• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šlehačková bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Šlehačková bábovka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 86
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šlehačková bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 250
      g moučkový cukr
    • 3
      ks vejce
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 250
      ml šlehačka smetana ke šlehání
  • Poleva
    • rozinky
    • kakao
    • ořechy
    • máslo nebo pekařský tuk
    • polohrubá mouka na vysypání formy

Postup přípravy receptu

1
Vše smícháme (nejlépe nejdříve vejce, cukr, mouku a prášek do pečiva - vejce se tak lépe rozmíchá - nakonec se přileje smetana), nalejeme do vymazané a polohrubou moukou vysypané formy, pečeme v troubě na cca 180 °C dle potřeby. Dle libosti lze přidat kakao (třeba i jen do části těsta, je možné nalít nejdříve světlou část, pak do zbytku vmíchat kakao a dolít tmavou část) rozinky napočené v rumu :-), krájené ořechy... apod.
2
Poznámka: lze spotřebovat i starou hořkou šlehačku, na výsledku to nic nemění, bábovka je skvělá i tak.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kávovo-šlehačková bábovka

Kávovo-šlehačková bábovka

Šlehačková bábovka hrníčková

Šlehačková bábovka hrníčková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

Bábovka s rebarborou - šlehačková

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MS | 13. 4. 2014 23:00

    Bábovka je dobrá, ale je nutné dát mnohem méně cukru. Protože peču už jen zdravěji, dala jsem i celozrnou mouku, ale bábovka je poté hutnější a už není tak nadýchaná.

  • pikihanka | 27. 2. 2014 10:41

    dala jsem o trochu méně cukru,dávám cukr krupici a prdopeč celý....povedla se,chutnala skvěle

  • Alča | 19. 1. 2014 17:28

    V pátek jsem pekla tuto bábovku s pařížskou šlehačkou,sklidila velký úspěch,jen se po ní zaprášilo.Cukru jsem dala jen 180 g a 1vanilkový cukr,úplně stačilo.Díky za recept. :-)

  • Lenka | 6. 9. 2013 09:22

    Bábovka je super. Ocenila jsem rychlost přípravy, za 15 minut byla v troubě. Cukru jsem dala jen 200g, přidala panáčka Limoncella zbylého z jiného moučníku, část obarvila kakaem. Těsto vyšlo na 1 střední bábovku a 4 muffinky pro dcerku k svačině. Určitě nepeču naposledy, příště přidám oříšky a kousky čokolády místo kakaa. :-[

  • engi | 21. 2. 2013 18:42

    Bábovka měla úspěch. Dala jsem na rady a dala méně cukru ( 200g), ale příště dám 250g dle receptu, máme raději sladší bábovku, ještě jsem přidala ml. vl. ořechy. Bábovku vymazávám sádlem, vysyp. hr. mouku a vložím do lednice. Nikdy se nestane, aby bábovka nevypadla :-)

  • Ivana | 12. 5. 2012 21:23

    bábovka mi přišla hnusně sladká... stejný poměr cukru a mouky vřele nedoporučuju...

  • Taryrta | 11. 2. 2012 22:27

    Myslela jsem, že bábovka bude díky šlehačce vláčnější. Ale jinak byla dobrá, cukru jsem také dala méně (180 g).

  • Eva1 | 20. 4. 2011 21:11

    Recept znám úplně stejný, pouze vajíček dávám 5.

  • Jana Stichová | 23. 5. 2010 17:32

    Skvělá,děláváj jí často,vydrží dlouho vláčná. Jen cukru dávám méně,jen 180 gr a k tomu 1 vanilkový i přesto je dost sladká.A místo obyčejného prdopeče dávám občas prášek do perníku,to je mňamina:-).

  • Jana K. | 8. 4. 2009 21:12

    Dnes jsem upekla a byla moc dobrá. Snadno se vyklopila, dala jsem kousky čokolády, rozinky, oříšky a byla vláčná a nadýchaná. Jen cukru jsem dala méně, asi 200g a stejně se mi zdála dost sladká. Ale jinak doporučuji. Za 1.

  • Hanka | 19. 2. 2007 18:58

    Tak bábovku jsem upekla podle receptu a ikdyž jsem vymazala formu tak nešla vyklopit, to se mi už nestalo hodně dávno. jinak mohu říct, že chuťově byla dobrá, ale nic zváštního, chutnala jako obyčejná olejová bábovka s ořechy a čokoládou. Myslela jsem, že s tou šlehaškou to bude jemnější a vlhčí.

  • zu | 16. 2. 2007 13:46

    Taky se pripojuju, vyborna babovka!!

  • Ida | 26. 7. 2006 17:56

    Udelala jsem ji mramorovou,pridala jsem tam kokos a rozinky.Dobra kombinace:-)Pekla jsem ji v remosce,takze jsem prisla o typicky babovkovy tvar,ale to uz je jen malickost.

  • Martina Veselá | 4. 7. 2006 11:56

    Moc dobrá. Přidala jsem citronovou kůru, vanilkový cukr a moučkového cukru dala jen 160 g.

  • Eliška | 22. 4. 2006 15:48

    Výborný a jednoduchý recept, dokonce i takový začátečník jako já ho zvládne na poprvé bez problémů. Přidala jsem krájené ořechy a rozinky a nemělo to chybu. Trochu přemýšlím jaké by to bylo s kokosem.

  • Xym | 24. 11. 2005 13:31

    Vyborny recept! A da sa pouzit i zakysana smotana.

  • iveta hawi | 22. 11. 2005 18:56

    Jednoduche,vynikajici.A dvojita davka je akorat na plech.Doporucuju.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Posvícení Levně Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kakao Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Šlehačka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Banánky I

Banánky I

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jarní polévka s krupicovými nočky

Jahodová Pavlova

Jahodová Pavlova

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Dančí kýta na pivu

Dančí kýta na pivu

Krůtí s rýžovými nudlemi

Krůtí s rýžovými nudlemi

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Dvoubarevný kefírový koláč / bábovka

Domácí plněná roláda z mletého masa

Domácí plněná roláda z mletého masa

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

65
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
41
Boží milosti F.O.O.D.
Boží milosti F.O.O.D.
33
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
10
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
10
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Denní horoskop na pondělí 20. 10. 2025: Kdo dostane druhou šanci a kdo potká člověka, který mu obrátí život naruby?

Denní horoskop na pondělí 20. 10. 2025: Kdo dostane druhou šanci a kdo potká člověka, který mu obrátí život naruby?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Výklad karet pro nový týden: Velké varování pro jedno znamení! Ošklivé vyplave na povrch…

Výklad karet pro nový týden: Velké varování pro jedno znamení! Ošklivé vyplave na povrch…

  • Recepty.cz
  • Šlehačková bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact