• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový jablkový závin
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkový jablkový závin

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový jablkový závin
Šlehačkový jablkový závin
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • jablka cca 1-1,5 kg
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 100
      g moučkový cukr (moučka)
    • 230
      g hladká mouka
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      lžíce olej
    • mléko -dle potřeby
    • 20
      g máslo
    • 120
      ml šlehačka
    • 1
      ks vejce
    • cukr na posypání ,nebo šlehačku na dozdobení
    • 50
      g mandle -nasekané (ořechy, kokos...)

Postup přípravy receptu

1
Mouku, cukr, sůl, olej smícháme, dle potřeby přilijeme mléko (po lžících) a vypracujeme hladké těsto. Zakryjeme ho a necháme 30 minut odpočinout. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou. Připravené těsto rozválíme(3-4 mm) na pomoučněném vále na obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem a ušlehanou smetanou tak, aby zůstaly asi 3 cm široké volné okraje. Na šlehačku rozložíme plátky jablek, posypeme je mandlemi (ořechy, rozinkami...) a obdélník stočíme do závinu,okraje zahneme dospodu. Přendáme opatrně na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a v předehřáté troubě pečeme na cca 200 °C dozlatova. Po vychladnutí posypeme cukrem nebo dozdobíme šlehačkou.
2
* Mandle, ořechy... můžeme před přidáním do závinu nasucho opražit.
3
* Těsto neděláme příliš slabé!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Šlehačkový beránek

Šlehačkový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

Šlehačkový mramorový beránek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Štrůdly Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Záviny Dezerty Snídaně Svačina Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr na posypání Hladká mouka Jablka Mandle Máslo Mléko Moučkový cukr Olej Šlehačka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová kaše

Bramborová kaše

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Kuřecí prsa v hořčičné omáčce

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Roštěnky se smetanovou omáčkou

Hnětynky - posvícenská specialita z Prácheňska

Hnětynky - posvícenská specialita z…

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Zavařené houby ve sladkokyselém nálevu

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Bramborovo-šunkový květák se sýrem

Doporučujeme

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

45
Empanadas
Empanadas
24
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
23
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…
19
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Pečené brambory podle princezny Diany: Díky geniálnímu triku byly dokonale křupavé
Pečené brambory podle princezny Diany: Díky…
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty, které můžete tomu svému připravit
Dnes je Mezinárodní den mužů! 24 tipů na dobroty,…
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
AHA.cz Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Děsivý pád Denisy Pfauserové! Řeší se vážné poranění páteře

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Z šílené přehlídky kostýmů na Miss Universe přecházel zrak: Srí Lanka přišla v konvici, Česko nasadilo parohy

Ženy.cz Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Učňák není ostuda! Mámy, dovolme dětem dělat to, co je baví

Blesk.cz Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

Pohádka století S čerty nejsou žerty: Hvězdy se setkaly po 40 letech, díky Blesku!

SportRevue.cz FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

FOTO: Pikantní snímky norské modelky, která miluje Manchester United

Maminka.cz Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Mami, bolí mě v krku! Angína: Jak poznáte streptokoka a zda pomůžou vždy antibiotika.

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Nový díl Eroskopu: Které znamení »to« potřebuje právě teď? A kdo je nejsmyslnější?

Další doporučené recepty:

Šlehačkovobrusinkový  dort
Šlehačkovobrusinkový dort
Šlehačkový beránek
Šlehačkový beránek
Šlehačkový dort s banány
Šlehačkový dort s banány
Šlehačkový koláč
Šlehačkový koláč
Šlehačkový koláč s jablky
Šlehačkový koláč s jablky
Šlehačkový koláč s rebarborou
Šlehačkový koláč s rebarborou
  • Recepty.cz
  • Šlehačkový jablkový závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact