• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
Napište svůj komentář k receptu

"Slovenský" bramborák

autor: shark.62
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 8
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Slovenský" bramborák
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      kg brambory
    • 4
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 5
      stroužek česnek
    • 5
      lžíce krupice
    • 300
      g měkký salám
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Brambory dáme večer uvařit ve slupce, do rána nám vychladnou. Druhý den je oloupeme, rozmačkáme do mísy, přidáme vejce, mléko, rozmačkaný česnek, krupici (poslední dobou používám dětskou krupičku, je to jemnější), na malé kostičky nakrájený salám nebo jinou uzeninu (ale salám je lepší - je měkčí), rozehřáté sádlo, sůl, pepř, majoránku, a vše pořádně promícháme. Těsto musí být trochu hustější než lívancové. Je-li řídké, přidáme krupici, je-li husté, přidáme mléko a rozehřáté sádlo.
2
Rozetřeme na vymazaný a krupicí vysypaný vyšší plech (můžeme použít i pečící papír), a vložíme do trouby předehřáté na 200 °C. Při této teplotě pečeme, dokud nám na povrchu nevznikne světle hnědá kůrčička.
3
Konzumujeme teplé i studené. Pozor, teplé se při porcování rozpadá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

rybí salát - slovenský III.

rybí salát - slovenský III.

Bramborák se smetanou

Bramborák se smetanou

Bramborák z kapřího masa

Bramborák z kapřího masa

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • pólrajch-amatér | 10. 3. 2017 08:36

    Je výborný, ale srovnávat s bramborákem, jak ho známe, se nedá a lepší je péct na pečícím papíru...a skoro lepší je druhý den, až se uleží

  • Hana Golova | 11. 12. 2013 07:02

    Vcera jsem vyzkusela, bylo to docela dobre. Smazene bramboraky vic krupou a to je to prave orechove :-P .

  • pavel | 27. 9. 2013 09:31

    Děláme to doma a dělala to už moje babička mě je 45 ale znám to jako míchaný bramborák peče se to úplně stejně jenže s tím rozdílem že se to neustále míchá a vzniknou z toho takový drobný opečený kousky a musím říct že kdo to u mě jedl tak se oblizoval až za ušima a výborný je to zapíjet mlékem i když jsem pivař a určitě střevní problémy nehrozí :-)

  • Miroslav Pleskač | 27. 6. 2009 12:41

    Pokud jste si všimly, tak slovo "Slovenský" je v uvozovkách. Nazval jsem ho tak proto, že toto jídlo dělávala moje babička, která pocházela z Handlovej, a ta to nazývala jednoduše - bramborák. Neřešte ingredience a zkuste si to uvařit, sklidíte pochvalu.

  • Antonia Trusková | 12. 3. 2009 18:24

    Pani Terezka, s Vami sa jednoducho nedá. Vy viete viacej, nez skúsený profesionál. Ja som úplná amatérka a bola som presvedcená, ze je to Harula.Srdecne blahozelám. Také "profesionálne" príspevky by mali byt vsetky, alebo aspon väcsina!

  • Tereza J. | 7. 3. 2009 12:19

    Tonka, ale haruľa nie je zo zemiakov varených v šupke, ale zo strúhaných surových zemiakov ako na zemiakové placky. Takže haruľa to nie je.

  • Antonia Trusková | 6. 3. 2009 19:36

    Pecené na pekáci sa na Slovenku zvyklo nazývat "Haruľa". Nezvyklo obsahovat tolko prísad, vzdy sa to povazovalo za jedlo chudobných a teda ani saláma a ani krupica. Horeuvedený recept je uz moderná verzia à la McDonald...

  • Marie Kyrianová | 2. 3. 2009 21:14

    Proč zrovna slovenský, toto nemá s bramborákem nic společného. Vždyď se to peče na pekáči jako buchty. Bramborák se peče na pánvi a na slovensku se dělá úplně jiný,alespoň kam my jezdíme. Ale každý má své chutě a postupy, takže věřím,že pro Vás je nejlepší

  • Iveta Janatová | 24. 2. 2009 10:57

    Já toto dělám ,že si z toho udělám placičky a peču je na pánvi,dobré.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory
Pokrmy Z brambor Oběd Večeře Pečení Vaření Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Krupice Majoránka Měkký salám Mléko Pepř mletý Sádlo Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Troubový segedinský guláš

Troubový segedinský guláš

Zapečená ryba s přílohou

Zapečená ryba s přílohou

Rebarborový dort - tarte

Rebarborový dort - tarte

Hovězí na kari s česnekem

Hovězí na kari s česnekem

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Zelňačka z uzených žeber

Zelňačka z uzených žeber

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

45 minut
Bramboračka s bylinkovými noky

Bramboračka s bylinkovými noky

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

30 minut
Krupicový dezert se švestkovým rozvarem

Krupicový dezert se švestkovým…

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Hrušková povidla

Hrušková povidla

Poslední sledované recepty

175
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
100
Cuketové placičky s žervé
Cuketové placičky s žervé
98
Bramborový guláš s hlívou
Bramborový guláš s hlívou
73
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
64
Bábovka z kefíru hrníčková
Bábovka z kefíru…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

Manželka hokejisty Červenky Veronika: První slova o rozvodu!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Nejmladší supermodelka na světě vyrostla. Do krásy? Posuďte sami

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Další doporučené recepty:

"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepačka" - zeleninová polévka s řepou
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Řepáky" bramboráky z červené řepy
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Sloppy Joes" - zapečený sendvič
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Štafetky" - zákusky, roláda, řez
"Tataráček" z Romadůru
"Tataráček" z Romadůru
"Tiramisu" roláda
"Tiramisu" roláda
  • Recepty.cz
  • "Slovenský" bramborák
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact