• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce

autor: zoka
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 7
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g drůbeží maso
    • 1
      kg brambory nové (typ A)
    • 250
      g fazolové lusky
    • 250
      g kukuřice
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule
    • 1
      lžíce provensálské koření
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      kelímek zakysaná smetana 200 g
    • 1
      lžička kmín

Postup přípravy receptu

1
1) Brambory ve slupce omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme ve slané vodě s kmínem.
2
2) Slaninu nakrájenou na malé kostičky na prudkém ohni osmahneme a necháme vypéct tuk - téměř do křupava. Přídáme na drobno nakrájenou cibuli a zpěníme dokud cibule nezesklovatí.
3
3) Přidáme opláchnuté a důkladně okapané fazolky a kukuřici. Na prudkém ohni restujeme cca 2-5 min. V průběhu přidáme část provensálského koření a pepře.
4
4) Přidáme kuřecí maso pokrájené na menší kostky. Znovu na prudkém ohni restujeme, dokud maso není hotové (křehké, nejlépe místy nahnědlé :-)). V průběhu přidáme zbytek provensálského koření, pepře a dochutíme solí.
5
5) Jakmile je směs připravena stáhněte pánev z ohně a do ještě teplé směsi vmíchejte kysanou smetanu - znovu neohřívejte.
6
6) Směs klaďte na teplé brambory, nebo brambory dejte jako přílohu - lze ozdobit lžičkou kysané smetany.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Vepřový špíz s bramborem ve slupce

Fazolky s uzeným masem

Fazolky s uzeným masem

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a kukuřice

"Uzené" kuřecí se salátem z brambor a…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • KaRa | 12. 5. 2014 08:46

    Moc jsme si pochutnali, děkuji!!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí Zelenina
Maso Pokrmy Ze zeleniny Drůbeží Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Brambory Cibule Drůbeží maso Fazolové lusky Kmín Kukuřice Pepř mletý Provensálské koření Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotové řezy po padesáté

Piškotové řezy po padesáté

Čočka žravka

Čočka žravka

Vánoční jihočeský kuba

Vánoční jihočeský kuba

Bramborový koláč s tuňákem

Bramborový koláč s tuňákem

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Česneková hlíva s těstovinami

Česneková hlíva s těstovinami

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Kuřecí maso se šunkou a hermelínem

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
19
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
19
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem
Podmáslový koláč s…
16
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy vsázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

Náročná léčba rakoviny Laďky Něrgešové (49): 18 hodin denně s helmou na hlavě!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Smetanová ředkvičková polévka
Smetanová ředkvičková polévka
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové brambory s cuketou a koprem
Smetanové duo kuře
Smetanové duo kuře
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
Smetanové koláčky
Smetanové koláčky
Smetanové kuře pečené (nejen) s bramborem
Smetanové kuře pečené (nejen) s…
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazolky a kukuřice s masem podávané na bramboru vařeném ve slupce
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact