• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Sladké ruské pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Sladké ruské pirohy

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladké ruské pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 3
      žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 25
      g droždí
    • sůl
  • Rýžová náplň
    • 400
      g rýžová kaše Hustá (350-400g) - uvařená z rýže a mléka
    • 1
      ks cibule osmažená na tuku
    • 1
      ks vejce
    • cukr trocha
    • 80
      g rozinky
  • Klasická maková náplň
    • med k ochucení

Postup přípravy receptu

1
Těsto vypracujeme, vyválíme 1/2 cm silné, nakrájíme na obdélníky asi 15x20 cm (sudý počet). Na polovinu plátů natřeme náplň, přikryjeme druhým plátem a okraje spojíme. Vložíme na plech a upečeme.
2
Poznámka: tyto pirohy jsou nejčastěji obdélníkové a podávají se k čaji, společně s kompotovaným ovocem nebo vareňjem.
3
Vareňje je druh zavařeniny, ve které je ovoce zavařené vcelku v tekutém rosolu. Na 1 kg ovoce se dává alespoň 1 kg cukru. Vaří se z jahod, malin, černého rybízu, meruněk, jablek, hrušek, mirabelek apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské vejce

Ruské vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bubu-dira | 25. 3. 2008 13:46

    nezerte to chcipnete

  • Tereza Jarčušková | 24. 4. 2007 07:54

    Cesto nenechávate kysnúť, po vypracovaní hneď vyvaľkáte. Keď je piroh na plechu, stačí takých 10 min nechať nakysnúť.

  • Hedvika | 23. 4. 2007 21:38

    Lenčo, kupte normální lístkové těsto,udělejte šátečky,naplňte čímkoliv a budete mít " pirohy".Ale zkuste toto,je to trošku linecké nakypřené droždím,určitě nekyne,tak uvidíme. Nevím,jestli Terezka vyzkoušela,než předala recept:-))

  • lenča | 23. 4. 2007 20:00

    Chtěla jsem se zeptat,zda toto těsto kyne.Pirohy jsem měla naposled před 20 lety a jsem ráda,že jsem tento recept objevila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Vaření Vegetariáni Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Máslo Med Mléko Polohrubá mouka Rozinky Rýžová kaše Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Švestkové knedlíky II.

Švestkové knedlíky II.

Čočková polévka s párkem

Čočková polévka s párkem

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Perníkový koláč s ovocem a žmolenkou

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Pikantní salát s čočkou

Pikantní salát s čočkou

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

59
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
49
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
41
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
36
Pravé tiramisu bez vajec
Pravé tiramisu bez vajec
32
Staročeský domácí chléb
Staročeský domácí chléb

Zajímavé články

Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
AHA.cz Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Borhyová jako paní Smečková: Tajná svatba v zahraničí

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

Hvězda Ulice, Ordinace i Pomády Badinková: S partnerem už nejdeme spolu…

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vyhnout změně vizáže a kdo se blýskne před novým šéfem?

  • Recepty.cz
  • Sladké ruské pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact