• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slavnostní hovězí na víně
Napište svůj komentář k receptu

Slavnostní hovězí na víně

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slavnostní hovězí na víně
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 800
      g hovězí maso
    • 2
      ks cibule
    • 2
      lžíce sádlo
    • pepř mletý
    • sůl
    • 4
      dl červené víno
    • hladká mouka
    • 2
      lžička sojová omáčka sladká
    • 1
      lžička pomerančová kůra
    • 1
      snítka rozmarýn nebo přiměřené množství sušeného
    • masox hovězí 1-2 kostky
    • 1
      lžíce brusinky zavařené brusinky
    • 2
      lžíce cukr třtinový

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na středně velké kostky, osolíme, opepříme čerstvě mletým pepřem a v tlakovém hrnci prudce osmahneme na rozehřátém sádle. Maso vyjmeme a na zbýlém sádle osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Když cibulka zeskolvatí, přidáme pomerančovou kůru a sladkou sojovou omáčku a necháme zavonět.
2
Do hrnce vrátíme maso, podlijeme polovinou červeného vína a 3-5 dl vařící vody. Přidáme kostku hovězího bujonu, nasekaný rozmarýn (bez dřevitého stonku), promícháme a v zavřeném tlakovém hrnci necháme dusit. Asi po 45 minutách hrnec odstavíme a než se pára vypustí připravíme si vedle brusinový karamel - na pánvi zkaramelizujeme třtinový cukr, přidáme brusinovou zavařeninu a do vroucí směsi postupně vmícháme zbylé víno. Odkryjeme tlakový hrnec a obsah uvedeme znovu do varu. Postupně přidáváme brusinkový karamel a necháme mírně probublávat, aby se obě omáčky dobře spojily. Ochutnáme a dochutíme podle chuti - solí nebo trochou hovězího bujonu. Zdá-li se nám omáčka příliš řídká, můžeme ještě trochu zahustit hladkou moukou rozmíchanou ve vodě a provařit.
3
Doporučuji podávat s bramborovým knedlíkem, bramborovými noky nebo spätzlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí na červeném víně

Hovězí na červeném víně

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí na víně se zeleninou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

Hovězí dušené ve víně s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Gábina H | 2. 7. 2008 15:57

    To vypadá zajímavě

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brusinky Červené víno Cibule Cukr Hladká mouka Hovězí maso Masox Pepř mletý Pomerančová kůra Rozmarýn Sádlo Sojová omáčka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční beránek z tvarohového těsta

Velikonoční beránek z tvarohového…

Slané sýrové tyčinky

Slané sýrové tyčinky

Šťavnaté kari kuře

Šťavnaté kari kuře

Broskvové řezy

Broskvové řezy

Ledový salát s česnekovo-koprovou smetanou

Ledový salát s česnekovo-koprovou…

Nakládané papriky, kozí rohy, feferony - nejen na gril

Nakládané papriky, kozí rohy,…

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky (fazolkami)

Vepřové výpečky s česnekovými výhonky…

Zelný salát se zeleninou

Zelný salát se zeleninou

Domácí ovocná limonáda

Domácí ovocná limonáda

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
14
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…
13
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
12
Francúzska cibuľová polievka
Francúzska cibuľová…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Slavnostní hovězí na víně
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact