• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy II.
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové řezy II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové řezy II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g moučkový cukr
    • 200
      g tuk (Stela, Hera, máslo)
    • 200
      g ořechy
    • 200
      g polohrubá mouka
    • citronová kůra
    • 1
      lžíce skořice
  • poleva
    • 150
      g moučkový cukr
    • 2
      žloutek
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všech přísad na vále zpracujeme těsto. Vyválíme asi 0,5 cm a nakrájíme pásy asi 5-7 cm široké na délku plechu. Pečeme na mírně vymazaném plechu. Teplota asi jako když pečeme linecké. Bohužel mám plynovou troubu v které už peču od oka, jinak to ani nejde. Po vychladnutí spojíme vždy dva pásy nejlépe meruňkovou marmeládou a polijeme žloutkovou polevou. Po zaschnutí krájíme na tyčinky.
2
Žloutková poleva: třeme žloutky, rum, cukr, vanilkový cukr. Poctivě, poleva zvětší objem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicové řezy zdobené hrozny

Skořicové řezy zdobené hrozny

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

Skořicové šneky

Skořicové šneky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 3. 1. 2011 12:42

    kdyby salmonelu prodělali mluvili by jinak :-(

  • Anonym | 19. 3. 2008 14:26

    TEREZKA MÁ PRAVDU,PANE PŘEDSEDO.A JAKO NENÍ BORELIOZA JEN OD KLÍŠŤAT,TAK NENÍ SALMONELA JEN Z VAJEC!:-)PS

  • Tereza J. | 19. 3. 2008 08:45

    Žĺtkovú polevu robíme u nás v rodine na niektoré koláče už niekoľko ganerácii. Nikdy sme žiadnu salmonelu nedostali. Zato manžel dostal salmonelu v závodnej jedálni a baktérie salmonely sa nachádzali v čiernom korení. To sa potvrdilo rozborom. A nikto sa čierneho korenia nebojí a nevedie o ňom debaty. Nech každý urobí ako uzná za vhodné:)))

  • Máří | 18. 3. 2008 19:05

    Alkohol má desinfekční účinky asi od 60% koncentrace, to by ta poleva měla grády :-)) Vaječný koňak i žloutkovou polevu konzervuje obsah cukru. Takže případná salmonela sice přežije, ale dál se nemnoží a nedosáhne infekční dávky nutné pro onemocnění zdravého člověka. Riziko zůstává pro malé děti, nemocné a seniory. Proč neřešíte bílkovou polevu - bílek je taky z vejce... Závěrem: riziko tady existuje, záleží na jednotlivci, co je ochoten pro dobré jídlo riskovat.

  • Roman Galajda | 18. 3. 2008 15:50

    Kdyz se do te zloutkove polevy da rum nebo jiny alkohol, pripadna salmonela se tim zabije, takze je to bezpecne... na stejnem principu se zela i vajecny konak, ja ho piju skoro porad a zadne problemy sem nikdy nemel.

  • Airan Novakova | 1. 9. 2005 18:26

    Marie, cim nahrazujete syrove zloutky?

  • marie krejzarova | 1. 9. 2005 18:21

    Je tolik možností jak nahradit syrové žloutky.Maruško díky za podporu.

  • Maruška z Prahy | 29. 8. 2005 22:49

    Také bych nejedla polevu ze syrových žloutků i když je určitě dobrá. Nedávno jsem na salmonelu ze syrových vajec upozorňovala v jiném receptu a dostala jsem od ostatních pěknou "drškovou", což mě velice mrzelo.

  • marie krejzarova | 26. 8. 2005 21:25

    Vařím ve školní jídelně a dobře vím co by mohlo vzniknout kdyby náhodou!!!Za tu dobrotu by to nestálo.

  • Airan Novakova | 26. 8. 2005 10:02

    Marie, taky jsem mela strach a holky tady me presvedcili, ze to delaji bezne. Ta poleva nam tak moc chutnala, ze ji doma chteji i na dalsi moucniky:-)))

  • Eva Pavlickova,Bratislava | 26. 8. 2005 09:54

    A prečo nie? Veď aj orieškové žĺtkové rezy majú polevu zo surových žĺtok vymiešaných s cukrom a aké sú výborné. Na vianoce sa bez nich ani nedá. Sú u nás tradičné vianočné rezy.

  • marie krejzarova | 25. 8. 2005 16:56

    A co takhle salmonela? Ze syrových žloudků to bych neryskla.

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 14:42

    Tak jsem pred chvili uz dala polevu. Vypada to dobre, jen mne se testo blbe rozvalelo, ale ja s tim mam porad problemy, ani Hranenciny rezy nerozvalim...zato poleva je jak z cukrarny:-)) Voni to krasne a ochutnala jsem kousek testa- moc dobry:-)))

  • Airan Novakova | 25. 8. 2005 12:15

    Kombinace orisku a skorice nikdy neodolam:-)) Mam ted zrovna domaci vejce a nemohla jsem si zatim tady moucnik vybrat ( je toho uz tolik) dnes toto u mne vyhralo. Merunkovou marmeladu nemam, dam tam rybizovou a namicham ji s oriskama, stejne uz ty stare musim spotrebovat. Diky za recept:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Pečení Narozeniny Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Hnědý rum Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Skořice Tuk Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Salát z mozzarelly a rajčat

Salát z mozzarelly a rajčat

Horácké knedlíky

Horácké knedlíky

Salát z kysaného zelí III.

Salát z kysaného zelí III.

Lahodný salát s uzeným lososem

Lahodný salát s uzeným lososem

Těstoviny s brokolicí raz dva

Těstoviny s brokolicí raz dva

Krkovice s červeným zelím

Krkovice s červeným zelím

Cuketa s vejci - smaženice

Cuketa s vejci - smaženice

Guláš s hráškem

Guláš s hráškem

Dýňová polévka.......Danča

Dýňová polévka.......Danča

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

56
Tvarohové šátečky (závin) s rebarborou
Tvarohové šátečky (závin…
35
Zelný salát s křenem a paprikou
Zelný salát s křenem a…
25
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
22
Bramboračka s medvědím česnekem
Bramboračka s medvědím…
15
Kokosová bábovka s kefírem
Kokosová bábovka s…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

FOTO: Sonia Isaza - tahle osvalená ženská s umělými ňadry je novou přítelkyní Arturo Vidala

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Skořicové řezy II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact