• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažené toasty se špenátem a sýrem
Napište svůj komentář k receptu

Smažené toasty se špenátem a sýrem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené toasty se špenátem a sýrem
Smažené toasty se špenátem a sýrem
Smažené toasty se špenátem a sýrem
Smažené toasty se špenátem a sýrem
Smažené toasty se špenátem a sýrem
Smažené toasty se špenátem a sýrem
Smažené toasty se špenátem a sýrem
Smažené toasty se špenátem a sýrem
Smažené toasty se špenátem a sýrem
7fotografií
Nahrát fotku
 

Milovníkům špenátu zachutnají ve vajíčku namáčené toasty z bílé veky smažené na přepuštěném másle, naplněné směsí na cibulce a česneku podušeného čerstvého špenátu se smetanou a strouhaným sýrem.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule menší
    • 3
      stroužek česnek
    • 4
      hrst baby špenát
    • 100
      ml smetana 12%
    • 150
      g sýr čedar nastrouhaný
    • chilli sušené
    • 1
      ks bageta velká
    • 6
      ks vejce
    • ghí na smažení
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
V pánvi zpěňte nadrobno posekanou cibuli, po chvíli přidejte nadrcený česnek a špenát, vše zalijte smetanou, dobře promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte nastrouhaný sýr, ztlumte plamen a umíchejte hustou směs. Ochuťte ji solí, pepřem a špetkou chilli. Nechte lehce vychladnout.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně krájet cibuli

2
Bagetu pokrájejte na plátky, polovinu krajíců bohatě potřete špenátovo-sýrovou směsí, přiklopte dalším krajícem a celé obalte v rozšlehaných vejcích. Smažte na přepuštěném másle ze všech stran dozlatova a odkládejte na papírové utěrky. Toasty podávejte ideálně ještě horké.
3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (únor/2020)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smaženka s restovanou zeleninou

Smaženka s restovanou zeleninou

Toast se šunkou, cheddarem a pestem aneb Croque monsieur

Toast se šunkou, cheddarem a pestem…

Smaženky s pečenou zeleninou a pestem

Smaženky s pečenou zeleninou a pestem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Baby špenát Bageta Česnek Chilli Cibule Ghí Pepř mletý Smetana 12% Sůl Sýr Čedar Vejce

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chalupářské brambory

Chalupářské brambory

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

Rybízový koláč s kokosem

Rybízový koláč s kokosem

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Vepřový tokáň

Vepřový tokáň

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Kávový dort s kávovou šlehačkou

Asijské smažené kuličky (šišky)

Asijské smažené kuličky (šišky)

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Rychlé červené karí s krevetami

Rychlé červené karí s krevetami

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

47
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
41
Krémová polévka z řapíkatého celeru
Krémová polévka z…
38
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
25
Višňový koláč s čokoládou
Višňový koláč s čokoládou
20
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 18.–19. 10. 2025: Kdo prožije dny plné romantiky a kdo bude potřebovat být sám?

Horoskop na víkend 18.–19. 10. 2025: Kdo prožije dny plné romantiky a kdo bude potřebovat být sám?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

Češi a Slováci ohromili šejky: Obří mejdan v Dubaji vedli Slávik s Rolins

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Smažené špagety se sýrem
Smažené špagety se sýrem
Smažené špagety se zeleninou
Smažené špagety se zeleninou
Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní
Smažené šunkové rolky se sýrovou náplní
Smažené vařené hovězí
Smažené vařené hovězí
Smažené vepřové kousky s cibulí na citrusech
Smažené vepřové kousky s cibulí na…
Smažené vepřové řízky na čínský způsob
Smažené vepřové řízky na čínský způsob
  • Recepty.cz
  • Smažené toasty se špenátem a sýrem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact