• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr
Napište svůj komentář k receptu

Smažený kapr

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 121
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • 4
      lžíce hladká mouka
    • 0,50
      ks hlávkový salát
    • 2
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 250
      g strouhanka
    • 1
      ks citron
    • 800
      g kapr
    • 1
      ks rajče
    • koření na ryby
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou a vykuchanou rybu omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce ve tvaru podkovy, osolíme a potřeme kořením. V hlubší pánvi zahříváme olej. Porce obalujeme nejprve v hladké mouce, potom v rozšlehaných vejcích s mlékem a nakonec ve strouhance.

RADA: Jak připravit ryby?

2
Obaleného kapra vkládáme do oleje rozpáleného na 180 °C a zvolna smažíme po obou stranách asi 12 minut dozlatova. Hotové porce ihned vyjmeme a klademe na papírový ubrousek, aby se vsákl přebytečný tuk. Na jednotlivé talíře pak pěkně upravíme oprané listy hlávkového salátu, dílky rajčete a citronu, porce bramborového salátu a smaženého kapra.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kapr po mlynářsku

Kapr po mlynářsku

Kapr po břeclavsku

Kapr po břeclavsku

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • albert | 21. 12. 2015 17:10

    nemam rad kyseleho kapra nebo amura ...citron tam nepatri ten je na ruky :-D

  • Alena K. | 20. 12. 2014 15:01

    Ahoj my toho amura neděláme ale děláme normalně kapra. Naše babička dělala kapra s rozmarýnovou omáčkou je to mňamka skusteto liďi. Ahoj Alena K.

  • Jana Pátková | 29. 12. 2007 12:09

    Jo, Amur je Amur, už jsme ho doma měli, manželovi se v loňském roce dařilo a chytil ho, od té doby říká naše babička, Luboši raději chyť Amura než kapra, rada dobrá, ale prut nebere Amury, ale kapříky. Jo, takový je život, další babička zase měla doma na Vánoce vždy pstruhy, děda byl velký rybář - ale , tak je připravit jak babička ještě neumím, bylo to vynikající jídlo a bez kostiček-děda vše vyčistil, zůstalo jen masíčko a pohoda u jídla. Ahoj Jana.

  • Marsi | 29. 12. 2007 10:56

    My letos koupili poprve Amura (take kaprovita rybicka) a zkusila jsem ho udelat v jogurtove marinade jako "jogurtove rizecky".Lidicky bylo to uzasne. Nalozit do toho ochuceneho jogurtu,pak jen obalit ve strouhance a usmazit.Moc dobre.Doporucuji takhle zkusit jakoukoliv rybku.

  • Tereza J. | 29. 12. 2007 09:12

    Čítala som, aj pozerala seriál s kuchármi z prímorských krajín, ktorí všetci na otázku o pokvapkávaní rýb citrónom odpovedali, že sa to nikde nerobí, ryba tým stráca svoju charakteristickú vôňu a chuť, aj rôzne ryby rôzne chutia. Je to len náš nápad, a zaliatie mliekom je to isté, odstraňuje charakteristický rybací pach. Môj názor je taký, že ak jem rybu, mám ju aj cítiť, aj má chutiť po rybe. Ak rybu nemám rada, tak si ju nepripravím. Podkovičky kapra sú výborné, a dobre na mise vyzerajú.

  • Di | 28. 12. 2007 21:03

    Nic z toho, co doporučuje anonym nedělám. Jen rybu nasolím den, dva předem a nechám odležet v chladnu. Před obalováním osuším kuchyňským papírem. Důležité je ono pozvolné smažení.

  • Jana T. | 28. 12. 2007 20:55

    Tak ten citron a mléko se teď všude píše, ale já jsem to nedělala nikdy a dělat nebudu. Ryba je ryba a pokud je dobrá a umíme ji připravit není to potřeba. Ale nic proti tomu, když to někomu tak chutná.

  • Anonym | 28. 12. 2007 16:32

    Tak mi tam nějak chybí pořádné zakapání citronem a zalití mlíkem před tím obalováním

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby Kapr
Maso Rybí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Hladká mouka Hlávkový salát Kapr Koření na ryby Mléko Olej Rajče Strouhanka Sůl Vejce

Vánoční smažený kapr

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí rolky se zeleninou

Krůtí rolky se zeleninou

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Dip - omáčka na namáčení (univerzál)

Slaní šneci II.

Slaní šneci II.

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuskus se zeleninou a červenou čočkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Thajská polévka

Thajská polévka

Zdravá tortilla

Zdravá tortilla

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Adámkova mini sekaná (nejen) se sýrem

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Vánoční smažený kapr

Poslední sledované recepty

44
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
42
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
42
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
28
Mrkvové rohlíčky s povidly
Mrkvové rohlíčky s…
27
Houbová polévka se zeleninou
Houbová polévka se…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Zemřela Věra Křesadlová (†81), exmanželka Miloše Formana a matka jeho starších synů

Zemřela Věra Křesadlová (†81), exmanželka Miloše Formana a matka jeho starších synů

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Smažený celer se sýrem
Smažený celer se sýrem
Smažený hermelín
Smažený hermelín
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený hermelín s jahodovou omáčkou
Smažený kapr
Smažený kapr
Smažený kapr bez kostí
Smažený kapr bez kostí
Smažený králík
Smažený králík
  • Recepty.cz
  • Smažený kapr
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact