• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicoví šneci
Napište svůj komentář k receptu

Skořicoví šneci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicoví šneci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 250
      g hladká mouka
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      ks vejce
    • sůl
    • 42
      g droždí
    • 3
      lžíce cukr krupice
    • 2
      dl sladká smetana
    • mléko 1-2 dl podle potřeby
  • Náplň
    • rozinky
    • hnědý rum
    • vanilkový cukr
    • med
    • perník vše podle chuti a množství
    • skořice
  • Poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda 1-2
    • 1
      lžička hnědý rum

Postup přípravy receptu

1
Mouku prosejeme do větší mísy a uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vlažné mléko a necháme vykynout. Potom vmícháme smetanu, vejce, sůl a vypracujeme těsto, které necháme kynout. Během kynutí těsto několikrát propracujeme. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučněné utěrce na plát, který potřeme rozehřátým máslem a poté medem (používáme mašlovačku). Posypeme rozinkami namočenými v rumu, strouhaným perníkem, skořicí a vanilkovým cukrem. Stočíme jako roládu a ostrým nožem pokrájíme na plátky 2-3 cm silné. Jejich spodní stranu ponoříme do hladké mouky a vložíme na tukem vymazaný plech v rozestupu asi 4-5 cm. Upečeme dozlatova a vychladlé šnečky potřeme bílou cukrovou polevou, kterou zhotovíme smícháním cukru, horké vody a rumu.
2
Tip: Náplň: rozválené těsto můžeme posypat ještě kokosem, opraženými ovesnými vločkami, oříšky, kousky ovoce, rozdrobenými piškoty nebo jinými sladkými drobečky... Pokud máme radši hodně sladké, posypeme ještě cukrem a rozinky máčíme v rumu s lžící cukru. Šnečci budou chutní i s náplní z máku, marmelády, džemu nebo nastrouhaného či nakrájeného ovoce (jablka, švestky, třešně, jahody) se skořicí a cukrem. Zapojte svou fantazii!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicoví zajíci z listového těsta

Skořicoví zajíci z listového těsta

Šneci nejen s tvarohem

Šneci nejen s tvarohem

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • crispello | 9. 2. 2015 13:56

    uzasny recept! z vetsiny kynutych test se po upeceni stane zhutnela "guma", toto zustava krasme nadychane:) super, ani nestihli vychladnout a uz u nich stoji sestricka a ochutnava ;-) :-)

  • terušák | 25. 4. 2014 14:40

    droždí je sice v postu, ale není psané v seznamu ingrediencí... ;-)

  • evatp | 23. 2. 2014 12:00

    Šneci jsou výborní, nejvíc samozřejmě čerstvě upečené. Ale i druhý den jsou moc dobré. Těsto jsem potřela jen medem a máslem a posypala rozinkami namočenými v rumu. Víc jsem tam toho nedávala. I polevu jsem vynechala, děti jsou tak méně zapatlané. No jak už jsem psala, všichni jsme si na tom pochutnali. :-)

  • tuty | 22. 6. 2013 21:28

    Je v popisu :-P

  • Káča | 10. 3. 2013 16:08

    A šlo ti to bez droždí?

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:54

    Výborné!

  • Kuchtíci K.K.
    Kuchtíci K.K. | 10. 3. 2013 14:53

    Zkoušela jsem, jen trochu poopravené dle možností a moc mi to chutnalo! :-)

  • Vlasta Novák | 12. 3. 2012 09:41

    Opraveno, díky

  • nnln | 10. 3. 2012 09:52

    V ingrediencích chybí to základní. Skořice.

  • katka kajzarova | 4. 7. 2008 17:24

    Dobrý den, tyhle šneky peču taky ale s ořechy uvařenými v mléce a oslazené medem. A jsou vynikající i se salámem a sýrem jen uberu cukru v těstě

  • Eva Červenková | 26. 6. 2008 13:51

    mate pravdu, je to 42g

  • Jana Pekárková | 26. 6. 2008 13:33

    Dobrý den, vypadá to velice chutně. Jen Vám v ingrediencích chybí droždí, které pak je nutné při postupu přípravy, tudíž taky postrádám množství,které mám použít. Díky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Vánoce Posvícení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Hnědý rum Med Mléko Moučkový cukr Perník Polohrubá mouka Rozinky Skořice Sladká smetana Sůl Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Zeleninová směs na špagety

Zeleninová směs na špagety

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohové šátečky na sladko i na slano

Tvarohový beránek

Tvarohový beránek

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Slaný listový závin

Slaný listový závin

Celerová pomazánka s česnekem

Celerová pomazánka s česnekem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

23
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
22
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …
19
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
18
Hovězí ptáčky s rýží
Hovězí ptáčky s rýží
17
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem
Salát z pečené dýně s…

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

FOTO, VIDEO: Paige Spiranac - nejrajcovnější golfistka světa žhaví Instagram

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Skořicoví šneci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact