• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sníh do kremrolí
Napište svůj komentář k receptu

Sníh do kremrolí

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 49
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sníh do kremrolí
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na sníh
    • 3
      ks bílek
    • sůl špetka, nebo kapka citronové šťávy
  • Na cukrový rozvar
    • 1
      hrnek cukr
    • 1
      hrnek voda

Postup přípravy receptu

1
Z bílků a pár zrnek soli (nebo kapky citronové šťávy) ušleháme hustý sníh. (Nejprve se šlehá na pomalou rychlost, která se postupně zvyšuje). V hrnci si svaříme cukr s vodou v hustý cukrový rozvar. Vaříme pomalu a necháme postupně vyvařovat vodu, aby byl rozvar ve správné hustotě. Správnou hustotu poznáme tak, že do cukrového rozvaru během vaření namočíme očko a vyplní-li se očko cukrovým rozvarem, foukneme do něj. Vytvoří-li se dlouhý řetěz, sejmeme z ohně a pomalu zalijeme a zašleháme do bílkového sněhu. Poté na pomalou rychlost sníh došleháme až do uplného vychladnutí.
2
Takto připravený sníh je ideální do plnění kremrolí, protože nevodovatí a tudíž nevytéká.
3
Tento recept je od Vladimíra Krofty, šéfcukráře hotelu Corinthia.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sníh na perníčky

Sníh na perníčky

Sníh v piškotech

Sníh v piškotech

Párek v kremroli dle Ládi Hrušky

Párek v kremroli dle Ládi Hrušky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Daniela | 27. 4. 2015 10:55

    Když se dá menší hrnec až do horké vody, tak se bílky uvaří. Šlehat se musí nad párou a ne v horké vodě. Svařený cukr je rychlejší a dobrý.

  • Milada | 10. 7. 2014 12:35

    To není vůbec dobry recept?? a to jsem vyučená kuchařka a praxe mám asi 38,let blbější recept jsem nikdy nedělala a vracím se ke dřívějšímu receptu,ty nové recepty nejsou opravdu dobre fakt ne!! :'(

  • Milada | 10. 7. 2014 12:32

    Tak nevím kde jsem udělala chybu,je to navyhození,prostě můžu tak malovat perničky :-D

  • Kačka | 10. 3. 2013 20:14

    Super, zadařilo se :-) Doporučuju!

  • Marie | 16. 1. 2013 19:06

    Tak nevím, kde jsem udělala chybu :-(. Mě se to teda nepovedlo, neztuhlo mi to.

  • ¨Zuzka | 7. 9. 2012 17:54

    Je to úžasné, zvládla to i moje dcera (14) , která teprve začíná dělat močníky.Dík za recept.

  • Eva | 20. 12. 2010 15:20

    Tento sníh je moc fajn, nesmíte si ovšem nalít rozvařený cukr na prsty šlehající ruky jako já kdysi v mládí, když jsem ještě neměla elektrický šlehač. Fuj, ještě teď se z toho ježím.

  • Dagmar Dočkalová | 24. 6. 2010 17:16

    Tenhle recept znám a taky dělám,není tak zdlouhavý jako klasický sníh nad parou.

  • Michaela Linhartová | 19. 6. 2010 21:49

    Já dělám jednoduší způsob. Dělám ve vodní lázni tzn. větší hrnec napustit vodou dát na sporák a do vody dát menší hrnec, šlehat 4 bílky a postupně přidávat 20 dkg cukru krupice. Šleháme do zhoustnutí.

  • Anna Č. | 16. 6. 2008 20:33

    Může být velmi dobré.Dík za recept.Dávám 1.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Pomazánka z krabích tyčinek III.

Bramborové šišky na slano

Bramborové šišky na slano

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Vanilkové rohlíčky z lískových oříšků

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Rybí pomazánka od maminy

Rybí pomazánka od maminy

Česneková pomazánka - Ježek

Česneková pomazánka - Ježek

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jablečné muffiny I.

Jablečné muffiny I.

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
61
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
46
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
42
Nejjednodušší gratinované brambory
Nejjednodušší…
39
Dýňová roláda
Dýňová roláda

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Sníh do kremrolí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact