• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sněhové iglú
Napište svůj komentář k receptu

Sněhové iglú

autor: katka marsalkova
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sněhové iglú
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 2
      ks vejce
    • 60
      g cukr krupice
    • 2
      lžíce vanilkový cukr
    • 20
      g kakao
    • 30
      g polohrubá mouka
    • 30
      g škrobová moučka
    • rozinky klidně i v rumu, jsou měkkčí
  • Iglů
    • zmrzlina nejlépe čokoládová
    • 3
      bílek
    • 150
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme 2 žloutky se 30 g cukru a 2 lžícemi vanilkového cukru. Ze 2 zbylých bílků a 30 g cukru ušleháme pevný sníh a přidáme ho do žloutkového krému. Předehřejeme troubu na 180 °C.
2
Dále do žloutkového krému přidáme 20 g kakaa, 30 g mouky a 30 g škrobové moučky, nakonec vmícháme 2 lžíce rozinek. Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme asi 15 minut - zkusíme špejlí.
3
Necháme vychladnout a z plátu vykrojíme cca 5 koleček v průměru cca 5-6 cm. Troubu předehřejeme na 250 °C.
4
Ze 3 bílků a 150 g cukru moučka ušleháme tuhý! sníh. Na každé piškotové kolečko dáme kopeček čokoládové zmrzliny, nebo i jiné (nejlépe však vanilková, kávová, rozinková, likérová atd.) potřeme sněhem - vytvoříme takovou kopuli, prostě jako iglú a pečeme asi 5 minut, až sníh trošku zhnědne - pozor, musí být hotový! Nakonec malinko posypeme kakaem na vaření a podáváme.
5
Jedno to iglů je dost syté, tudíž pro každého bohatě stačí jedno.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sněhové řezy

Sněhové řezy

Sněhové vločky

Sněhové vločky

Sněhové pusinky na váhu

Sněhové pusinky na váhu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Iva | 16. 4. 2013 16:45

    Chtěla bych tento recept vyzkoušet, ale mám dotaz. Musí se podávat ihned po dopečení nebo by v lednici vydrželo iglú i na druhý den? Děkuji

  • Nika | 13. 2. 2007 13:48

    Tak jsem to včera zkusila, přijela návštěva a já jsem se chtěla, samozřejmě jako vždycky, pochlubit něčím novým a nezvyklým a musím říct, že návštěva valila oči!!! Všichni pochválili a já recept postoupila dál. Je to opravdu výborné a luxuxní pohoštění, možná, že by šlo udělat příště porce i menší, je to celkem syté, ale pak by se tam nevešlo zase tolik té zmrzliny. Je to opravdu vynikající a dávám 1 :o)

  • Anonym | 9. 5. 2005 16:40

    Alice, musíte to v té troubě nechat do té doby, než bude sníh nahoře trochu zhnědlý a musí být ztvrdlý, nevím, jestli je to přesně 5 minut, nestopuju to, ale zmrzlina se mi v tom nikdy neroztekla. Uvidíte, že se Vám to povede.

  • Alice | 3. 5. 2005 09:03

    Opravdu se to se sněhovou čepicí peče dalších 5 minut? Připadá mi to strašně dlouho, to přece ta zmrzlina nemůže přežít!!!! Nebo je účel, aby se roztekla a vpila do těstového kolečka? Vrtím hlavou, přidejte komentář, prosím. Díky.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Kakao Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Škrobová moučka Vanilkový cukr Vejce Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Boubínské bramboráčky

Boubínské bramboráčky

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Závitky s cibulovou náplní

Závitky s cibulovou náplní

Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem

Lívance z podmáslí s borůvkami a…

Šunková pomazánka

Šunková pomazánka

Rozmarýnový cheesecake

Rozmarýnový cheesecake

Fazole (nejen) se slaninou

Fazole (nejen) se slaninou

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

88
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
31
Šneky z listového těsta
Šneky z listového těsta
30
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
28
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
28
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Drama v Love Islandu pokračuje: Zpověď po nevěře!

Drama v Love Islandu pokračuje: Zpověď po nevěře!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Sněhové iglú
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact