  • Sodovková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact