• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
Napište svůj komentář k receptu

Sladkokyselé kuře

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 15
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladkokyselé kuře
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks kuřecí maso řízek
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • tuk
  • Omáčka
    • 2
      ks cibule
    • 6
      stroužek česnek
    • 1
      špetka zázvor - mletý
    • 2
      lžička moučkový cukr
    • 1
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 2
      lžička ocet
    • 2
      lžíce červené víno
    • 0,50
      dl sojová omáčka
    • voda
    • 1
      špetka sůl

Postup přípravy receptu

1
Maso nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaném vejci a v Solamylu. Osmažíme na tuku a vyndáme na teplé místo.
2
Do kastrolu nebo pánve, kde jsme opékali maso přidáme trochu oleje, plátky česneku, kostičky cibule a trochu zesklovatíme. Pak přidáme zázvor, cukr, Solamyl rozmíchaný v 1 dl vody. Mírně vaříme až začíná omáčka houstnout, přidáme ocet, víno, sójovou omáčku a sůl, prohřejeme. Maso na talíři přelijeme touto omáčkou.
3
Podáváme s rýžovými nudlemi nebo suchou rýží.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami

Sladkokyselé restované kuře s…

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Kuřecí nudličky v sladkokyselé zeleninové omáčce

Kuřecí nudličky v sladkokyselé…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • menohe | 8. 11. 2011 12:56

    Dělala jsem s bílým vínem a výborné!

  • nnln | 16. 4. 2011 14:04

    dělám "čínu" skoro stejně, jen té sojové omáčky a česneku nedávám tolik a přidávám směs koření na čínu. Dávám 1, protože ji miluji a přikládám foto. Je sice i se zeleninou co dávám do omáčky, tentokrát cuketa a mrkev, ale snad nevadí:)

  • Anonym | 13. 3. 2007 17:19

    Moc nám chutnalo, je to takové zvláštní. Do omáčky jsem přidala ještě na kousíčky nakrájený kompotovaný ananas a trochu ananasové šťávy, Je to jednička

  • Fleur | 10. 3. 2006 18:10

    Nám moc chutná., ale je fakt, že každému se každý recept nezavděčí, to je život...

  • Petra Vomackova | 10. 3. 2006 12:15

    včera jsem vyzkoušeli. NEdali jsme víno a bylo to hnusný, tak jsem do toho zamíchala kečup. mě to docela chutnalo, ale manžel dal přednost nudlím s masem bez omáčky:-)

  • Vlastimila Vacková | 7. 10. 2005 21:34

    Nemá chybu

  • Stáňa Nová | 4. 6. 2005 16:30

    Fakt mňamka, dělám podle tohoto receptu už dlouho

  • Alena Damijo | 2. 6. 2005 19:40

    Výborný recept, moc děkuji, surfovala jsem kdejakou čínskou kuchařku, ale ty měly nedostupné ingredience, tohle chutná jako originál a dá se to vařit kdekoli. Ja jsme dala místo vína rajčatový protlak, dá to tomu tu správnou červenou barvu, ocet jsem operativně nahradila vymačkaným citronem a bylo to žůžo bájo. Med místo cukru taky není k zahození. :)

  • Efina | 28. 11. 2004 12:55

    Je to mňamka! Dělala jsem to před týdnem.

  • Alis | 2. 11. 2004 18:57

    Veroniko, máš pravdu je to pochutnáníčko.

  • Veronika Rezkova | 1. 11. 2004 17:41

    prave jsem to dovarila a je to mnam mnam pochoutka, chutnalo to i me 10-ti lete sestre, vino tomu dodalo smak!Diky za recept,Vlasto

  • Eva | 4. 10. 2004 11:10

    Souhlasím s ostatními - u nás tuto dobrotu vyžaduje nejen syn, ale i manžel.

  • Hana Janů | 24. 9. 2004 18:53

    Také se mi to zdálo podivné, ale pouze do té doby než jsme to začali pravidelně doma vařit, teď to děti vyžadují

  • Anonym | 14. 9. 2004 18:31

    Fakt je to moc dobré, nejdřív se mi zdálo, že je to divná kombinace, ale je to chutné

  • Mirka Frolcová | 14. 9. 2004 14:20

    Rychlé, chutné

  • Lubor | 12. 9. 2004 16:04

    Špica

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Česnek Cibule Kuřecí maso Moučkový cukr Ocet Pepř mletý Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Tuk Vejce Voda Zázvor - mletý
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí medailonky na zelenině

Krůtí medailonky na zelenině

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Tatarský biftek II.

Tatarský biftek II.

Srnčí maso na smetaně

Srnčí maso na smetaně

Cuketa na medu

Cuketa na medu

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Polévka z bílých fazolí s uzeným masem

Kuřecí maso na gril i do trouby

Kuřecí maso na gril i do trouby

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka / beránek

Čokoládovo-ořechová vláčná bábovka /…

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

17
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
15
Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin
Slané tyčinky nebo…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
9
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladké zapečené těstoviny s tvarohem
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-kyselé vepřové po thajsku
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve slanině
Sladko-pálivé kuřecí kousky obalené ve…
Sladkokyselé restované kuře s mandarinkami
Sladkokyselé restované kuře s…
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s koprem
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
Sladkokyselý zelný salát s mrkví
  • Recepty.cz
  • Sladkokyselé kuře
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact