• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slaninový chléb
Napište svůj komentář k receptu

Slaninový chléb

autor: Danuše Bednářová
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 10
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaninový chléb
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      hrnek voda (hrnek = 200 ml)
    • 2
      lžička ocet
    • 3
      hrnek hladká mouka
    • 1
      hrnek mouka žitná chlebová
    • 1
      hrnek grahamová mouka
    • 1
      lžička cukr
    • 2
      lžička sůl
    • 2
      lžička kmín
    • 2
      lžička sušené droždí
    • 100
      g slanina česneková

Postup přípravy receptu

1
Všechny suroviny (kromě slaniny) vložíme v uvedeném pořadí do pekárny. Do jednoho rohu sůl, do protějšího rohu cukr, doprostřed droždí. Po zvukovém signálu přidáme na kostičky nakrájenou slaninu. Nejlepší je česneková, chléb slaví úspěch i s uzeným masem.
2
Chléb je měkký a nadýchaný i třetí den. Pokud se vám nechce kombinovat 3 druhy mouky, lze použít i 4 hrnky hladké mouky a 1 hrnek mouky grahamové. Pekárna ETA (nebo Vega, Clatronic, AFK) program klasický (=základní, normální apod.), velikost II, kůrka střední.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Francouzský slaninový chléb

Francouzský slaninový chléb

Slaninový rohlík

Slaninový rohlík

Slaninový hřbet

Slaninový hřbet

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina Hanáčková | 18. 7. 2009 16:22

    Moc dobrý chleba. Včera jsem ho zkoušela, protože mi mamča koupila slaninu. Jelikož ji normálně nejím, tak jsem zkusila tento chleba a dneska jsem ho pekla znovu. Prostě super :-).

  • Anna Bujoková | 27. 1. 2008 14:50

    Nazdar pekařky,teď jsme s manželem načli tento chlebíček a prostě,nemá chybu!!!! Rada pro některé: po upečení každého chleba, ještě teplého, potřete ho slanou vodou a má výbornou kůrčičku.

  • milena kubikova | 2. 1. 2008 20:33

    pekaren mi priniesol jezisko a moj prvy chlieb bol podla tohto receptu. kym sa urobil tak som sa na to pozerala ako na televizor. chlebicek je makky a vonavy. v tescu som dostala iba grahamovu muku, tak som robila z hladkej a graham. postupne budem skusat vsetky recepty a tak zatial nehodnotim, pretoze nemam s cim porovnavat.....ale ako hovorim, je to moj uplne prvy prvucky bochnik a som nim nadsena.

  • Lucia Drotárová | 29. 12. 2007 07:53

    Prosím, jak velké kostičky té slaniny krájíte?

  • LEO - amonym | 13. 12. 2007 16:03

    nešlo mi o program ale o velikost chleba. V Siestě mi to přeteklo.

  • Máří | 11. 12. 2007 22:32

    Anonyme, program základní snad má každá pekárna, hmotnost chleba bude odhadem 1 kg, tak jestli máš malou pekárnu, dej méně surovin.

  • Anonym | 10. 12. 2007 15:18

    v návodu je psaná Eta, ale není uvedeno ve kterém tipu pekárny.

  • Zuza | 5. 11. 2007 16:03

    dnes jsem upekla a je užasný už je půlka pryč :-) přidala jsem ještě lžičku suš. česneku příště přidám aspon 3 !! chlebíček je jedna básen

  • Pavla Junková | 5. 7. 2007 10:22

    Dobrý den-jedním slovem-VÝBORNÝ!!!!

  • Pavla Junková | 4. 7. 2007 19:21

    Dobrý den, moc děkuji za recept, chleba je vynikající a vůně-jedna báseň. Chleba nemá chybu...děkuji za recept...Pavla

  • Kremlovka | 22. 1. 2007 14:52

    Dobrý den,paní Danuše chci Vám poděkovat za to úsilí uveřejňovat tak krásné a chutné recepty.Mám pekárnu od vánoc a zatím vedly spíče hotové směsi,ale po přečtení vašich receptů,zkusím i něco jiného.

  • Jaroslava Oumarová | 29. 11. 2006 17:51

    Ivo, já dávám všude obyčejnou hladkou z obchodu a je to v poho:-)

  • Danuše | 29. 11. 2006 17:48

    Vůbec si tím nelamte hlavu, stačí úplně obyčejná.

  • Iva Hrubá | 29. 11. 2006 14:15

    Prosím,poraďtě.Ta hladká mouka může být obyčejná,co je v obchodech,nebo musí být nějaká speciální.Děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 21. 11. 2006 14:39

    Danuše, tento je také moc dobrý ( ostatně jak jinak - od Vás:-)) Dala jsem půl na půl uzené a obyčejnou slaninu. Grahamovou mouku také ještě nemám, peču se žitnou celozrnnou, tu seženu všude. Dávám 1.

  • Iva Hoffmanová | 4. 9. 2006 17:35

    Pekla jsem ho ve čtvrtek a protože jsme byli s manželem sami doma, zbyl i na sobotu a opravdu byl vláčný a stále moc dobrý. Jen jsem neměla grahamovou mouku, tak jsem dala také 2 hrnky žitné (jako paní Pavlína) a neměl chybu. Dávám 1

  • Vlasta | 30. 8. 2006 07:53

    Dobrý den, vlastním pekárnu teprve dva dny a zatímco první den jsem vyráběla pouze těsta, včera jsem se pustila do prvního chlebíku. Receptů je všude spousta, ale vyhrál to Váš slaninový chléb. Pekla jsem ho s uzeným masem a výsledek je nad očekávání. Postupně budu zkoušet i další recepty, ale tento chléb budu péct častěji. Dávám za 1.

  • Danuše Bednářová | 27. 8. 2006 22:37

    Díky za pochvalu. To se vždycky čte nádherně.

  • Kajka | 26. 8. 2006 19:57

    Paní Danuše , ty Vaše chleby jsou skvělé. Dnes jsem pekla tento slaninový, no je prostě báječný. I obyčejný chléb podle Vás je vynikajíc. Mám pekárničku ETA Sympatic a jsem velmi spokojená. Děkuji za skvělé recepty. Kdo se právě rozmýšlí nad domácí pekárnou, tak ať neváhá a opravdu si ji koupí. Ta investice se vyplatí, uvidíte.

  • Danuše Bednářová | 11. 8. 2006 08:25

    Celozrnná mouka tomu dodá zase jinou konzistenci a i chuť (podle mých zkušeností je pak chleba hutnější). Ale to už záleží na chuťových zvyklostech každého zvlášť. U nás se musí kombinace mouky střídat dle požadavků jednotlivých členů rodiny:-) Kombinace uvedená v receptu má za výsledek chleba v nadýchanější verzi.

  • Anonym | 10. 8. 2006 20:34

    Děkuji za odpověď, a můžete to být" PRO-BIO celozrnná mouka žitná jemně mletá"?Michala

  • Danuše Bednářová | 10. 8. 2006 07:52

    Moukami jsou u nás dobře zásobené řetězce Tesco a Kaufland, Hypernova má zase dobrý výběr BIO přísad. A prodejny typu Racio to všechno doplňují. Chce to opravdu zpočátku oběhnout všechno. Hodně štěstí.

  • Anonym | 9. 8. 2006 21:54

    Prosím Vás , kde kupujete žitnou chlebovou mouku?

  • Pavlína Matušková | 9. 8. 2006 20:30

    Tak jsem to vyzkoušela bez grahamové mouky, jen 2 hrníčky žitné a taky je to skvělé. Jen nevím, jak jste přišli na to,že je vláčný i třetí den. My jsme ho snědli hned :-)

  • Eva | 8. 8. 2006 21:52

    Koupila jsem si domácí pekárnu, tak zkouším všechny možné recepty. Tento taky určitě vyzkouším. Díky.

  • Danuše | 8. 8. 2006 18:35

    Zrovna u tohoto chleba mě odměrky ještě nikdy nezklamaly. Ovšem mouka se u nás nikdy neskladuje dlouho, na to se peče příliš často:-)

  • jaja 13 | 8. 8. 2006 16:09

    Chleba bude určitě dobrý, ale neosvědčilo se mi měření surovin na hrnečky nebo odměrky. Nejlepší je používat digitální váhu.

  • Danuše | 8. 8. 2006 13:23

    Vyzkoušejte, fantazii a experimentování se meze nekladou. Já mám z kombinace hladké a žitné vyzkoušený chléb česnekový, který je u nás na 2. místě. Na 1. je právě tento slaninový:-)

  • Pavlína Matušková | 8. 8. 2006 12:23

    A mohla bych dát místo grahamové mouky 2 hrnky té žitné chlebové?

  • zunicka | 8. 8. 2006 11:05

    Marus,pekaren je super vec!Mam znacku Clatronic a som velmi spokojna.Odkedy ju mam,pecivo som v obchode nekupovala.

  • Maruš | 8. 8. 2006 10:36

    Pořád zvažuji koupi pekárny,kloním se k značce ETA-Harmony.Zavřeli nám jedinou pultovku,co jsme měli a zima se blíží.Z receptů bych si tady už určitě vybrala a asi majitelé pekáren jsou spokojeni.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Slané pečení
Pokrmy Pečivo Domácí pekárna Dopolední svačina Svačina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Grahamová mouka Hladká mouka Kmín Mouka Ocet Slanina Sůl Sušené droždí Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Guláš s paprikami

Guláš s paprikami

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Berlínské řezy II.

Berlínské řezy II.

Frankfurtská polévka s houbami

Frankfurtská polévka s houbami

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Halali-smetanová omáčka po našem

Halali-smetanová omáčka po našem

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Uzený vývar

Uzený vývar

Medovníkové kuličky

Medovníkové kuličky

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

41
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
41
Květák zapečený (nejen) s uzeným masem
Květák zapečený (nejen)…
40
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
32
"Orgasmus"
"Orgasmus"
28
fermentované zelí  (a la Kimchi)
fermentované zelí (a la…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

Namakaný zpěvák Martin Maxa (64): Vztah chce, ale má to háček…

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

České maminky se podělily o 60 intimních záběrů, které dokazují, že i v české porodnici lze porodit krásně a s respektem

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Další doporučené recepty:

Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninové vepřové plátky s hlívou
Slaninovosýrové houstičky
Slaninovosýrové houstičky
Slaninový hřbet
Slaninový hřbet
Slaninový rohlík
Slaninový rohlík
Slaný anglický koláč
Slaný anglický koláč
Slaný bramborový koláč se sýrem a olivami
Slaný bramborový koláč se sýrem a…
  • Recepty.cz
  • Slaninový chléb
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact