• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní pomerančové želé

autor: 700413
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní pomerančové želé
Nahrát fotku
 

Suroviny

8 porce
    • 18
      g bílá želatina
    • 3
      ks vanilkový cukr
    • 350
      ml růžové víno
    • 750
      ml mléko
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • 13
      ks pomeranč
    • 240
      g cukr krystal
    • skořice (celá, několik kousků)
    • čokoládové kousky

Postup přípravy receptu

1
1. Bílou želatinu namočíme asi na hodinu do studené vody.
2
2. Oloupeme 3 pomeranče. Pečlivě z nich odstraníme bílá vlákenka a dužinu nakrájíme nožem na tenké plátky. Ze zbylých pomerančů vylisujeme šťávu. (místo čerstvého ovoce můžeme také použít džus). Odměříme asi 650 ml šťávy a zahřejeme ji s 200 g krupicového cukru a 1 balíčkem vanilkového cukru. Sejmeme z ploténky a přilijeme víno.
3
3. Vymačkáme nabobtnalou želatinu a rozpustíme ji v malém množství horké šťávy nebo vody. Potom ji vlijeme do teplé vinné směsi.
4
4. Na dno malých skleněných misek ozdobně rozložíme tenké plátky pomerančů, které opatrně přelijeme teplým vinným krémem a želatinou.
5
5. Naplněné misky s krémem dáme nejméně na 2 hodiny do chladničky ztuhnout. Mezitím rozmícháme vanilkový pudinkový prášek se zbylým cukrem a několika lžícemi studeného mléka a 2 minuty za stálého míchání povaříme. Hotový necháme prochladnout. Pudink občas zamícháme vařečkou, aby se nevytvořil ošklivý škraloup.
6
6. Vanilkovou omáčkou přelijeme ztuhlé pomerančové želé a ozdobíme je několika zbylými plátky pomeranč, kousky celé skořice a hoblinkami strouhané mléčné čokolády. Podáváme nejlépe s malými trubičkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pomerančové pralinky

Pomerančové pralinky

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové kuličky obalené v kokosu

Pomerančové mojito

Pomerančové mojito

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Svačina Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílá želatina Čokoládové kousky Cukr krystal Mléko Pomeranč Růžové víno Skořice Vanilkový cukr Vanilkový pudink
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z čínského zelí

Salát z čínského zelí

Těstovinový salát s tofu

Těstovinový salát s tofu

Mňamková pomazánka z Nivy

Mňamková pomazánka z Nivy

Višňové řezy II

Višňové řezy II

Cookies z ovesných vloček

Cookies z ovesných vloček

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Zapečený lilek po italsku - bez tuku

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Rychlý smetanovo-čokoládový dezert

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Palačinky nejrychllější nejchutnejší varijanta!

Palačinky nejrychllější nejchutnejší…

Doporučujeme

60 minut
Knedlíčky s vepřovým

Knedlíčky s vepřovým

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
16
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
15
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový…
15
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…

Zajímavé články

Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
AHA.cz Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Neštěstí herečky Arichtevy: Hledá pomoc po ztrátě miminka!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Báru Polákovou v černé nikdy neuvidíte! Víme, proč ji nenosí a co ji naučila slavná návrhářka!

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Hollywoodský fešák v šoku: Tom Cruise dostal zase kopačky!

Hollywoodský fešák v šoku: Tom Cruise dostal zase kopačky!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy 12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

12 karmických ženských jmen: Která si nesou těžký osud a která otevírají cestu ke štěstí?

  • Recepty.cz
  • Slavnostní pomerančové želé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact