• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sladké ruské pirohy
Napište svůj komentář k receptu

Sladké ruské pirohy

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sladké ruské pirohy
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 600
      g polohrubá mouka
    • 200
      g máslo
    • 3
      žloutek
    • 250
      ml mléko
    • 25
      g droždí
    • sůl
  • Rýžová náplň
    • 400
      g rýžová kaše Hustá (350-400g) - uvařená z rýže a mléka
    • 1
      ks cibule osmažená na tuku
    • 1
      ks vejce
    • cukr trocha
    • 80
      g rozinky
  • Klasická maková náplň
    • med k ochucení

Postup přípravy receptu

1
Těsto vypracujeme, vyválíme 1/2 cm silné, nakrájíme na obdélníky asi 15x20 cm (sudý počet). Na polovinu plátů natřeme náplň, přikryjeme druhým plátem a okraje spojíme. Vložíme na plech a upečeme.
2
Poznámka: tyto pirohy jsou nejčastěji obdélníkové a podávají se k čaji, společně s kompotovaným ovocem nebo vareňjem.
3
Vareňje je druh zavařeniny, ve které je ovoce zavařené vcelku v tekutém rosolu. Na 1 kg ovoce se dává alespoň 1 kg cukru. Vaří se z jahod, malin, černého rybízu, meruněk, jablek, hrušek, mirabelek apod.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské vejce

Ruské vejce

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bubu-dira | 25. 3. 2008 13:46

    nezerte to chcipnete

  • Tereza Jarčušková | 24. 4. 2007 07:54

    Cesto nenechávate kysnúť, po vypracovaní hneď vyvaľkáte. Keď je piroh na plechu, stačí takých 10 min nechať nakysnúť.

  • Hedvika | 23. 4. 2007 21:38

    Lenčo, kupte normální lístkové těsto,udělejte šátečky,naplňte čímkoliv a budete mít " pirohy".Ale zkuste toto,je to trošku linecké nakypřené droždím,určitě nekyne,tak uvidíme. Nevím,jestli Terezka vyzkoušela,než předala recept:-))

  • lenča | 23. 4. 2007 20:00

    Chtěla jsem se zeptat,zda toto těsto kyne.Pirohy jsem měla naposled před 20 lety a jsem ráda,že jsem tento recept objevila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Svačina Večeře Pečení Smažení Vaření Vegetariáni Rusko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Máslo Med Mléko Polohrubá mouka Rozinky Rýžová kaše Sůl Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Babiččina postelová rýže

Babiččina postelová rýže

Kuře s kysanou smetanou

Kuře s kysanou smetanou

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Pečený tuňák s chřestem a holandskou omáčkou

Pečený tuňák s chřestem a holandskou…

Super tenké těsto na pizzu

Super tenké těsto na pizzu

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Kokosovo-tvarohová roláda

Kokosovo-tvarohová roláda

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Kuskus s krůtím masem a pikantní mrkví

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
40
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
34
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
26
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
26
Ceviche v rajčatové omáčce
Ceviche v rajčatové…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 7. 11. 2025: Koho čeká romantické překvapení a kdo bude na lidi působit jako magnet?

Denní horoskop na pátek 7. 11. 2025: Koho čeká romantické překvapení a kdo bude na lidi působit jako magnet?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Další kolo soudu Noskové (42) s expartnerem: Obžaloba prozradila vydírání a domácí násilí!

Další kolo soudu Noskové (42) s expartnerem: Obžaloba prozradila vydírání a domácí násilí!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Sladké ruské pirohy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact