• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smaženice z hub
Napište svůj komentář k receptu

Smaženice z hub

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 29
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smaženice z hub
Smaženice z hub
Smaženice z hub
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • cibule
    • sůl
    • česnek
    • masox
    • pepř mletý
    • anglická slanina hodně libová
    • sojová omáčka
    • paprika
    • koření
    • houbová směs hlavně z tvrdších druhů

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu orestujeme na pánvi. Přidáme nakrájenou cibuli a na kolečka nakrájený česnek.
2
Až cibule zesklovatí, přidáme houby, lehce osolíme a za občasného míchání dusíme. V průběhu dušení si připravíme směs koření dle vlastní chuti. Lze použít například směs vegety nebo glutasolu (pozor – obsahuje sůl – možnost přesolení) a malých množství kari, tymiánu, šalvějě, apod.
3
Dále si rozmělníme masox ve vlažné vodě. Ten pak přidáme během dušení. Až se voda vydusí, dochutíme obsah pánve kořenící směsí a popřípadě trochou pepře (ne dříve, protože pokud kořeníme v době, kdy je ještě v pánvi hodně vody, po jejím odpaření by bylo jídlo překořeněné), přidáme nadrobno nakrájenou čerstvou papriku a po chvilce ještě dochutíme sójovou omáčkou.
4
Kdo chce, může přidat vejce, ale bez něj je pokrm chuťově výraznější.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zavařování hub

Zavařování hub

Bramborová polévka bez hub

Bramborová polévka bez hub

Guláš z hub

Guláš z hub

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 3. 8. 2016 16:28

    Nechápu jak může tohle někdo předložit svým blízkým,pokud tedy neusiluje o jejich zdraví.

  • Martin Šulc | 8. 10. 2011 11:46

    Tak tohle není smaženice, to je glutamát na tři způsoby (glutasol, masox, sójovka) s přídavkem hub. Tfuj tajxl, taková škoda hub! Ten nápas se slaninou ale může být dobrý. Také nedávám do smaženice vejce, protože rozmělní tu výbornou výraznou chuť. Zkusil bych to ale bez těch chemikálií, co do toho sypete a lejete.

  • Anonym | 15. 9. 2007 12:55

    bl

  • Lubomír Fridrich | 8. 6. 2007 23:42

    Vážená paní Jano,smaženici s vajíčky a bez uzeniny dělá kde kdo. Já jsem sice do receptu napsal pro ty konzervativnější, že "kdo chce, může přidat vejce", avšak ojedinělost této smaženice je daná třemi věcmi - zásadně nedávám vejce, dávám tam anglickou a dávám také sójovku.Ale jak říkaly naše babičky: "Proti gustu..."

  • Anonym | 7. 9. 2006 15:40

    Právě jsem to dovařila. Fakt je vynikající.Děkuji mnohokrát.Jana

  • Nada Kovacova | 28. 8. 2006 07:00

    zkusim dnes:-]

  • Anonym | 26. 8. 2006 14:23

    přidal jsem rýži od vitany (cibule a pórek) a měl tak parádní houbové rizoto

  • Jiří Podubníček | 24. 8. 2006 15:25

    Včera vyzkoušeno, snědeno v mžiku! Vynikající, přátelé už žádají recept.

  • Jana Kutačová | 18. 8. 2006 08:37

    Smaženici jsem vyrobila-bez jakékoliv uzeniny a masoxu,myslím si totiž,že to tam nemusí být,zalila rozšlehanými vejci,opepřila a servírovala na očesnekovaných topinkách..:o)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Pokrmy Z hub Oběd Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Houbová směs Koření Masox Paprika Pepř mletý Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Kuřecí frikasé s houbovou omáčkou

Králík po cikánsku

Králík po cikánsku

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Zapečené toasty s česnekem a sýrem

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Nekynuté rychlé těsto na pizzu

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný pomerančem

Pstruh na grilu, ve slanině, plněný…

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Fitness jogurtový koláč nepečený

Fitness jogurtový koláč nepečený

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Kořeněné kuřecí řízky v těstíčku

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Pasta / pesto z česnekových výhonků

Doporučujeme

55 minut
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

224
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
81
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
20
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
15
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
15
Bramborový koláč s rozmarýnem
Bramborový koláč s…

Zajímavé články

Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
AHA.cz Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Suchánková na dně: Zdrcující diagnóza před svatbou! Operace místo rozlučky

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Konec éry legín? Nahradily je stylové kalhoty, které jsou stejně pohodlné

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Těžce nemocná Markéta Konvičková (31): Splnila si sen! To je ale Havaj

Těžce nemocná Markéta Konvičková (31): Splnila si sen! To je ale Havaj

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Tarotskop na listopad: Raky čeká měsíc plný lásky, Panny sváže stereotyp a Vodnáři získají peníze

Další doporučené recepty:

Smažené žampiony
Smažené žampiony
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice s bílou ředkví
Smaženice v zavařovačce
Smaženice v zavařovačce
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)
Smaženice z ředkviček
Smaženice z ředkviček
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
Smaženice z václavek (bedel, hlívy)
  • Recepty.cz
  • Smaženice z hub
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact