• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Smažená játra přelévaná
Napište svůj komentář k receptu

Smažená játra přelévaná

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Smažená játra přelévaná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g vepřová játra
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      ks bílek
    • rostlinný olej na smažení
  • Omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 7
      stroužek česnek 5-7
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 3
      lžíce bílé víno
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Játra nakrájíme na slabší plátky, obalíme je v bílku a Solamylu. Osmažíme na tuku. Na osmažená játra přeléváme omáčku a podáváme se suchou rýží.
2
Omáčka: na jemno nasekáme cibuli a osmahneme ji na tuku spolu s prolisovaným česnekem, když zesklovatí přidáme sojovou omáčku, víno a sůl.
3
Poznámka: kdo nemá v oblibě játra, může tento pokrm připravit např. z kuřecích řízků, ty však před obalením osolí, dále je postup stejný.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Rychlá drůbeží játra, jako smažená

Játrové špízy (kořeněná játra) - smažená nebo na gril

Játrové špízy (kořeněná játra) -…

Smažená játra s dipem

Smažená játra s dipem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • lit1 | 22. 2. 2006 07:34

    Lenko - já také kvůli pár lžícím nekupuji víno, ale nahrazuji ho 1 lžící octa a 2až3 lžíce vody a toto násobím dle požadovaného množství.

  • Alina | 1. 2. 2006 18:04

    Včera jsem játra dělala, chutnala nám. Myslím, že kdybyste místo vína použila trochu vývaru třeba z kostky, tak by to vůbec nevadilo, je to hlavně česneková omáčka se sojovkou

  • Lenka | 31. 1. 2006 20:26

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli můžu použít místo vína něco jiného? Děkuji.

  • Alina | 31. 1. 2006 16:57

    Dneska večer jdu na to, játra už jsou koupená

  • Alina | 30. 1. 2006 17:29

    Fakt zajímavé, budu asi muset vyzkoušet

  • Fleur | 30. 1. 2006 15:26

    Vypadá to dobře, vyzkouším, konečně zase paní Vencová napsala několik receptů, to je moc fajn, protože její recepty se mi vždy povedou a mám je ráda

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vnitřnosti
Maso Vnitřnosti Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bílek Česnek Cibule Rostlinný olej Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Vepřová játra
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek

Velikonoční beránek

Templářský dort tmavý

Templářský dort tmavý

Vynikající zeleninová polévka

Vynikající zeleninová polévka

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Smažené cibulky

Smažené cibulky

Červená čočka a grilovaný lilek s cuketou

Červená čočka a grilovaný lilek s…

Dip z tvarohu a máty

Dip z tvarohu a máty

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Borůvkové lívanečky

Borůvkové lívanečky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

115
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
35
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
30
Pohanka s uzeným masem
Pohanka s uzeným masem
29
Drožďová (kvasnicová) pomazánka se slaninou
Drožďová (kvasnicová)…
25
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Denní horoskop na čtvrtek 6. 11. 2025: Komu se splní tajný sen a kdo zazáří v práci?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Smažená játra přelévaná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact