• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smetanové fazole
Napište svůj komentář k receptu

Smetanové fazole

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smetanové fazole
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml fazole velké barevné
    • 2
      ks cibule velké
    • 50
      g anglická slanina
    • 50
      g slanina
    • 3
      ks papriková klobása 2-3 nožičky
    • 2
      ks rajčata
    • 1
      ks feferonka nebo sušená pálivá paprika
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      kelímek smetana
    • hladká mouka na zahuštění
    • 1
      lžíce pažitka
    • 1
      kostka masox

Postup přípravy receptu

1
Fazole si namočíme den předem a poté uvaříme do měkka se 2 bobkovými listy a 4 kuličkami nového koření.
2
Na hluboké pánvi nebo v kastrolu si osmahneme anglickou slaninu a normální slaninu, přidáme na hrubo nakrájenou cibuli a restujeme dorůžova. Poté přidáme na kolečka nakrájené klobásy a chvíli restujeme. Dále přidáme na malé kousky nakrájená rajská jablíčka, přidáme scezené fazole, zalijeme vodou a přidáme masox, pepř, feferonku nebo papriku a kečup, osolíme. Dusíme cca 15 minut. Ke konci vaření přidáme utřený česnek. Poté přilejeme smetanu a zahustíme. Nakonec vsypeme nakrájenou pažitku.
3
Podáváme s chlebem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Jahodové řezy - smetanové

Jahodové řezy - smetanové

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Anonym | 19. 6. 2006 04:32

    Kamile, ja zkusila cesky rajsky protlak a dekuji poprve a naposledy, manzel usoudil, ze to jidlo bylo moc sladke a deti pokrm nejedli, protoze meli strach, ze je chci asi "otravit", protoze pro nas to bylo fakticky moc sladke a jeste cukr? Tak radejic opet se vratili po domacku vyrobenemu kecupu z vlastnich rajcatek. Ale i tim americkym, hlavne zn.Heinz, nepohrdnou. Takze, Ty nerad kecup a moje rodina nenavidi cesky rajsky protlak. Ale rajcata milujeme vsichni.

  • Jana Kutačová | 11. 6. 2006 19:26

    Vyzkoušela jsem a moc mi to chutnalo.Jen jsem vynechala rajčata a kečup nahradila rajským protlakem.Moc dobré.:o)

  • Kamil Krybus | 9. 6. 2006 21:41

    Pěkný recept, ale nevím, proč český národ do jídel strká ten americký šmejd zvaný KEČUP. Přece existují různé rajské protlaky, které chuť jídla podtrhnou (pokud se to zdá nakyslé, tak to kompenzujeme cukrem). Promiňte, nenávidím kečup, ale současně miluji rajčata.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny
Pokrmy Z luštěnin Večeře Pozdní večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Fazole Feferonka Hladká mouka Kečup - jemný Masox Papriková klobása Pažitka Pepř mletý Rajčata Slanina Smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zadělávané fazolky

Zadělávané fazolky

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Palačinky s tvarohem a čokoládou

Francouzské kuře II.

Francouzské kuře II.

Svařené víno

Svařené víno

Pizza roláda podle mě

Pizza roláda podle mě

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Buchta Margotka

Buchta Margotka

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a jogurtovobazalkovým dressingem

Grilovaná tortilla s kuřecím masem a…

Medová žebra

Medová žebra

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Klasické lečo
Klasické lečo
37
Nepečený ovocný dort
Nepečený ovocný dort
24
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
19
Mexický hrnec s rýží
Mexický hrnec s rýží
19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz 20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

20 fotbalistů, jimž experti věštili zářivou budoucnost. U většiny se tvrdě spletli

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Smetanové fazole
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact