• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

autor: zoka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g drůbeží maso
    • 1
      kg brambory nové (typ A)
    • 250
      g fazolové lusky
    • 250
      g kukuřice
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce provensálské koření
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana 200 g
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

1
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem.
2
2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme a necháme vypéct tuk - téměř do křupava. Přídáme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme dokud cibule nezesklovatí.
3
3) Přidáme opláchnuté a důkladně okapané fazolky a kukuřici. Na prudkém ohni restujeme cca 2-5 min. V průběhu přidáme část provensálského koření a pepře.
4
4) Přidáme kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Znovu na prudkém ohni restujeme, dokud maso není hotové (křehké, nejlépe místy nahnědlé :-)). V průběhu přidáme zbytek provensálského koření, pepře a dochutíme solí.
5
5) Jakmile je směs připravena stáhněte pánev z ohně a do ještě teplé směsi vmíchejte kysanou smetanu - znovu neohřívejte.
6
6) Směs klaďte na teplé brambory, nebo brambory dejte jako přílohu - lze ozdobit lžičkou kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Fazolky s uzeným masem

Fazolky s uzeným masem

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 12. 5. 2014 08:46

    Moc jsme si pochutnali, děkuji!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Drůbeží maso Fazolové lusky Kmín Kukuřice Pepř mletý Provensálské koření Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nakládaný hermelín

Nakládaný hermelín

Mražená káva

Mražená káva

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Segedínský guláš III.

Segedínský guláš III.

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a šalvějí

Gnocchi se šlehačkou, slaninou a…

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Přírodní plátek se šunkou a žampiony

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Naše laskonky

Naše laskonky

Tiramisu z pomazánkového másla

Tiramisu z pomazánkového másla

Doporučujeme

20 minut
Rybí pomazánka bez kostí

Rybí pomazánka bez kostí

75 minut
Klasická gulášová polévka

Klasická gulášová polévka

40 minut
Marry Me Chicken

Marry Me Chicken

50 minut
Nejjednodušší jablečný koláč

Nejjednodušší jablečný koláč

90 minut
Perníčky

Perníčky

60 minut
Pomazánka z pečeného česneku

Pomazánka z pečeného česneku

30 minut
Teplý salát z restované panenky

Teplý salát z restované panenky

30 minut
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem

Těstoviny se smetanovou omáčkou,…

50 minut
Čokoládovo-karamelový koláč

Čokoládovo-karamelový koláč

Poslední sledované recepty

62
Broskvové šátečky
Broskvové šátečky
43
Pomazánka z pečeného česneku
Pomazánka z pečeného…
34
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
33
Čokoládový pudink
Čokoládový pudink
33
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z plechu
Od pondělí do pátku: Rychlé a zdravé večeře z…
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí, která vás zasytí a potěší v chladných dnech
Teplé saláty: Dokonalá porce vitaminů a chutí,…
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
AHA.cz Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Šoposká prosí o pomoc! Tragédie před finále Oktopusu

Mimibazar Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Zdravé svačiny pro děti: Jak budovat správné stravovací návyky od dětství

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Kvíz: Zvládli byste maturitu z literatury? Otestujte se, zda by to bylo za jedna nebo s odřenýma ušima

Ženy.cz Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Fenomény roku 2025 aneb Co je nahoře, domovní bratře?

Blesk.cz Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

Provokace Kairy Hrachovcové: Smyslná koupačka v dešti!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

5 znamení zvěrokruhu, která se dožívají nejdelšího věku! Jste mezi nimi?

Další doporučené recepty:

Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové duo kuře
Smetanové duo kuře
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
Smetanové koláčky
Smetanové koláčky
Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Smetanové kuře pečené (nejen) s…
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact