• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šklebíci z listového těsta
Napište svůj komentář k receptu

Šklebíci z listového těsta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šklebíci z listového těsta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balíček listové těsto
    • 5
      ks párky nožiček - nesmí být svlékací
    • 1
      ks vejce na potření
    • 5
      lžička kečup - jemný
    • 5
      lžička hořčice

Postup přípravy receptu

1
Listové těsto rozválíme na obdélník asi 14x35 cm v síle asi 2-3 mm. Nařežeme z něj čtverečky o hraně 7 cm. Párky rovněž nařežeme po 7-8 cm a na koncích nařízneme hodně do kříže tak, jako bychom opékali buřty nad ohněm. Pak položíme šikmo na každý čtvereček těsta kus párku a dva protilehlé konce spojíme (ideální je ten vrchní růžek natáhnout a podstrčit až pod šáteček, aby se při pečení nerozevřel). Hotové šátečky potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v dobře vyhřáté troubě na 200 °C (po chvíli zmírníme) asi 10 minut. Naříznuté konce párků se rozšklebí a opečou. Po vychladnutí stříknu do jednoho rozšklebeného konce kečup a do druhého hořčici.
2
Doporučuje se nejdříve změřit a nařezat párky a pak podle toho rozválet sílu těsta. Je nutné, aby párky z těsta na každé straně koukaly alespoň 2 cm, aby se mohly správně rozšklebit. Jsou dobré teplé i studené a vždycky jich je málo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Báječný vanilkový řez z listového těsta - krémeš

Báječný vanilkový řez z listového…

Jablkový závin z listového těsta

Jablkový závin z listového těsta

Masové taštičky z listového těsta

Masové taštičky z listového těsta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Lucia Drotárová | 26. 8. 2009 19:07

    Výborné! Ani som nemazala vajíčkom... len posypala rascou (kmín).Robila som z kvalitných spišských korenených...Inak, doporučujem zmenu - netrápila som sa vyvaľkaním celého plátu, jednoducho som cesto (odmrazené) rozkrojila ihneď na 8 častí a vyvaľkala "placku" na každý párok zvlášť. Bolo ho tak dosť na 8 párkov (tvarom pripomínali síce ovál, ale vyšlo to skvele).Nabudúce skúsim pridať slaninu, ako radí Simona...

  • Hela - | 7. 11. 2007 12:04

    Děkuji za uveřejnění fota, akorát si to musí človět zvětšit, aby viděl, jak to asi vypadá. Ten nápis přes to to dost zkresluje.

  • Bob - | 31. 10. 2007 20:49

    Tak tohle dokáže i průměrně nešikovný chlap. Ale fakt super!

  • Věra z DC | 11. 7. 2007 14:28

    Až budete mít upečeno pošlete někdo foto nejhezčího šklebíka, chtěla bych vidět jak vypadá.

  • Simona | 11. 7. 2007 12:32

    Šklebíci jsou výborní. Vajíčkem nepotírám sypu jemně grilovacím koření. A nebo párek zabalím do slaniny - je to famózní.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny Jednohubky
Chuťovky Slané Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hořčice Kečup - jemný Listové těsto Párky Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kapustové závitky

Kapustové závitky

Opilé řezy

Opilé řezy

Žloutkové penízky

Žloutkové penízky

Třešňové halušky

Třešňové halušky

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Lilek s rajčaty

Lilek s rajčaty

Mléčná žampionová polévka

Mléčná žampionová polévka

Bramborovo-pórková polévka

Bramborovo-pórková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Jednoduchá vločková polévka

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

19
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
12
Pečený Pangasius
Pečený Pangasius

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

Kocáb (71) má mladší kopii?! Vincent podobu nezapře

SportRevue.cz FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

FOTO: Fotbalista Mauro Zarate v Evropě pohořel. Mnohem víc zaujala jeho manželka

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Šišky s jahodovou pěnou
Šišky s jahodovou pěnou
Šišky s mákem
Šišky s mákem
Šišky z bramborové kaše
Šišky z bramborové kaše
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Škvarková pomazánka
Škvarková pomazánka
  • Recepty.cz
  • Šklebíci z listového těsta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact