• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slovenské krémeše
Napište svůj komentář k receptu

Slovenské krémeše

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slovenské krémeše
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 50
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce mléko
    • 1
      lžička jedlá soda
  • Krém
    • 0,75
      l mléko
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 150
      g moučkový cukr
    • 150
      ml mléko
    • 1
      balíček šlehačka v prášku Dr.Oetker

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny pro přípravu těsta dobře propracujeme a těsto dáme na 2 hodiny do ledničky ztuhnout. Potom ho rozdělíme na dvě poloviny, z každé vyválíme placku o velikosti dna plechu a upečeme. Po upečení placku z plechu ihned stáhneme a necháme vychladnout.
2
Ve 1/4 l mléka rozmícháme pudink a mouku a ve zbylém mléce uvaříme hustý pudinkový krém, který za občasného míchání necháme vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech zašleháme pudinkový krém.
3
Krém natřeme na upečenou placku a necháme ztuhnout v ledničce asi 30 minut. Potom na krém natřeme ušlehanou šlehačku dle návodu. Přiložíme druhou placku a necháme do druhého dne uležet.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Slovenské rohlíky

Slovenské rohlíky

Kremeše s pudinkovým krémem

Kremeše s pudinkovým krémem

Poctivé vanilkové krémeše

Poctivé vanilkové krémeše

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martin | 8. 4. 2015 18:04

    prosim vás to jsou 3/4 mléka tedy 750 ml ... bože O:-)

  • Bohumila | 21. 3. 2013 10:59

    Recept vyzkouším, jistě bude výborný, jen se mi nezdají v návodu ty 3l mléka na krém. Asi tam má být 1l, aspoň podle zkušeností a podle jiných návodů. :-)

  • Daniela | 29. 6. 2012 20:31

    Učím se na cukrářku a Kremeš jsem dělala za poslední 3 týdny snad milionkrát! Váš recept je nejvíce podobný, ale přesto si ho pro sebe dovolím lehce poupravit. ZA prvé těsto samotné a za druhé krém. Dáváme obyčejný žloutkový máslový a pak šlehačku, je to moc dobrý moučník, doporučuji :)

  • Danka Snášelová | 9. 8. 2008 10:21

    Slovenský krémeš již dělám roky a patří mezi naše oblíbené moučníky. Těsto po naplnění krásně zvlhne a nádherně se krájí. Krém dělám z 1 l mléka a nedávám do něho mouku. Příště krémeš vylepším šlehačkou v prášku. V mém receptu tohle vylepšení chybí. Ale i bez ní je krémeš fantastický. Pláty válím na pečícím papíru, který pak přenesu na velký- plech. Těsto před pečením doporučuji na několika místech propíchat vidličkou. Je to velice rychlý a přitom lahodný moučník.Vyzkoušejte a nebudete litovat. Dávám 1*

  • Danka Snášelová | 9. 8. 2008 10:18

    Slovenský krémeš již dělám roky a patří mezi naše oblíbené moučníky. Těsto po naplnění krásně zvlhne a nádherně se krájí. Krém dělám z 1 l mléka a nedávám do něho mouku. Příště krémeš vylepším šlehačkou v prášku. V mém receptu tohle vylepšení chybí. Ale i bez ní je krémeš fantastický. Pláty válím na pečícím papíru, který pak přenesu na velký- plech. Těsto před pečením doporučuji na několika místech propíchat vidličkou. Je to velice rychlý a lahodný moučník. Vyzkoušejte a nebudete litovat. Dávám 1*

  • PAVLINKA | 1. 11. 2006 09:31

    Neslo by z tohoto receptu zkusit jablecny zavin?Toto testo znam,je moc dobre,jen nevim,jak by to chutnalo i s jablky.Dekuji.

  • Zdeňka | 30. 10. 2006 17:42

    Já dávám šlehačku i nahoru na druhou placku,opravdu výborný moučník.

  • airan | 30. 10. 2006 13:24

    Kremese miluji ale pouzivam jednodussi recept, tohle vypada trochu drazsi, urcite bude dobre:-)

  • Iveta Šulcová | 30. 10. 2006 13:02

    Tento recept znám,je moc dobrý

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Hladká mouka Hnědý rum Jedlá soda Máslo Med Mléko Moučkový cukr Šlehačka Vanilkový pudink Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na chlebíčky

Pomazánka na chlebíčky

Fazolový salát V.

Fazolový salát V.

Hamburgery original

Hamburgery original

Dýňový krém

Dýňový krém

Americké muffiny

Americké muffiny

Mramorová bábovka II.

Mramorová bábovka II.

Španělské „španělské ptáčky“ flamenquín

Španělské „španělské ptáčky“…

Italský rýžový salát

Italský rýžový salát

Jednoduché špenátové špecle

Jednoduché špenátové špecle

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

51
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
28
Co se zbylou rýží?
Co se zbylou rýží?
22
Virgin mojito
Virgin mojito
22
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
20
Drožďová zavářka
Drožďová zavářka

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

Manželka Kašpárka Andrea v slzách: Zemřel jí tatínek

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Takhle vypadá láska. Milující máma porodila navzdory všem děti s trpasličí nemocí a je inspirací pro ostatní

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Slovenské krémeše
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact