• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šneci á la Auberge de Provence
Napište svůj komentář k receptu

Šneci á la Auberge de Provence

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šneci á la Auberge de Provence
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 24
      ks zahradní šneci
    • 1
      lžíce pepř celý
    • 2
      ks bobkový list
    • 3
      ks hřebíček
    • 1
      ks bazalka -snítka
    • 1
      ks snítka tymiánu
    • 8
      lžíce máslo
    • 4
      lžíce pažitka -jemně nasekaná
    • 1
      lžíce tymián -jemně nasekaný
    • 50
      g strouhaný parmazán
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
*Šneky je třeba nechat 15 dní bez potravy v krabici s otvory, aby mohli dýchat. Pak šneky vyndáme, nožem odtrhneme bělavý film, který uzavírá ulitu, a vložíme je na několik hodin do vlažné octové vody se 2 hrstmi soli. Vodu několikrát vyměníme. Šneci se takto vyčistí a zbaví slizu.
2
Do hrnce s horkou vodou vhodíme šneky, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list, snítku bazalky s tymiánem a osolíme. Vaříme 45 minut, pak zkusíme šneky vyndat z ulity dezertní vidličkou. Jde-li to snadno, jsou uvaření. Kvůli dalšímu očištění je ještě povaříme v hrnci s vroucí vodou.
3
Máslo promícháme s nasekanými bylinkami, solí a pepřem. Uvařené šneky buď vrátíme do ulit, nebo je naskládáme do speciálních keramických misek. Zakryjeme ochuceným máslem a zasypeme parmazánem. V troubě rozehřáté na 180°C zapečeme cca 3-5 minut.
4
Podáváme s opečenou bagetou a polosuchým bílým vínem.
5
*Francouzká specialita od Ludo E.E. van den Bergh.
6
*Šneky můžeme samozřejmě i koupit.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ryba na estragonu z Provence

Ryba na estragonu z Provence

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Zdravě i chutně Pečení Vaření Dietní Vánoce Narozeniny Výjimečný den Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bobkový list Hřebíček Máslo Pažitka Pepř celý Pepř mletý Snítka tymiánu Strouhaný parmazán Sůl Tymián Zahradní šneci
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hermelínové brambory

Hermelínové brambory

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Zapečená cuketová mísa

Zapečená cuketová mísa

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Smetanová omáčka s hlívou ústřičnou

Plněné brambory s rajčaty a mozzarellou

Plněné brambory s rajčaty a…

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
57
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
50
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz 13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

13. komnata lékaře bez hranic Tomáše Šebka: Otec všechny mlátil!

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

V novém dílu Eroskopu se svléká Martiano: Žhavé výstřely! Co čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Šneci á la Auberge de Provence
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact