• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený obalovaný květák
Napište svůj komentář k receptu

Smažený obalovaný květák

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 214
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
Smažený obalovaný květák
3fotografie
Nahrát fotku
 

Smažený obalovaný květák

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • hladká mouka
    • strouhanka
    • květák
    • kmín -nemusí být
    • rozšlehané vejce
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Květák rozebereme na růžičky. Vložíme do osolené (okmínované) vody a necháme chvilku povařit. Nevaříme dlouho, aby nebyl příliš měkký, měl by ještě "chroupat" ,aby při obalování držel pohromadě.
2
Předvařený květák scedíme, necháme vychladit a obalíme v trojobale: nejdřív v hladké mouce, pak v rozšlehaných vejcích se špetkou soli a nakonec ve strouhance. Takto obalený květák smažíme v rozpáleném oleji ze všech stran dozlatova. Podáváme s vařeným bramborem nebo bramborovou kaší, zeleninovým salátem nebo s tatarkou.
3
Poznámky: Při obalování můžeme mouku nebo vejce ochutit různým kořením (např. muškátový květ). Množství surovin záleží na počtu strávníků. Domácí tatarka = majolka nebo domácí majonéza (žloutek, olej, citron. šťáva) + nastrouhaná menší cibule + nastrouhaná kyselá okurka + sůl + pepř + trochu láku z okurek.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Květáková polévka + obalovaný květák

Květáková polévka + obalovaný květák

Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný kozí sýr

Obalovaný kozí sýr

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míla | 6. 3. 2017 12:32

    Snadné levné a vždy rádoviděné jídlo :))

  • Mirka | 28. 11. 2016 01:35

    A podobna smesna cena byla take za smazeny syr. :-)

  • Mirka | 28. 11. 2016 01:19

    Ja kvetak vkladam do vrouci, osolene vody a hned po 3 minutach jej vytahuji (hlava neni vcelku). Smazim jej nikoliv pomalu, ani na nizke teplote, jak tady nekdo radil, ale pekne zprudka. Prave jsme ho zblajzli, byl vynikajici. Jinak do rozkvedlanych vajicek pridavam krome soli a pepre take nastrouhany cesnek, to nema chybu! :-)

  • tomáš | 8. 11. 2016 15:49

    Výborné jídlo,a bylo kdysi dost oblíbené,jako číšník vyučený v r.1988 si pamatuji ještě tehdejší cenu na jídelním lístku ,Sm.květák,vařený brambor,tatarka, 8,50 kčs :-)

  • kecinav | 28. 10. 2016 00:57

    ,

  • kecinav | 28. 10. 2016 00:57

    ,

  • Ivana Chebská | 8. 8. 2016 14:13

    Jedno z jídel, kde se ráda do vaření zapojí i moje dcera a myslím, že by mě u toho už ani nepotřebovala. Obalený květák máme moc rádi.

  • zizala | 13. 6. 2016 14:03

    mnammnam :-*

  • Jaroslava Nová | 29. 4. 2016 10:22

    Zrovna včera jsme ho měli. Manžel ho zbožňuje a je to prakticky jen jedno jídlo, pokud nepočítám sladké, kdy nefrfňá, že není maso.

  • Dejf | 11. 2. 2016 14:35

    No hele chtel bych videt toho machra co dava petku obalenymu kvetaku a neni schopny neceho tak primitivniho jako ho obalit :X

  • Míša | 9. 7. 2015 11:46

    Tohle je moje nejoblíbenější jídlo :-D

  • Radka | 24. 6. 2015 09:51

    Včera jsme ho zrovna měly. Je to naše oblíbené jídlo. Zvládnou ho už udělat i děti a obalovat musíme vždycky aspoň dva nebo jeden pořádně velký.

  • Maruška | 18. 6. 2015 16:38

    Smažený květák zbožňujeme všichni. Kmín přidávám podle rady babičky vždycky a to i do květákové polévky, aby nás květák nenadýmal. :-D

  • Marie | 14. 6. 2015 10:07

    Já květák nikdy nekmínuju

  • Bonie | 3. 6. 2015 10:18

    No mě tedy překvapila akorát v poznámce ta domácí tatarka , že se skládá z KUPOVANÉ MAJOLKY + ostatních ingrediencí ,tak komu to pomůže- nemáte-li koupenou majolku :vyrábí se ze žloutku a postupném v míchávání nebo v mixování oleje z počátku po kapkách dokud nezhoustne a bílky co zbývají můžete vmíchat do květákové polévky ke konci vaření dobrou chuť

  • Naďa | 16. 4. 2015 19:26

    Výborná klasika. Nikdy s ním nepohrdneme a když jsou nové brambory, tak není co řešit.

  • stucl
    stucl | 5. 8. 2014 19:46

    Mňaaam...výborné jídlo..:o) akorát jsem měl trošku více nádobí:D..ale stálo to za to! :)

  • Monika | 6. 12. 2013 16:19

    My květák nevaříme....rozeberu ho na malé kousky a rovnou ho obaluju v trojobalu. Někdy to vyzkoušejte :-) :-))

  • Trasik | 7. 11. 2013 16:00

    jednoduche a pritom luxusni jidlo 8-)

  • maja739 | 2. 1. 2013 18:32

    Paradni rady ohledne obalovani, dekuji Vam, hned to vyzkousim :)

  • HelenaPa | 2. 11. 2012 09:15

    Obalovaný květák je ta nejlepší klasika, na způsobu obalování tolik nezáleží.

  • haolza | 23. 6. 2012 02:15

    Taky nerada obaluju květák,, tak malé nebo spíš velké usnadnění...z vajec a mouky udělám přiměřeně husté těstíčko,aby nestékalo,,ale zase nebylo moc husté, strouhanku si nasypu do igelitové taštičky,do toho dávám ten květák z těstíčka a jen prohodím.....razdva hotovo,,prsty čisté..

  • nnln | 19. 7. 2011 12:11

    Dnes byl opět, obalovat se mi vážně nechtělo, tak jsem jen uvařené růžičky dala do misky, zaprášila moukou, párkrát lžící otočila, v hrníčku rozkvedlala vejce, nalila na květák, párkrát otočila a zaprášila strouhankou a po pár otočení lžící bylo hotovo. Od klasického obalení k nerozeznání, snadno, rychle a bez zbytků mouky, vajec nebo strouhanky.. Doporučuji! ;-)

  • nnln | 18. 6. 2011 13:08

    byl dnes na oběd a opět zmizel jak pára nad hrncem:) to obalování je občas o nervy, ale když jsem vařila na táboře pro 50 lidí, poradili mi mouku, strouhanku i vejce dát do pekáče, větší mísy nebo mikrotenového sáčku a prostě jen postupně protřepávat. Zbyde sice trochu víc mouky a strouhanky, ale ta se dá využít i jinak a svůj účel to perfekně splnilo. rychle a snadno obalený květák ;-)

  • Míla | 3. 6. 2011 13:28

    S obalováním jsem na tom stejně,ale věčinou se přemůžu a květák ve mě zmizne celej a bez brambor 8-) :-D

  • MartikK
    MartikK | 15. 3. 2011 23:35

    Obalovaný květák miluju (hlavně studený co zbude od oběda), horší už je to s obalováním :), ale jednou za čas mlsnost zvítězí nad pohodlností a místo jednodušších květákových placiček květák obalím a osmažím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Vegetariánské a zdravé Zelenina
Pokrmy Ze zeleniny Bezmasá jídla Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kmín Květák Olej Rozšlehané vejce Strouhanka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Hovězí guláš se zeleninou

Hovězí guláš se zeleninou

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Jablečné řezy - šťavnaté a lehounké

Skvělá ryba se zeleninou

Skvělá ryba se zeleninou

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma Vrabce

Ryba v pivním těstíčku podle Viléma…

Banánový koláč se smetanou

Banánový koláč se smetanou

Celerová krémová polévka

Celerová krémová polévka

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

22
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
17
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
12
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Kuře ve smetanové omáčce…
12
Plněné papriky na cuketách (lilku) - pečené
Plněné papriky na…
12
Salát z červeného zelí s hráškem
Salát z červeného zelí s…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Smažený losos s avokádovým pyré
Smažený losos s avokádovým pyré
Smažený máslový celer
Smažený máslový celer
Smažený obalený sýr (eidam, hermelín... )
Smažený obalený sýr (eidam, hermelín...…
Smažený pangasius trochu netradičně
Smažený pangasius trochu netradičně
Smažený řapíkatý celer
Smažený řapíkatý celer
Smažený sýr bez smažení
Smažený sýr bez smažení
  • Recepty.cz
  • Smažený obalovaný květák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact