• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Napište svůj komentář k receptu

Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sleď je skvělá, zbytečně podceňovaná ryba – pokud na ni narazíte, určitě ji zkuste. Jestliže nebudete mít štěstí na sledě, sáhněte po filetech ze pstruha.

Suroviny

4 porce
    • 500
      g fazole bílé, sterilované
    • 100
      g mandle plátky
    • 0,50
      ks citronová šťáva + kousky citronu k podávání
    • 1
      snítka rozmarýn + k podávání
    • 1
      stroužek česnek
    • 60
      ml olivový olej
    • 100
      ml vývar horký, nebo voda
    • 4
      ks filé ze sleďů
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Do výkonného mixéru nebo food processoru dejte fazole, 2/3 mandlí, citronovou šťávu, jemně nasekaný rozmarýn, česnek a přilijte olivový olej. Vše postupnými pulzy umixujte, aby se ingredience dobře spojily v kašovitou hmotu. Postupně přidávejte horkou vodu nebo vývar, abyste dosáhli ideální konzistence – záleží na vás, jestli chcete kaši spíše hustou, nebo jemnější a krémovitou. Kaši dochuťte solí a pepřem a naposledy promixujte.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Na pánvi nasucho opečte zbylé mandle. Filety sleďů osolte, opepřete a obalte v mouce, přebytečnou mouku oklepejte. Na rozpálené pánvi rozpusťte máslo a postupně opečte ryby. Na pánev je dávejte kůží dolů, poté je otočte. Postačí jim minuta až dvě z každé strany. Sledě podávejte s fazolovou kaší posypané mandlovými lupínky. Chuť můžete doladit trochou nasekaného rozmarýnu, červeným pepřem a pár kapkami citronu.

RADA: VIDEO, jak připravit zdravé jídlo do krabičky

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (březen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinovaní sledi

Marinovaní sledi

Pstruh s bylinkovou krustou

Pstruh s bylinkovou krustou

Sledi v láku

Sledi v láku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby FOOD
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Citronová šťáva Fazole Filé ze sleďů Hladká mouka Mandle Máslo Olivový olej Pepř mletý Rozmarýn Sůl Vývar

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný losos

Gratinovaný losos

Salát s rukolou a mozzarellou

Salát s rukolou a mozzarellou

Lilková směs s nivou

Lilková směs s nivou

Ořechovo-kávové řezy

Ořechovo-kávové řezy

Jitrnice se zelím, bramborem a cibulkou

Jitrnice se zelím, bramborem a…

Bílková poleva na perníčky

Bílková poleva na perníčky

Kokosové řezy - krémové s polevou

Kokosové řezy - krémové s polevou

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Moje sýrovo-šunkové muffiny

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Zdravé jídlo do krabičky: Deník veganky

Poslední sledované recepty

35
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
24
Sladké mušle
Sladké mušle
24
Prasečí uši
Prasečí uši
22
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní mandlové pagáčiky
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Slavnostní špenátová roláda s lososem
Slavnostní zapečené tortellini
Slavnostní zapečené tortellini
Sledi nadívaní houbami
Sledi nadívaní houbami
Sledi v láku
Sledi v láku
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
Slepé myši z Jestřebích hor - palačinky
  • Recepty.cz
  • Sleď na másle s fazolovo-mandlovou kaší
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact