• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šneci á la Auberge de Provence
Napište svůj komentář k receptu

Šneci á la Auberge de Provence

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci á la Auberge de Provence
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 24
      ks zahradní šneci
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      ks bazalka -snítka
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 8
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce pažitka -jemně nasekaná
    • 1
      lžíce tymián -jemně nasekaný
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
*Šneky je třeba nechat 15 dní bez potravy v krabici s otvory, aby mohli dýchat. Pak šneky vyndáme, nožem odtrhneme bělavý film, který uzavírá ulitu, a vložíme je na několik hodin do vlažné octové vody se 2 hrstmi soli. Vodu několikrát vyměníme. Šneci se takto vyčistí a zbaví slizu.
2
Do hrnce s horkou vodou vhodíme šneky, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, snítku bazalky s tymiánem a osolíme. Vaříme 45 minut, pak zkusíme šneky vyndat z ulity dezertní vidličkou. Jde-li to snadno, jsou uvaření. Kvůli dalšímu očištění je ještě povaříme v hrnci s vroucí vodou.
3
Máslo promícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Uvařené šneky buď vrátíme do ulit, nebo je naskládáme do speciálních keramických misek. Zakryjeme ochuceným máslem a zasypeme parmazánem. V troubě rozehřáté na 180°C zapečeme cca 3-5 minut.
4
Podáváme s opečenou bagetou a polosuchým bílým vínem.
5
*Francouzká specialita od Ludo E.E. van den Bergh.
6
*Šneky můžeme samozřejmě i koupit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Pečení Vaření Dietní Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Hřebíček Máslo Pažitka Pepř celý Pepř mletý Snítka tymiánu Strouhaný parmazán Sůl Tymián Zahradní šneci
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Domácí rohlíky plněné šunkou a sýrem

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Tulácký guláš

Tulácký guláš

Pizza se sýrem

Pizza se sýrem

Jednoduchá vařená poleva

Jednoduchá vařená poleva

Kološvárské zelí z remosky

Kološvárské zelí z remosky

Piškotový koláč s jahodami

Piškotový koláč s jahodami

Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

120
Dortový korpus pro začátečníky
Dortový korpus pro…
29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
16
Jednoduchá rajská polévka
Jednoduchá rajská polévka

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Nejkrásnější róby na Governor Awards: Které hvězdy ovládly červený koberec?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Režisér Tomáš Magnusek (41): Točit Ležáky má zakázané!

Režisér Tomáš Magnusek (41): Točit Ležáky má zakázané!

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

  • Recepty.cz
  • Šneci á la Auberge de Provence
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact