• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skotská vejce II.
Napište svůj komentář k receptu

Skotská vejce II.

autor: barus.v
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skotská vejce II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • 3
      česnek
    • 60
      g hladká mouka
    • 6
      vejce
    • 100
      ml mléko
    • 3
      rohlík 2-3
    • 70
      g strouhanka
    • pepř mletý
    • 500
      g vepřové maso
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Čtyři vejce uvaříme natvrdo. Mleté maso dáme do větší mísy a dobře propracujeme se zbylými 2 vejci, solí, pepřem a prolisovaným česnekem. Rohlíky nakrájíme na kostičky, navlhčíme vodou nebo mlékem a také vmícháme do těsta. Masovou směs rozdělíme na čtyři části, z každé uděláme placku, do středu položíme vařené vejce a pevně do masa zabalíme. V misce metlou rozšleháme 2 vejce, mléko a hladkou mouku. Připravená obalená vejce v této kaši namočíme a obalíme ve strouhance. Obalená vejce vkládáme do rozpáleného oleje a pomalu smažíme asi 8 minut. Pak je přendáme na papírový ubrousek, aby se odsál přebytečný tuk.

RADA: Připravte si velikonoční menu z jehněčího masa!

2
Výbornou přílohou jsou vařené nebo pečené brambory a zeleninový salát.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skotská vejce

Skotská vejce

Skotská vejce podle The Real Meat Society

Skotská vejce podle The Real Meat…

Zapečená vejce po italsku

Zapečená vejce po italsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 23. 10. 2008 14:07

    Martine, nechme to bejt! Volal jsem do závodky kde to před 20. lety vařili, jak se jmenuje vejce v sekané? Prý "Pštrosí vejce". A jak, dyž se to smaží?"To neděláme!" Takže, co takhle SMAŽENÁ PŠTROSÍ VEJCE? Ale spíš sem z toho teď udělal pštrosí guláš :-)... Když nevím co s časem tak vyberu žloutek a vejce plním míšeninkami (dobrá je např. žloutek se sardelí), po Velikonocích dávám do každého druhého pštrosa neloupané vejce. Zkoušel jsem vyfouklé skořápky plnit ochuceným palačinkovým těstem. Bylo by to výborné, až na maličkost, že to nešlo loupat :o)

  • Martin Hyka | 22. 10. 2008 21:37

    hm, v tom případě by se tento recept měl jmenovat Pštrosí vejce IV. a nevím jak mám říkat tomu co jsem si do teď myslel, že jsou pštrosí vejce :-((

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 22:00

    Já si to myslím taky, ale mrkni na: Pštrosí vejce,Pštrosí vejce II., Pštrosí vejce III.

  • Martin Hyka | 20. 10. 2008 21:48

    Pštrosí vejce se neobalují v trojobalu a nesmaží se nýbrž peče v troubě

  • Oldřich Gargulák | 20. 10. 2008 19:50

    PŠTROSÍ VEJCE

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso Masové kuličky
Maso Vepřové Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Mléko Olej Pepř mletý Rohlík Strouhanka Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety sypané česnekem

Špagety sypané česnekem

Houbové karbanátky III.

Houbové karbanátky III.

Lehký ovocný koláč

Lehký ovocný koláč

Skotská vejce

Skotská vejce

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Kuřecí steak na bylinkovém másle

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Salát z quinoy a sušených rajčat

Salát z quinoy a sušených rajčat

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Černá čočka s tuňákem

Černá čočka s tuňákem

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

26
Křenová plec na smetaně
Křenová plec na smetaně
23
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
19
Tarte tatin s řepou a cibulí
Tarte tatin s řepou a…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Krásce Bezděkové vykradli auto: Zmizelo i to nejcennější!

Krásce Bezděkové vykradli auto: Zmizelo i to nejcennější!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

  • Recepty.cz
  • Skotská vejce II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact