• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sloní mlsanec
Napište svůj komentář k receptu

Sloní mlsanec

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sloní mlsanec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      lžíce ocet
    • 2
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce hořčice
    • 2
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      ks cibule
    • 4
      ks nakládané okurky
    • 500
      g špekáček
    • párky nebo měkký salám
    • majonéza nebo lehká majonéza
    • pepř mletý místo pepře můžeme přidat kousek rozdrcené feferonky

Postup přípravy receptu

1
Ocet, olej, kečup, hořčici promícháme a svaříme. Uzeninu, cibuli a okurky nakrájíme na kostičky, přidáme svařenou vychladlou hmotu, a nakonec majonézu a trošku pepře. Vše důkladně promícháme a necháme proležet. Mažeme na chlebíčky nebo přidáváme jako salát na studené mísy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomazánka sloní žrádlo

Pomazánka sloní žrádlo

Sloní žrádlo II.

Sloní žrádlo II.

Sloní slzy

Sloní slzy

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • maja maja | 25. 10. 2008 15:59

    já nevařím základ je to časově zbytečné, jen dám moučkový cukr aby se to rozpustilo bez vaření a zacáknu nakonec worchetrem, sloní žrdlo je levná dobrá pomazánka, jeli potřeba nastavit levnou variantou třeba na chlebíčky přidám 3-4 uveřené mleté brambory pak je z toho nátěrka klidně na dvě celé veky které už stačí dozdobit kolečkem rajčete nebo čerstvé okurky a je posvícení za pár kaček ;)

  • Ivana Samcová | 15. 6. 2008 16:00

    Jen, aby nedošlo k omylu: tím, že trumfne asi všechny ostatní jsem myslela všechny pomazánky, které u nás doma děláme. Tuto máme opravdu moc rádi.

  • Ladislav Dorazin | 15. 6. 2008 14:31

    Ano paní Ivano,je to myslím obdoba Sloního žrádla,jak říkáme my této pomazánce a je opravdu dobrá.Taky já dávám ingredience,které popisujete vy,ale nemusí to být příliž jiné tak,jak to píše paní Vlasta.

  • Ivana Samcová | 14. 6. 2008 18:13

    Děláme podobnou pomazánku, je u nás velice oblíbená a asi trumfne všechny ostatní. Jen dávám do směsi na povaření jen jednu lžíci octa a navíc přidávám lžíci worčestru, cukru/stačí i 1/2 lžíce, ale musí být/ a vody. Do pomazánky nedávám okurky, ale přidám postrouhaná, natvrdo uvařená vejce. Nejlépe nechat odležet do druhého dne.

  • Janča | 11. 7. 2007 11:04

    Sylvo máš pravdu je to opravdu fantastické žrádýlko.:)

  • Anonym | 11. 7. 2007 09:06

    Když dělám pro více lidí, přidávám sterilované zelí ve sladkokyselém kořeněném nálevu, překrájím, a nastrouhám tak 2 - 3 brambory vařené ve slupce. Dám víc majonézy. Mažu na veky. Rychlé a výborné. Nedávám špekáčky, ale buď dietní salám nebo gothaj. Jana

  • Sylva | 10. 7. 2007 12:58

    Jo, jo taky dělám, ale pod názvem Sloní žrádlo. A fakt je to žrádlo.

  • Anonym | 22. 3. 2007 17:24

    Velmi dobré, i když to není žádná dieta je to výborná večeře

  • Anonym | 22. 3. 2007 08:34

    Musím jen potvrdit pozitivní ohlasy - dobrůtka.

  • Markéta | 17. 3. 2007 20:11

    Právě to s kámoškou dlábíme :-) A to jsem chtěla nechat zaležet na zítřek. Je to velmi chutné.

  • Anonym | 16. 2. 2007 22:45

    Dělám na chlebíčky

  • doktorka | 31. 12. 2006 19:52

    Výborné, zrovna teď jsem namazala na veku, díky za recept

  • Mariet | 31. 12. 2006 13:15

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • Mariet | 31. 12. 2006 13:14

    Vyzkoušela jsem a je opravdu super.Už jsem ho dělala několikrát.Ještě lepší je,když se nadrobno nakrájený salám opeče na oleji a teprve potom se smíchá s ostatními přísadami. Fakt mňamka.Chutná celé rodině.

  • julia hertlova | 30. 12. 2006 09:42

    tento salat už robím asi siedmy rok a vždy sa poje ešte sa nestalo že by niečo zostalo a podávam ho na obloženom taniery s vekou no proste je to mňamka

  • Marie Horáková | 7. 2. 2006 09:09

    Tento salát má asi hodně jmen, dělám ho už dlouho a u nás se mu říká Ševcovský mls.

  • Anonym | 6. 2. 2006 21:41

    Výborné, prostě mlsanec, hlavně pro chlapy

  • Inka | 27. 12. 2005 17:20

    U nás se tomu říká Ševckovský salát, je moc dobrý. Dělám ho z párků nebo špekáčků.

  • Luborek | 26. 6. 2005 19:40

    Je to prostě žrádýlko, které nemá chybku

  • marcela slamdeckova | 23. 4. 2005 22:57

    Take znam tento recept pod nazvem "sloni zradlo" vyborne nema chybu

  • Kvetuse Kovarova | 19. 3. 2005 23:13

    Vynikající- davame toto "sloní žrádlo" do poloviny ohřátého "arabského chleba (PITO)

  • Naďa | 8. 2. 2005 14:11

    U nás se tomu říká "sloní žrádlo" a občas do něj pomelu i vejce na tvrdo a tvrdý sýr.Je to trošku změna,ale stejně dobré na chlebíčky atd.Chci-li použít právě na chlebíčky,ingredience pomelu na masovém strojku,používám-li jako salát,drobně krájím.Jinak taky majonézu míchám s bílým jogurtem,nebo zakysanou smetanou.

  • Jarka L. | 8. 2. 2005 09:14

    Dělala jsem na oslavu jako jednohubky. Použila jsem kuřecí salám. A opravdu výborné!

  • Alina | 3. 1. 2005 19:09

    Dělala jsem na Silvestra a sklidila jsem velký úspěch!

  • Aťa | 21. 10. 2004 18:21

    Výborné na chlebíčky, navrcho ozdobit vajíčkem

  • Kája | 15. 10. 2004 18:29

    Výborné, na topinky vynikající

  • Jana Krejčová | 6. 10. 2004 10:56

    vřele doporučuji, namazat na topinky nebo na chlebíčkovou veku,

  • Anonym | 29. 9. 2004 21:18

    Také jsem vyzkoušela místo okurek dát sterilovaný zeleninový salát Kunovjanka, Hradišťanka apod. Jsou tam okurky, ale i jiná zelenina - papriky, hrášek atd. Bylo to pikantnější, protože tam byla i malá feferonka, tu jsem seice nerozkrájela do pomazánky, ale zelenina byla od ní pikantní

  • Lois Lein | 27. 9. 2004 20:29

    Osobně to znám už delší dobu.Já tam sice okurky nedávám.Přidávám tam špetku chilli,a jako salám zvolím kuřecí šunku.Mažu tona jednohubky a ozdobím rajčátkem.Vynikající k vínu

  • Darina Beluská | 27. 9. 2004 19:06

    Pomazánka je výborná, keď sa do nej pridajú aj 2-3 uvarené a postrúhané zemiaky a do majonézy pridávam biely jogurt.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:51

    Výborné, celé rodině chutná

  • Alis | 21. 9. 2004 19:39

    Dávám odlehčenou majonezu nebo jogurtovou majonézu Helmans, je to dobré

  • Iveta | 21. 9. 2004 16:55

    ....přidávám před svařením "omáčky" ještě trošku polévkového koření a vše odlehčuji trochou kysané smetany(přece jen ta majolka už nám nedělá dobře...), na podzim a v zimě místo okurek drobně pokrájené kysané zelí ( ale vážené, ne kupované igelitovém pytlíku!)...a to je i vitamínová bomba...drsňáci mohou přidat i drobně nasekaný česnek...jen na zavonění....

  • Aťa | 20. 9. 2004 19:16

    Bylo to pochutnáníčko, ale nemelu přísady jako Lubor

  • Radek | 20. 9. 2004 02:30

    vynikajici

  • Lubor | 16. 9. 2004 19:43

    Špekáčky i okurky nejprve umelu, je z toho pikantní pomazánka, také dobré na chlebíčky

  • Ála | 16. 9. 2004 06:42

    Je to pochutnáníčko,doporučuji.

  • Vlastimila Vacková | 12. 9. 2004 16:01

    U celé naší rodiny velmi oblíbená pomazánka

  • Alice | 12. 8. 2004 19:40

    Není to sice žádná dieta, ale moc nám to chutná

  • Luba | 21. 7. 2004 19:13

    To nemá chybu, s feferonkou to je síla!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hořčice Kečup - jemný Majonéza Nakládané okurky Ocet Párky Pepř mletý Rostlinný olej Špekáček
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Okurky

Okurky

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Kuřecí čtvrtky po pražsku

Sýrová roláda IV.

Sýrová roláda IV.

Ořešáci - ořechy v karamelu - bezlepkové

Ořešáci - ořechy v karamelu -…

Špagety se sojovým masem

Špagety se sojovým masem

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Vávrovo pečené kuře s bramborami

Placičky z ricotty s cuketou a sušenými rajčaty

Placičky z ricotty s cuketou a…

Bulgur s kuřecím masem

Bulgur s kuřecím masem

Doporučujeme

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

38
Kyselo z chlebového kvásku s hlívou ústřičnou
Kyselo z chlebového…
34
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
28
Pomerančové mojito
Pomerančové mojito
26
Palačinky se šunkou: Mňamka babičky Věry
Palačinky se šunkou:…
17
Vanilkový vánoční koňak
Vanilkový vánoční koňak

Zajímavé články

Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená, drcená či pasírovaná?
Rajčata v konzervě: Na co se hodí celá, krájená,…
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná rychlovka, díky které se blýsknete
Strouhaná buchta podle Jiřiny Bohdalové: Úžasná…
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým bude naprosto dokonalý
Domácí smažák: Naučte se 7 triků, díky kterým…
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a zvládnete ho i vy
Přepuštěné máslo: Recept na ghí je jednoduchý a…
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
AHA.cz Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Hrušínský ml. alias Pešek z Ulice: Rakovina plic a ledviny!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Olympijská kolekce je venku! V tomhle budou čeští sportovci zářit v Miláně

Ženy.cz 5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

5 skvělých raperek, které mě brutálně baví. Máte je v playlistu taky?

Blesk.cz Bojovnice Veronika Arichteva: Statečná zpověď po ztrátě miminka!

Bojovnice Veronika Arichteva: Statečná zpověď po ztrátě miminka!

SportRevue.cz FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

FOTO: Holky k pomilování. 44 nejhezčích (ex)partnerek (ex)hokejistů z NHL

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

Štíři a jejich nelehký karmický úkol. A jak to mají se sexem?

  • Recepty.cz
  • Sloní mlsanec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact