• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Skořicová zmrzlina
Napište svůj komentář k receptu

Skořicová zmrzlina

autor: MishaAtherton
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Skořicová zmrzlina
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 0,25
      l mléko
    • 6
      ks žloutek
    • 150
      g cukr
    • 350
      g smetana
    • 2
      lžička skořice

Postup přípravy receptu

1
Lusk vanilky nařízneme a vydlabeme dřeň. Do hrnce nalijeme mléko, přidáme vanilkovou dřeň i lusk a zahřejeme. Stáhneme z plotny a necháme odstát. Žloutky vyšleháme s cukrem. Z mléka vylovíme vanilkový lusk.
2
Za stálého míchání přiléváme mléko po malých dávkách do žloutkového krému. Směs přelijeme do hrnce na vaření mléka a opět postavíme na plotýnku. Zahříváme, dokud směs nezhoustne, nezapomínáme míchat. Z hrnce přemístíme uvařenou směs do mísy a necháme vychladnout.
3
Často promícháme, aby hmota zůstala hladká a na povrchu se netvořila tuhá vrstva. Ze smetany a skořice ušleháme tuhou šlehačku a vmícháme ji do základu v míse. Potom směsí naplníme formu. Nejlepší je podlouhlá o objemu asi 1 1/2 l. Formu dáme na 3 hod. do mrazáku. Po vyjmutí z mrazáku ponoříme do teplé vody a zmrzlinu vyklopíme na podnos. Krájíme na plátky.
4
I když to vypadá trochu složitě, příprava trvá zhruba 20 min. (bez těch 30 min. mrazení).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Skořicová klubka

Skořicová klubka

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Hruškovo-skořicová žemlovka se sněhem

Skořicová buchta

Skořicová buchta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lukáš A. | 27. 12. 2007 19:52

    Jak dlouhou má životnost?Při skladovaní samozřejmě v mrazáku..

  • Michaela Atherton | 21. 4. 2006 13:13

    zloutku se dava 6, nejak mi to vypadlo:o]

  • Pavlína Svitáková | 21. 4. 2006 10:16

    Toto si nechám líbit.Poctivá domácí zmrzlina.Mám zmrzlinovač ,tak to bude v permanenci.Skořici máme rádi.Děkuji !!

  • Gábina | 21. 4. 2006 10:10

    kolik se tam dává žloutků?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty
Moučníky Dezerty Narozeniny Oslava Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Mléko Skořice Smetana Vanilkový lusk Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Opečené toasty s mozzarellou

Opečené toasty s mozzarellou

Chlupaté knedlíky III.

Chlupaté knedlíky III.

Koláč z pekla

Koláč z pekla

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Krupicovo-tvarohový koláč s ovocem

Smažené houskové knedlíky

Smažené houskové knedlíky

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Zapečený lilek s fetou

Zapečený lilek s fetou

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Jahodový (ovocný) pohár

Jahodový (ovocný) pohár

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

24
Mramorová bábovka vláčná
Mramorová bábovka vláčná
18
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Špagety carbonara
Špagety carbonara
12
Koláč s tvarohem a jablky
Koláč s tvarohem a jablky
11
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

Lela Vémola promluvila o stavu Arnieho (7 měs.): Jak je na tom po operaci?

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

  • Recepty.cz
  • Skořicová zmrzlina
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact