• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačkové cukroví

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 23
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačkové cukroví
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      ks šlehačka
    • 1
      ks hera

Postup přípravy receptu

1
Vypracujeme těsto, dáme odpočinout do lednice. Vyválíme placku a vykrajujeme menší tvary. Pečeme do zlatova a ještě teplé obalujem v cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové cukroví

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s višněmi

Šlehačkové řezy s limetkami

Šlehačkové řezy s limetkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petule B. | 3. 11. 2008 11:24

    Pekla jsem ho včera poprvé, jako takovou malou generálku na Vánoce a ne, že by nebylo dobré, ale vůbec nás nijak nenadchlo. Navíc to, které jsem dělala pak z druhé placky z odkrojků vůbec nevyfouklo a dokonce některé z první. Na zkoušku jsem udělala i pár přehnutých s náplní (jen jahodový džem) a to bylo mnohem lepší. A co teprve s nějakou dobrou náplní! Takže příště budu dělat jen plněné, ale takhle samotné asi už nee.

  • Malevilka :) | 31. 10. 2008 12:12

    Jo a ještě jsem si vzpomněla, dávala jsem polohrubou mouku, já to znám jen s polohrubou. Je to dobrota:)

  • Malevilka :) | 31. 10. 2008 12:01

    Tak já tohle cukroví naprosto miluju. Konečně takové, jaké dělala moje babička.S těstem se krásně pracovalo, poměr seděl. Dávala jsem Heru (jde i s máslem), Omegu jsem jednou zkoušela a podle mě z toho byla cítít.Těsto bylo krásně vláčné a při pečení se tvary krásně nafoukly. Řekla bych, že to chce ze začátku poměrně zprudka a pak ubrat, krásně se pak nafouknou.Po upečení vyválet v moučkovém cukru.Opravdu dobrota, doporučuji, jak na Vánoce, či svatby a jiné oslavy...a nebo jako teď já, jen tak:)

  • Jana Kutačová | 13. 12. 2007 15:57

    Tak,někde se píše,že se má použít hl.mouka,někde polohr...Já jsem to tedy vyřešila po svém a dala jeden hrnek hladké druhý polohrubé.Dala jsem taky Heru,upekla a obalila v cukru.Je to opravdu vynikající.:o)

  • Hanička | 13. 12. 2007 09:32

    Já dávám 250g 100% tuku (Omega apod.), 250ml šlehačky a 500g hladké mouky. S těstem se pracuje perfektně. Placku válím 3-4 mm silnou,vykrajuji malé tvary.Je to rychlé, výborné.

  • Nininka | 8. 12. 2007 20:53

    Hera je lepší než Omega.

  • Anonym | 5. 12. 2007 18:09

    Já ho dělám taky každoročně a dělávala ho i moje mamča, když jsem byla malá. Tady dávám hladkou mouku (ale vyzkoušené to mám i s polohrubou, a jde to taky dobře) a to 2,5 hrníčku, jednu omegu (takže 100% tuk, rozhodně ne Heru) a jednu šlehačku

  • Petra | 3. 12. 2007 14:12

    Nevím jak ostatní.ale toto cukroví už dělám několik let a není na tom co pokazit. Jen dávám hladkou mouku a ne polohrubou a v každém případě omegu.Vykrajuji co nejmenší tvary a zapráší se po cukrovíčku. Krásné vánoce.

  • R. | 3. 12. 2007 12:18

    Dělala jsem je v sobotu a teda,nic moc,moc mě nenadchly,ani přítele...

  • Mefinka Mefinka | 3. 12. 2007 11:09

    Pod nazvem Šlehačkové cukroví - vyfukované je vlastne ten samy recept, jen na stejne mnozstvi tuku a slehacky je o jeden hrnek mouky vic. Jaky je tedy spravny pomer? Poradi nekdo?

  • JItka | 11. 12. 2005 13:38

    Je nutný 100% tuk, nebo stačí Hera? Děkuji.

  • Monika | 7. 12. 2005 16:24

    Já také dělávám variantu s Omegou, někdy přidám i vejce a trochu prášku do pečiva (pak přidat mouku, asi 500 g). Jsou z toho výborné kremrole. Je to vynikající všestranně využitelné těsto, i na slané záviny, šneky. V lednici vydrží cca 5 dní. V případě nouze lze na závin použít i zakysanou smetanu.

  • Simča Sládková | 7. 12. 2005 02:02

    Mám zaděláno těsto v lednici, ale překvapila mně ta Hera. mám tento recept odjinud a tam je 100% tuk (Omega a pod.) . Tak doufám, že to zítra dobře dopadne......Ta kamarádka, co mi recept dala má různá "vylepšení":Ořechové mušle: vykroj kolečka, naplň ořechovou náplní s rozinkama v rumu, přehni a spoj. Vznikne půlměsíček, který peču do růžova a obalím v moučkovém cukru s vanilkou.Nebo těsto + mleté liskové oříšky = rohlíčkytěsto + kakao + skořice + mletý oříšek = pracnytěsto + kokos = strojkovétěsto + mleté vlašské ořechy + kakao = ořechytěsto samotné = na košíčkytěsto rozválet, vykrájet tvary a potřít vejcem + posypat mák, kmín, sezam, hrubá sůl = na slanoA prý jde použít i na štrůdl místo lístkového. Tak nevím - má vůbec smysl se učit jiné těsto? :o))))

  • Alena | 6. 12. 2005 06:46

    Osvědčené, rychlé, jednoduché, výborné

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hera Polohrubá mouka Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové pusinky (1922)

Bramborové pusinky (1922)

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Slaný závin s plísňovým sýrem

Slaný závin s plísňovým sýrem

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Bazalkové tofu

Bazalkové tofu

Plněné smažené žampiony

Plněné smažené žampiony

"Míša" roláda

"Míša" roláda

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

87
Tuňákové těstoviny
Tuňákové těstoviny
74
Jahodové řezy V.
Jahodové řezy V.
71
Uzená polévka s kroupami a hráškem
Uzená polévka s kroupami…
66
Makovec se švestkami
Makovec se švestkami
60
Houbový kuba II.
Houbový kuba II.

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

Halloweenský mejdan v optice: Mexické »mrtvolky«!

SportRevue.cz Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Z milionáře žebrákem. 11 sportovců, kteří přišli (skoro) o všechno

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Šlehačkové cukroví
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact