• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Škvarkový koláč (placky)
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkový koláč (placky)

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 26
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
Škvarkový koláč (placky)
8fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Těsto:
    • 400
      g hladká mouka
    • 1
      lžička sůl
    • cukr krupice na špičku lžičky
    • 21
      g droždí půl kostky
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g škvarky
    • 80
      g sádlo
    • 200
      ml mléko vlažné, cca
  • Dále:
    • bílek na potření
    • hrubá sůl nebo obyčejná
    • drcený kmín nebo celý
    • mletá paprika , pepř, koření dle chuti...

Postup přípravy receptu

1
Mouku nasypeme do mísy, uprostřed uděláme důlek, do kterého dáme žloutek, rozdrobené droždí, cukr a trošku mléka. V důlku umícháme řidší kašičku, ze které necháme na teplém místě vzejít kvásek.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak udělat kvásek

2
Pak do mouky přidáme sůl, pokrájené škvarky, vlažné sádlo a zbylé mléko. Vymícháme vláčné nelepivé těsto, které v míse zakryjeme utěrkou a necháme v teple kynout. Během kynutí jednou nebo dvakrát promícháme. Vženeme tak do těsta vzduch a těsto bude nadýchanější.
3
Vykynuté těsto přendáme na pečící papír nebo do koláčové formy vymazané sádlem a rozválíme do plátu. Pak nožem, rádýlkem nebo plastovou kartou rozkrájíme těsto na výseče, potřeme rozmíchaným bílkem s troškou soli a dle chuti posypeme solí s kořením. Koláč necháme v teple ještě asi 10 minut odpočinout, pak vložíme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 35 minut dozlatova. V remosce o průměru 32 cm pečeno 40 minut, bez posledního desetiminutového kynutí.
4
Z těsta můžeme připravit i klasické škvarkové placky. Výseče koláče od sebe rozdělíme po částečném zchladnutí a v tuto dobu už většinou mizí jeden kousek za druhým.

RADA: VIDEO, jak na domácí pizzu

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Škvarkové pečivo - housky, šneci, uzly... nejen z remosky

Škvarkové pečivo - housky, šneci,…

Škvarkovka

Škvarkovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Chléb & placky Velikonoce
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Drcený kmín Droždí Hladká mouka Hrubá sůl Mléko Mletá paprika Sádlo Škvarky Sůl Žloutek

Jak udělat kvásek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Losos s jogurtovou omáčkou a smetanové brambory

Losos s jogurtovou omáčkou a…

Zapečená hlíva s nivou

Zapečená hlíva s nivou

Slané vínové cukroví

Slané vínové cukroví

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Kuskus s tuňákem a zeleninou

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Domácí lučina z mléka

Domácí lučina z mléka

Hasenöhrl (zaječí uši)

Hasenöhrl (zaječí uši)

Zapečené palačinky s kuřecím masem a sýrem

Zapečené palačinky s kuřecím masem a…

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak udělat kvásek

Poslední sledované recepty

65
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
49
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
37
Lečo s fazolemi a klobásou
Lečo s fazolemi a…
35
Řecký gyros
Řecký gyros
33
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Škvarkové tyčinky
Škvarkové tyčinky
Škvarkovka
Škvarkovka
Škvarkový chléb
Škvarkový chléb
Škvarky v troubě
Škvarky v troubě
Škvarky z domácí pekárny
Škvarky z domácí pekárny
Šlehačková bábovka
Šlehačková bábovka
  • Recepty.cz
  • Škvarkový koláč (placky)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact