• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažené jahody v těstíčku
Napište svůj komentář k receptu

Smažené jahody v těstíčku

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 7
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
Smažené jahody v těstíčku
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těstíčko:
    • 200
      ml podmáslí
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 3
      lžíce cukr krupice rovné
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžička skořice - mletá
    • sůl špetka
    • 150
      g hladká mouka dle hustoty těsta, cca
    • jedlá soda půl lžičky
  • Dále:
    • 500
      g jahody pevné, cca + čerstvé k podávání
    • zakysaná smetana nebo bílý jogurt
    • zmrzlina dle chuti
    • skořicový cukr
    • moučkový cukr
    • olej na smažení

Postup přípravy receptu

1
Podmáslí promícháme s cukry, rumem, solí, skořicí, vajíčkem, mouku a sodou na hladké husté těstíčko, které necháme asi čtvrt hodiny odpočinout. Hustější musí být, aby nám na jahodách při smažení drželo a příliš rychle stékalo. Při vhození očištěných suchých jahod do těstíčka, nesmí propadnout ke dnu.

RADA: VIDEO, jak na čokoládovou polevu

2
Zralé pevné jahody odstopkujeme, omyjeme a necháme oschnout. Pak je obalíme v těstíčku a vkládáme do kastrolku s vyšší vrstvou rozpáleného oleje. Smažíme ze všech stran dozlatova a odkládáme na ubrousky odsát přebytečný olej.
3
Podáváme se slazenou zakysanou smetanou nebo jogurtem, kopečkem zmrzliny, šlehačkou..., sypeme moučkovým nebo skořicovým cukrem a doplníme s čerstvými jahodami.

RADA: VIDEO, jak vyšlehat veganský sníh!

4
Smažené jahody se dají jíst jak teplé, tak i vychladlé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Smažené banány

Smažené banány

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina

Smažená zmrzlina s malinami

Smažená zmrzlina s malinami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Narozeniny a párty Piknik
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Jahody Jedlá soda Moučkový cukr Olej Podmáslí Skořice - mletá Skořicový cukr Sůl Vanilkový cukr Vejce Zakysaná smetana Zmrzlina

Jak vyšlehat veganský sníh

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá hrachová polévka

Rychlá hrachová polévka

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Lívanečky s jablky

Lívanečky s jablky

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Výborný karamelový likér

Výborný karamelový likér

Malý korpus

Malý korpus

Nádivkový beránek

Nádivkový beránek

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak vyšlehat veganský sníh

Poslední sledované recepty

39
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Voňavé batátové karí
Voňavé batátové karí

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Budoucí psycholožka Adéla z Love Islandu: Strach o kariéru! Kvůli sexuálním hrám...

Budoucí psycholožka Adéla z Love Islandu: Strach o kariéru! Kvůli sexuálním hrám...

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

Další doporučené recepty:

Smažené fazolky
Smažené fazolky
Smažené houby
Smažené houby
Smažené houskové knedlíky
Smažené houskové knedlíky
Smažené jednohubky
Smažené jednohubky
Smažené kalamáry
Smažené kalamáry
Smažené kari šištičky
Smažené kari šištičky
  • Recepty.cz
  • Smažené jahody v těstíčku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact