• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
Napište svůj komentář k receptu

Slaný kynutý závin

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaný kynutý závin
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 0,50
      kostka droždí cca 20g
    • 1
      ks vejce
    • 60
      g máslo nebo tuku
    • 3
      dl mléko
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      špetka cukr
    • voda případně
  • Škvarková náplň
    • 300
      g škvarky
    • 1
      ks cuketa malá
    • 3
      ks cibule
    • 3
      ks vejce
    • 2
      lžíce majoránka čerstvá, nebu 1/2 balíčky sušené
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
  • Zelná náplň s klobásou
    • 300
      g klobása
    • 100
      g uzená slanina
    • 0,50
      ks hlávkové zelí
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vařená vejce natvrdo
    • 2
      ks vařené brambory
    • 1
      lžička mletý kmín
    • 1
      lžíce vegeta

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme na vál uděláme důlek a vlijeme do něj kvásek z droždí poloviny mírně ohřátého mléka, špetky cukru, lžíce mouky a necháme vykynout. Potom přilijeme zbytek vlažného mléka, ve kterém jsme rozkvedlali vejce, rozpuštěné máslo (tuk), osolíme, vypracujeme hladké, kypré těsto a necháme kynout asi 1/2 hodiny. Z vykynutého těsta uděláme 3 bochánky, každý rozválíme, potřeme náplní, stočíme do závinu a uložíme je vedle sebe na pomazaný plech nebo pečící papír. Hotové záviny potřeme olejem nebo rozpuštěným sádlem, necháme ještě chvíli kynout popícháme vidličkou a pečeme do zlatohněda.
2
Škvarková náplň postup: Škvarky umeleme, přidáme jemně nasekanou cibuli, na nudličky nastrouhanou cukínu zbavenou vody, vejce sůl, koření a promícháme. Je-li směs příliš tuhá, přidáme lžíci kysané smetany.
3
Zelná náplň postup: Uzenou slaninu nakrájíme nadrobno, osmažíme, postupně přidáme nasekanou cibuli, nadrobno nakrájené zelí a podusíme doměkka. Odstavíme, necháme vychladnout, potom přidáme nadrobno krájenou klobásu, pokrájená vejce, nastrouhané brambory, mletý kmín a vegetu, která nahrazuje sůl a dobře promícháme. Klobásu můžeme nahradit pokrájeným uzeným masem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý závin

Kynutý závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý ořechový závin

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky Štrůdly Nejlepší dezerty
Chuťovky Moučníky Slané Záviny Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cuketa Cukr Droždí Hlávkové zelí Klobása Majoránka Máslo Mléko Mletý kmín Pepř mletý Polohrubá mouka Škvarky Sůl Uzená slanina Vařená vejce Vařené brambory Vegeta Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Perník II.

Perník II.

Bramborové placky se špenátovým nákypem

Bramborové placky se špenátovým…

Těstoviny s houbovou smaženicí

Těstoviny s houbovou smaženicí

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Pečené vepřové ocásky s kořenovou zeleninou

Pečené vepřové ocásky s kořenovou…

chili-medové paličky

chili-medové paličky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými knedlíky z mikrovlnky

Janina křenová omáčka s hrníčkovými…

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Mozečková polévka
Mozečková polévka
16
Žampionová smaženice
Žampionová smaženice
16
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
12
Celerová krémová polévka
Celerová krémová polévka

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Boty jako odstrašující případ: Jak je nosit, abyste vyzdvihla jejich přednosti?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

Petra Paroubková (52) v slzách: Odešel náš jediný kluk...

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Slaný kynutý závin
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact