• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený lilek
Napište svůj komentář k receptu

Smažený lilek

autor: mysalin
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený lilek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks lilek
    • sůl
    • hladká mouka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Lilek oloupeme, nakrájíme na kolečka (asi 1 cm) a každé kolečko osolíme. Pokládáme do mísy, kde necháme asi 1 hodinu odležet (pustí si vodu, kterou vylejeme). A poté obalujeme v mouce a smažíme na oleji.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Prokládaný lilek

Prokládaný lilek

Lilek s rajčaty a sýrem

Lilek s rajčaty a sýrem

Plněný lilek s ricottou a ořechy

Plněný lilek s ricottou a ořechy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vanda | 3. 8. 2016 13:59

    Stačí dávat do horkého oleje a toho oleje nemusí být hluboká vrstva, jen potřít pánev... a poté ještě vyskládat na ubrousek .... alespoň já to tak dělám a mastný to není

  • Eva Pokorná | 13. 5. 2016 11:52

    Lilek je známÝ ! A taky se nepíše MI se prostě nezdá :'( , to napíše jen analfabet, který neumí používat mě a mně. Lidi, jsme Češi! A mmchd, mladý lilek se vypotit dávat nemusí, ale může, to se dělá hlavně se starším a větším a ten v obchodě běžně nenajde. Tam jsou jakostní, zhruba stejně velké.

  • Martin | 13. 5. 2016 08:14

    Lilek je všeobecně známí v tom že do sebe táhne olej a to vám potvrdí každý jen trochu zkušenější kuchař a zvlášť když je obalený jen v mouce. Trojobal mu udělá jen obal, který olej prostě nepropustí, nic víc v tom není a smaží se přece vždycky v rozpálené pánvi. Nikdo nestrčí do studené pánvičky smažit nic a i malé děcko ví, že to při smažení prská a to studený olej fakt nedělá.

  • citronka | 12. 5. 2016 18:22

    Já jsem zapoměla napsat, že stupně jsem uvedla ve stupních Fahrenheita. Tak tedy 400 - 450 °F = 204 - 232°C ( stupnů Celsia )

  • citronka | 29. 4. 2016 06:28

    Dneska jsme smažili lilek, ale v klasickém trojobalu.Mi se prostě pořád nějak zdá, že když se to obalí jenom v mouce, tak to nějak není ono. No každý má svou chut !

  • citronka | 28. 4. 2016 18:09

    Já bych chtěla jenom říct, že to bylo tím, že jste neměla dostatečně rozpálenou pánev! Nejlepší je na to pánev těžká s hrubým dnem. Ta se rozpaluje na velkém plameni celých 5 minut ! ( asi na 400 -450 stupnů ). A dá se na ni pouze 1 - 1,5 lžíce oleje. Na tom se usmaží skoro celý lilek z obou stran. Ale ten lilek musí být vypocený a musí to trvat minimálně jednu hodinu, dále se musí opláchnout vodou a vysušit papírovou utěrkou a rychle obalit a hned usmažit. TÍMTO ZPŮSOBEM LILEK NENASÁKNE OLEJ A NEPUSTÍ ŽÁDNOU VODU !

  • citronka | 28. 4. 2016 17:50

    Já jsem dneska smažila lilek, samozřejmě jsem ho nechala vypotit, ale na rozdíl od vás jsem ho obalila v trojobalu. Mi se pořád nějak zdá,že ta mouka jenom samotná nějak nestačí.

  • Gill | 30. 1. 2013 17:36

    My doma lilek děláme skoro stejne, akorát z nej necháme na ubrousku odsát prebytecny olej a pak do mísy pokladame vrstvy lilku, a kazdou z nich jemne zakapneme octem, posolíme, a posypeme nasekanym cesnekem a cerstvou petrzelkou. - prarodice jsou z bulharska a recept je od nich, takze nevymyslim, je to origoš :-))

  • Milena | 10. 7. 2012 17:31

    Jako nevim jak to dopadlo vám ale já to měla mastný jak sviňa ! :-$ :-$ :-$ :-$ :-$ :-$

  • Martin | 25. 3. 2012 19:09

    Ty vo*e to jsou rcepty... Zensky vy fakt jite zdrave... Lilek, smetana, majda... Dejte si k tomu chleba s maslem a horcici...

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 14:21

    Pokud dávám lilek na gril nebo jen sypu kořením,potírám česnekem....,tak ho neloupu.Když ho obaluji v mouce,tak oloupaný.Aby nebyl nacucaný olejem je lepší ho připravovat v troubě na peč.papíru,jak píše p.Hřebejková.Jiří

  • Michaela Linhartová | 28. 6. 2010 16:53

    Vidíte, to jsem nevěděla, že může být i neoloupaný. Díky za radu.

  • Simča Sládková | 24. 8. 2009 17:42

    My tedy lilek neloupeme, krájím ho i se slupkou. S.

  • Sylva P. | 24. 8. 2009 10:58

    Nemůžeme se shodnout, jestli se má slupka loupat. Jinak já ho klasicky trojobalím a smažím. Ze zakysané smetany a česneku a trochy mléka dělám k tomu majdu. Výborné..

  • Marie Hřebejková | 12. 8. 2009 16:28

    Mám lilek moc ráda a vadilo mi na něm, že saje příliš tuku při smažení. Teď řeším tak, že po vypocení potřu olejem z obou stran, dám na pečící papír a upeču v troubě. Používám na zapékání a nebo po upečení přidám nasekaný česnek, balsamikový ocet, podle potřeby sůl, pepř a dám do sklenice v lednici - uležet. Vydrží 3-4 dny, pokud se nesní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Lilek Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Znojemská čočka

Znojemská čočka

Řez obližprst

Řez obližprst

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Cibulový koláč z pořadu "Jak na to"

Dobrý makovec

Dobrý makovec

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Bílý toastový chléb

Bílý toastový chléb

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Kuřecí plátky na žampiónech a cibuli

Gnocchi / Těstoviny se smetanou, špenátem, česnekem a špetkou kari

Gnocchi / Těstoviny se smetanou,…

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

28
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Půl roku po smrti Aničky Slováčkové (†29): Dočkala se místa odpočinku! S momentkou, kdy byla šťastná…

Půl roku po smrti Aničky Slováčkové (†29): Dočkala se místa odpočinku! S momentkou, kdy byla šťastná…

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

  • Recepty.cz
  • Smažený lilek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact