• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Škvarkové placky pravé
Napište svůj komentář k receptu

Škvarkové placky pravé

autor: DvorakovaKaterina
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 7
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Škvarkové placky pravé
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g hladká mouka (Popřípadě 1:1 = hladké:polohrubé)
    • 0,50
      kostka droždí
    • mléko
    • cukr Trocha
    • sůl
    • 1
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek mák mletý
    • kmín
    • 2
      hrnek škvarky 1-2

Postup přípravy receptu

1
Z vlahého mléka, trocha cukru, lžíce mouky a droždí vytvoříme kvásek a necháme vzejít. Škvarky posekáme, smícháme zbylé ingredience včetně kvásku, propracujeme těsto a necháme kynout. Pak vykrájíme lžící bochánky, které vytvarujeme do placek a klademe na suchý plech. Necháme i na plechu chvíli kynout, pomažeme mlékem nebo vejcem a pečeme na 180 °C, dokud placky nezrůžoví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Škvarkové placky

Škvarkové placky

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky II.

Škvarkové placky rodinné

Škvarkové placky rodinné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MICHAELA | 9. 4. 2013 13:48

    :-D

  • Frantiska :) | 5. 4. 2008 20:25

    Pro pani Vilmu nevim proc pisete tak hnusne ironicky, pokud vam recept, pote co jste ho vyzkousela nechutnal tak to jde napsat i bez urazek. Ja jsem ho vyzkousela a bylo to dobre

  • vilma | 28. 3. 2008 15:13

    Mák ve škvarkových plackách je minimálně velmi netradiční, nicméně proti gustu žádný dišputát. Jen dejte pozor, nemletý mák je velmi nešetrný ke žlučovodům:-) Dobrou chuť s pejskem a kočičkou přeje VilmaP.S. a co takhle přidat několik špekových kůží?

  • Helena | 26. 3. 2008 19:29

    Kateřinko, mně se ten váš recept líbí a vyzkouším ho. Ti , co haní mají udělat totéž !

  • Kateřina Dvořáková | 26. 3. 2008 08:47

    Paní Vilmo, asi jsem Vaši poznámku nepochopila... Co Vám na tom připadá tak speciálního? Kynuté těsto s vejcem, škvarky, makem a kmínem???

  • Vilma | 25. 3. 2008 12:44

    Co to je za specialitu? Od kdy se tu soutěží s pejskem a kočičkou?

  • Kateřina Dvořáková | 21. 3. 2008 09:01

    No, klidně dejte nemletý, ten tam asi patří spíš, ale já jsem zvyklá dávat mletý - chuť zůstane, ale mák neleze do zubů

  • ALENA ROSENKRANZOVÁ | 20. 3. 2008 16:31

    Do pravých škvarkových placek mletý mák???

Vyberte, co chcete vytisknout
Pokrmy Z mouky/obilovin Oběd Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Kmín Mák mletý Mléko Škvarky Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kachna po staročesku

Kachna po staročesku

Dunajské vlny

Dunajské vlny

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Těstovinový salát Moravanka

Těstovinový salát Moravanka

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Pikantní pečené kuře na rajčatech

Mrkvová pomazánka V.

Mrkvová pomazánka V.

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Slaný krokodýl z majonézového těsta

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Sýrovo-šunková pomazánka

Sýrovo-šunková pomazánka

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

44
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
24
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Dršťková polévka podle mojí babičky
Dršťková polévka podle…
20
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
19
Fantastické sušenky KOKA
Fantastické sušenky KOKA

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Škvarkové placky pravé
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact