• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Slaniňáky
Napište svůj komentář k receptu

Slaniňáky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Slaniňáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks kuřecí prsa nebo libové vepřové
    • 200
      g anglická slanina
    • 2
      ks cibule
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      ml smetana nebo šlehačka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      pepř mletý
    • 1
      lžíce hořčice

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na špalíčky, dáme do misky, osolíme, opepříme a přidáme asi 1 lžíci hořčice, vše promícháme a nechame chvíli odležet. Zapékací mísu vymažeme máslem, dno poklademe kolečky cibule. Špalíčky masa jednotlivě balíme do plátků slaniny (co špalíček, to cca půlplátek slaniny) a pokládáme do zapékací mísy. Pak povrch zalejeme osolenou smetanou. Ve vyhřáté troubě pečeme do zlatova - v průběhu pečení podlejeme vodou nebo vývarem. Fantazii a chuti se meze nekladou a tak je možné masíčko kořenit různým kořením a případně přidat zeleninu atd.
2
Vhodná příloha: brambory na všechny způsoby.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • recepty73
    recepty73 | 31. 10. 2010 20:23

    Maso drůbeží i VEPŘOVÉ a ta slanina :-\ -UZENINA???

  • Simča Sládková | 26. 8. 2010 21:22

    Alžběto - musíš si otevřít ten recept, který chceš do oblíbených přidat, nahoře, na úrovni názvu, jsou vpravo ikony, úplně vpravo je taková žlutá složka s hvězdičkou a na tu když najedeš myší, ukáže se ti kontextová nápověda "Přidat recept do oblíbených položek". No a na tu klikneě a je to....

  • Alžběta Dřímalová | 26. 8. 2010 20:20

    úplně mimo mísu,ale vidím, že tu zrovna někdo je: jak si můžu přidat konkrétní recept do svých oblíbených? Díky moc za radu.

  • Daniella O. | 26. 8. 2010 20:16

    Simco, uz dlouho delam Svlecene kure.... , je to malinko mastnejsi, ale vyborne...S tou horcici to bude jiste pikantnejsi, vyzkousim, ale nam zachutnal recept ze svlecenych kurecich stehynek. Kalorii je tam dost, ale nevarime to kazdy den , ne??? Jinak te slaniny tam neni tolik, jako kdyz se bali kazdy malinky kousek zvlast. Jeste tam pridavam trochu cesneku :)))

  • Simča Sládková | 26. 8. 2010 15:40

    Jano, já nejsem autorkou receptu, ale maso bych podle tohoto předpisu krájela asi tak na kousky v průměru 2 cm (tedy 2 x 2 cm) a délky cca 5 cm. Myslím si, že pokud budeš mít rozměry trochu jiné, nic moc se nezmění, jen doba tepelné úpravy bude trochu jiná.... Recept mi přijde zajímavý, jen se troch obávám, zda kombinace slanina + šlehačka nebude moc tučná. No, možná to zkusím, pokud ano, ozvu se :-) .

  • JANA ŠKORNIKOVÁ | 26. 8. 2010 11:24

    prosím vás špalíčky masa je co?jak jsou velké?prosím poraďte mi.děkuji.

  • Renata Tichoňová | 26. 8. 2010 10:55

    Skvělé, všem chutnalo, doporučila jsem známým, hodnotili podobně.

  • Zdena z JM | 1. 11. 2007 06:52

    Dělám něco podobného z králičího masa akorát bez smetany (viz.králičí balíčky).Musím potvrdit,že sušší maso v kombinaci s anglickou slaninou (nebo uzeným bůčkem) je opravdu vynikající.

  • Linda | 31. 10. 2007 22:07

    bylo to opravdu výborné

  • Linda | 31. 10. 2007 18:00

    zkouším dnes k večeři, už to mám v troubě...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hořčice Kuřecí prsa Máslo Pepř mletý Smetana Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Lovecké řízky

Lovecké řízky

Dušené jemné zelíčko

Dušené jemné zelíčko

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

Chlebová polévka podle Ládi Hrušky

(nejen) Cuketové špízy

(nejen) Cuketové špízy

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Základní těsto na koblihy

Základní těsto na koblihy

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

33
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
30
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
25
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Slaniňáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact