• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicové hvězdy z Německa
Napište svůj komentář k receptu

Skořicové hvězdy z Německa

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicové hvězdy z Německa
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      ks bílek
    • 250
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      lžíce skořice mletá
    • 330
      g mleté mandle nebo lískové oříšky (lze kombinovat)

Postup přípravy receptu

1
Z bílků šleháme sníh a postupně do něj přidáváme cukr, až vznikne hustá hmota. 2 lžíce této hmoty si odložíme stranou. Do zbytku vmícháme skořici a 270 g ořechů. Na vále posypaném vrstvou zbylých ořechů vyválíme ze vzniklého těsta asi 1 cm vysokou placku, ze které vykrajujeme hvězdy. Hvězdy pokryjeme tenkou vrstvou zbylých bílků s cukrem a pečeme na plechu vyloženém pečícím papírem ca 30-45 minunt při 110-160 °C (bílek na povrchu by se neměl zbarvit do hněda).
2
Hvězdy by neměly být úplně propečené, uvnitř musí zůstat vláčné a nadýchané. Skořicové hvězdy patří v Německu k typickému vánočnímu cukroví.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

špenátové hvězdy z listového těsta

špenátové hvězdy z listového těsta

Bramborovo-skořicové šišky s máslem

Bramborovo-skořicové šišky s máslem

Kynuté skořicové uzlíky

Kynuté skořicové uzlíky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Eliska | 19. 12. 2016 17:20

    UUUUUFFFFF.... No, pekla jsem. Nechala jsem těsto odležet, zaschnout, udělala jsem snad vše... Ale bylo to jako dělat cukroví z ovesné kaše. Vyválet se mi ještě povedlo, vykrájet taky, ale přenést na plech bylo nemožné. Nakonec jsem dělala malé kuličky a ty jsem na plechu rozplácla na placičky a potřela sněhem. Jsou to docela dobré sušenky ;-)

  • Skira | 11. 12. 2012 14:37

    Přesně tento recept jsem hledala! <3 Ráda bych se zeptala, zda někdo pekl ze směsi mandlí a vlašských ořechů? Jak dlouho by se měly uležet? Mám je dát do vzduchotěsné nádoby, nebo raději jako pracky do papírové krabice. Předem děkuji za odpovědi! Snad je ještě letos stihnu :-)

  • Marsí | 10. 12. 2007 11:17

    Také je peču už léta, jsou výborné, peču z mletých mandlí. Pokud mohu poradit, aby se těsto nelepilo, páč je to fakt "Herkules"...válejte mezi foliemi a nebo podsypte vál trochou ml.cukru. Pokud jsou z mandlí, je dobré péci dříve a nechat rozležet, pak nemají chybu..:-)

  • Anna R | 9. 12. 2007 20:17

    Tak mi nedá,abych nepřidala svoje zkušenosti. Bílky jsem si odvážila tak, aby jich nebylo víc jak 100g, pak jsem jej vyšlehala do tuhého sněhu a pokračovala podle popisu. Musím říct, že hmota byla perfektní a vůbec jsem nemusela čekat na zaschnutí a těsto jsem opakovaným válením zpracovala do posledního kousíčku. Teď se pečou, tak uvídíme jaké to bude chuťově, ale práce s těstem byla dobrá.

  • Barbora Polakova | 1. 1. 2007 22:13

    Tiez som robila z mandli a nechala cesto asi 1 hod oschnut,boli vyborne.

  • Jana Han | 18. 12. 2005 07:17

    Tak jsem prave dopekla ty hvezdicky. Diky kometarum jsem mela uspech, hvezdicky jsou kouzelne. Nevim, zda jste pouzily orechy nebo mandle. Ja jsem nastrouhala mandle, protoze ty maji mene tuku a tak jsem se domnivala, ze testo bude lepe drzet. Dale jsem pouzila 3 "MALE" bilky. Testo skutecne vypadalo jako lepidlo a tak jsem nejprve rukama vytvorila vetsi silnou placku a nechala 20 minut napokoji. Pak to slo docela dobre vyvalet a i vykrajovat. Dokonce jsem mohla vyvalovat i kazde zbytky po vykrajovani. Ale po kazdem vyvaleni jsem pockala dalsich 10 minut, aby testo trochu oschlo a pak teprve vykrajovala. Nakonec potrela snehem s cukrem a tvary drzi perfekne. Myslim, ze pouziti mandli a nechani zaschuti testa je asi dulezite. Dale snih se nedal uslehat dotuha, protoze to mnozstvi cukru dovoli udelat skutecne jen lepidlovou hmotu /asi jako citronova poleva/, ale po zamichani mandli a oschnuti slo vsechno dobre. Jsou vynikajici a krasne voni.

  • Marcela Vrabcová | 17. 12. 2005 19:18

    No tak jsem rada, ze nejsem leva jen ja :-). Nicmene ale musim rict, ze ty koule co jsem udelala uz se rozlezely a jsou naprosto senzacni. Takze pokud netrvate na hvezdach, urcite doporucuji vyzkouset.

  • Ithariel | 17. 12. 2005 18:09

    Tak tenhle recept vypadal výborně, vyzkoušela jsem a místo úžasných hvězdiček jsem vynalezla prvotřídní lepidlo. Nejspíš jsem antitalent od přírody, ale co. Aspoň bude o Vánoce nějaká sranda :o)Jen najít někoho, kdo sundá ty hrudky ze stropu :D

  • Marcela Vrabcová | 8. 12. 2005 15:00

    Nepodarilo udelat takove testo, abych ho mohla valetm tak jsem udelala kulicky do kterych jsem zabalila rozinku a ze snehu jsem udelala bilou cepicku. Uz se tesim, az se rozlezi. Cerstve jsou super.

  • Táňa K. | 28. 11. 2005 10:35

    Já jsem poprvé ochutnala toto cukroví před dvěma lety v Rakousku a musím říct, že mi natolik zachutnalo, že ho od té doby pravidelně na Vánoce peču a patří mezi naše nejoblíbenější.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Pečení Šlehání Vánoce Německo Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Mleté mandle Moučkový cukr Skořice Vanilkový cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mlsná krůta

Mlsná krůta

Guacamole

Guacamole

Piškotová roláda s nutellou

Piškotová roláda s nutellou

Pařížský dort - Harlekýn

Pařížský dort - Harlekýn

Mandle pražené v troubě

Mandle pražené v troubě

Boloňský guláš na zítra

Boloňský guláš na zítra

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Dvoubarevný smetanový piškotový dort

Americké palačinky s horkými jablky

Americké palačinky s horkými jablky

Pepanovy buřty k pivu

Pepanovy buřty k pivu

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Masové špízy s bramborami
Masové špízy s bramborami
36
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
31
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
27
Krémová polévka z červené řepy
Krémová polévka z…
25
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Nejkrásnější róby z Academy Museum Gala 2025: Přehlídka bez jediné chybičky

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

Kim Kardashianová a její módní šok roku: Prodává chlupatá tanga!

SportRevue.cz FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

FOTO: Rajcovní kočička. Neteř bývalého slavného brankáře Ikera Casillase dráždí na sociálních sítích

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Skořicové hvězdy z Německa
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact