• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Napište svůj komentář k receptu

Slepičí polévka s játrovými knedlíčky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 35
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks slepice
    • 3
      ks mrkev (Velké)
    • 2
      ks petržel
    • 1
      ks cibule (Velká)
    • 3
      stroužek česnek
    • 6
      ks nové koření (Šest kuliček)
    • 8
      ks pepř mletý (Kuliček)
    • 0,50
      ks celer
    • sůl
  • Knedlíčky
    • 1
      lžíce máslo
    • 100
      g drůbeží játra
    • 1
      ks vejce
    • 1
      ks bílek
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      hrnek strouhanka
    • sůl
    • pepř mletý
    • majoránka

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou slepici rozpůlíme, vložíme do 1 1/2 l vody a vaříme do poloměkka. Pak přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na kolečka, na polovinu překrojenou cibuli a vaříme dále až je slepice měkká. Podle potřeby dolijeme vodou. Pak slepici vyjmeme z vývaru, maso vykostíme, nakrájíme na kousky a odložíme stranou.
2
Játrové knedlíčky: Játra naškrábeme nožem nebo umeleme, přidáme do nich vejce, máslo a hmotu rozetřeme. Pak přidáme koření, sůl, prolisovaný česnek a z bílku ušlehaný sníh. Směs promícháme a přidáme tolik strouhanky, aby se z ní daly dělat knedlíčky. Zakulatíme je v ruce, zavaříme do slepičího vývaru a uvaříme. Pak rozdělíme nakrájené maso na talíře a zalijeme polévkou s knedlíčky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Polévka s rychlými játrovými nočky (knedlíčky)

Polévka s rychlými játrovými nočky …

Polévka s játrovými knedlíčky a máslovou zeleninou

Polévka s játrovými knedlíčky a…

Kaldoun s játrovými knedlíčky

Kaldoun s játrovými knedlíčky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • david | 28. 2. 2016 17:31

    Musím napsat svůj názor a hlavně poznatky na vaření polévek. V žádném případě se nedává nové koření a bobkový list, navíc do drůbežích se nedává ani cibule, aby si polévka zachovala svou správnou chuť. Do hovězí se cibule dává se slupkou a kořenovou zeleninou. Správná polévka se vaří ze starého kohouta nebo hovězího. Den předem vařím spíš táhnu jen maso asi tři hodiny a druhý den se pokračuje a hodinu před koncem se dá kořenová zelenina a ne žádné voňavé koření. To si nechte do svíčkové a pod. Základ všeho je získat z masa všechny hodnoty do vývaru. To není můj rozum, ale pánů kuchařů, který získali zlaté ocenění ve světě.

  • Petr | 27. 8. 2014 10:58

    tak se nauč číst

  • Michelle | 28. 4. 2012 19:31

    Tuto polévku doopravdy miluju! Vždycky, když přijdu k babičce, tak už voní ze stolu :-)

  • Vlasta Novák | 13. 12. 2011 12:35

    Opraveno, díky...

  • Ája | 13. 12. 2011 12:12

    V ingrediencích na játrové knedlíčky máslo nevidim. V postupu je uvedeno. Tak nevím.

  • Mimiska1 | 29. 7. 2011 13:37

    Nejlepší játrové knedlíčky tady na internetu!!! Dávám jedna :-)

  • brhy2 | 26. 1. 2011 13:53

    toto je klasika a z hrnce ma vyvar svou nezamenitelnou chut

  • recepty73
    recepty73 | 17. 10. 2010 00:06

    1****

  • recepty 73 | 4. 10. 2010 20:08

    To byl vývar jako noha:-))) !Polévka by se dala použít jako výborný ,,VYPROŠŤOVÁK,,.Slepičí maso moc nemusíme,ale nudle v polévce u nás nesměj chybět:-).1* a foto je už na cestě.Jiří

  • michal jakouš | 5. 9. 2010 09:31

    klasika za 1

  • rand | 2. 7. 2007 13:50

    ...nebo v hrnci tři hodiny mírným varem. Vývar je silnější. Teda aspoń mi tak vždy připadlo. Z tlakáče se mi zdál slabý. Tento recept je opravdu vynikající.

  • Pastis Petite | 9. 8. 2006 16:09

    Vařila jsem slepici hodinu v papiňáku a byla měkká. Doporučuji.

  • Akinom | 27. 4. 2005 16:41

    Polévka byla výborná. Slepičí maso bylo sice měkké, ale pořád žvýkačkové. Tak jsem do polévky dala pouze knedlíčky. A jaké jsme to měli boule za ušima.

  • Akinom | 27. 4. 2005 10:47

    Všem moc chutnala !!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Celer Česnek Cibule Drůbeží játra Majoránka Máslo Mrkev Nové koření Pepř mletý Petržel Slepice Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krůtí pečeně

Plněná krůtí pečeně

Smažený kapr

Smažený kapr

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Svařené víno

Svařené víno

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Pečený pstruh s holandskou omáčkou

Velmi snadná žampionová omáčka

Velmi snadná žampionová omáčka

Švestkové (třešňové) šátečky s tvarohem

Švestkové (třešňové) šátečky s…

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a chutně

Játrové špecle (gnocchi) - rychle a…

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Jahodový koláč z podmáslí (kefíru)

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

406
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
190
Míchaná vejce (nejen) s romadůrem nebo tvarůžky
Míchaná vejce (nejen) s…
57
Suchá kaše cestovní (alpské ovesné müsli), základní recept
Suchá kaše cestovní …
46
Pečená mrkev s mrkvovým pestem
Pečená mrkev s mrkvovým…
39
Jablečný koláč z remosky ala štrůdl
Jablečný koláč z remosky…

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

Hnátková z Okresního přeboru Jaroslava Pokorná (79): Vyrůstala v Kafkově rodině!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Další doporučené recepty:

Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepice na smetaně
Slepice na smetaně
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s noky
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka s nudlemi
Slepičí polévka se sýrovými nočky
Slepičí polévka se sýrovými nočky
  • Recepty.cz
  • Slepičí polévka s játrovými knedlíčky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact