• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr bez kostí
Napište svůj komentář k receptu

Smažený kapr bez kostí

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
4fotografie
Nahrát fotku
 

Smažený kapr je již tradičně součástí štědrovečerní večeře. Dopřejte si jej letos bez kostí a vyzkoušejte skvělý recept podle časopisu F.O.O.D.

Suroviny

4 porce
    • 2
      ks kapří filety zbavené páteře (asi 1,5 kg)
    • hladká mouka na obalení
    • 2
      ks vejce na obalení
    • strouhanka čerstvá, na obalení
    • olej na smažení
    • citron k podávání
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Potřebujete očištěné kapří filety bez páteře. Kůži na rybě ponechte, porce budou dobře držet pohromadě a bude se s nimi lépe pracovat. Z filetů odkrojte tučný pruh na břiše, tedy spodní části filetu, asi 1 až 2 cm. Tuto část můžete přidat do polévky.

RADA: Rybí polévka pro štíhlou linii

2
Takto připravené filety položte na prkénko vyšší částí masa k sobě. Ostrým nožem veďte řezy asi 1 až 2 mm vedle sebe takřka až ke kůži. Krájejte jen část s vyšším masem, kde jsou drobnější kosti. Díky řezům se kosti naruší a při tepelné úpravě zcela rozpustí.

RADA: Pravý staročeský smažený kapr

3
Takto připravené filety pokrájejte na porce asi 5 cm široké, dobře je osolte, rozložte na podnos nebo plech a nechte v chladu odležet alespoň 5 hodin.
4
Porce kapra obalujte v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. V pánvi rozpalte asi 1 cm vysokou vrstvu oleje a porce kapra smažte ze všech stran dozlatova. Smažené ryby odkládejte na papírové utěrky. Podávejte s měsíčky citronu na zakápnutí a s bramborovým salátem.

RADA: Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy

5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažený kapr

Smažený kapr

Kapr v trojobale

Kapr v trojobale

Kapr obalovaný v semínkách

Kapr obalovaný v semínkách

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Kapří filety Olej Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Rybí polévka

Rybí polévka

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Vaječná omeleta a la Brillat Savarin

Šťáva z malin, jahod apod.

Šťáva z malin, jahod apod.

Tvarohovo jahodové knedlíky

Tvarohovo jahodové knedlíky

Těstoviny zapečené s květákem a slaninou

Těstoviny zapečené s květákem a…

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Buřtguláš trochu jinak

Buřtguláš trochu jinak

Jablečný závin z listového těsta

Jablečný závin z listového těsta

Doporučujeme

50 minut
Francouzské brambory s pórkem

Francouzské brambory s pórkem

50 minut
Šakšuka v praprikách

Šakšuka v praprikách

40 minut
Cuketové hranolky

Cuketové hranolky

30 minut
Ostružiny s mandlovou drobenkou

Ostružiny s mandlovou drobenkou

80 minut
Ratatouille

Ratatouille

80 minut
Cuketová bábovka

Cuketová bábovka

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

40 minut
Krémová polévka s fazolkami a koprem

Krémová polévka s fazolkami a koprem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
14
Jednoduchá vajíčková pomazánka (salát) s okurkou
Jednoduchá vajíčková…
14
Kuřecí prsa Caprese
Kuřecí prsa Caprese
12
Švestkové knedlíky z tvarohového těsta
Švestkové knedlíky z…

Zajímavé články

Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich místo kečupu výbornou omáčku nejen na těstoviny
Jak ještě zužitkovat rajčata? Vyrobte z nich…
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové ho zvládnete jedna báseň
Štrúdl je lahůdka! S receptem od Laďky Něrgešové…
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Zažijte hvězdy F.O.O.D. pikniku
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji využít v kuchyni, aby vám chutnala
Aronie je trpká, ale velmi zdravá: Tipy, jak ji…
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je uchovat na zimu
Máte velkou úrodu rajčat? 3 recepty, jak je…
AHA.cz Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Kate vyděsila svým vzhledem: NEMOC SE VRÁTILA

Mimibazar Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Královna pozdního léta: Vše, co jste nevěděli o švestkách

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Trendy podzimní šaty podle stylistky: Které jsou kritické k postavě a co jí naopak lichotí?

Ženy.cz 7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

7 maličkostí, které mě zaručeně vytočí. Máte to stejně?

Blesk.cz Pátá série Love Island se blíží: Nová luxusní vila na Tenerife!

Pátá série Love Island se blíží: Nová luxusní vila na Tenerife!

SportRevue.cz Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Svatá přírodo! Petra Kvitová a 30 dalších nejprsatějších sportovkyň všech dob

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Zdravotní problémy podle horoskopu: Jaké bylinky se hodí pro jednotlivá znamení zvěrokruhu?

Další doporučené recepty:

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený králík
Smažený králík
Smažený květák (brokolice) v pivním těstíčku
Smažený květák (brokolice) v pivním…
Smažený květák s domácím dipem
Smažený květák s domácím dipem
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr bez kostí
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact