• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šišmáky
Napište svůj komentář k receptu

Šišmáky

autor: Remkova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šišmáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • hrubá mouka
    • 150
      g cukr
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, špetku soli, žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Rozdělíme na 3 stejné díly, z každého vyválíme placku. Ušleháme sníh ze tří bílků a opatrně přidáme do 150 g mletého cukru (i méně), potřeme jednotlivé placky, posypeme je hrubě nasekanými ořechy a svineme. Ostrým nožem krájíme 2 cm kolečka, klademe je na vymazaný plech. Pečeme je při teplotě 150 °C. Po upečení můžete obalit v moučkovém cukru s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 22. 6. 2008 22:21

    No,pane Oldřichu,asi máte pravdu,některé věci raději neměnit.To by mne nenapadlo,ten prášek do pečiva,ale nebojte,i tak to sníte a napříště jste poučen.

  • Oldřich Gargulák | 22. 6. 2008 21:43

    Dnes donucen rodinou zopakovat předvčerejší výkon. Nebylo kvasnjc, použil půl prášku do pečiva. Není (pár Šišmáků je pořád ještě na podnose) to ono. Buď bylo moc prášku, nebo holt některé recepty není radno měniti!

  • Oldřich Gargulák | 21. 6. 2008 08:07

    ...a na druhý den jsou snad ještě chutnější. Ořechy tomu daly takovou jemnou , jakoby mandlovou příchuť, takže ani nevadí nepocukrování KCN. Zkrátka: Šišmáky sóó chotné! Dávám 2

  • Oldřich Gargulák | 20. 6. 2008 22:51

    Ráno se nahlásila, po obědě pochválila ŠIŠMÁKYmoja tchyňa.Dělal jsem je podle předpisu-to droždí tam opravdu sedí. Pozn.: krájením zdeformovanéřezy netřeba na plechu formovat dokulata-pečením se krásně vytvarují.

  • Hanička | 19. 6. 2008 08:31

    Lákal mě tento recept,a protože jsem právě pracovala s listovým těstem, improvizovala jsem dle možností : místo kynutého těsta jsem použila listové,ořechy jsem použila mleté, nesypala jsem je na sníh, ale lehce do něj zamíchala.Do náplně druhé placky jsem přidala navíc jestě nastrouhaná jablka.Výsledek - práce sice trochu upatlaná, ale výsledek výborný!!! Při porovnávání zvítězila náplň s přidáním strouhaných jablek.Moc děkuji za recept a příště zkusím i kynuté těsto.

  • Jana Remková | 15. 6. 2008 14:03

    Paní Kláro,ano sekané ořechy,já jsem je dala na pár vteřin do mixéru,ale troufám si říct,že kdyby byly pomleté,asi se nic nestane

  • Oldřich Gargulák | 15. 6. 2008 09:38

    Když jsem četl postup, jsem si říkal, že to vypadá na mé nejoblíbenější vánoční cukroví "Cikánské řezy". Určitě vyzkouším (i s tím droždím).

  • Klára Keselyova | 15. 6. 2008 09:17

    Dotaz. Dobre rozumiem? Nožom sekané, nie mleté orechy. ďakujem. Prajem peknú nedelu. Klára

  • Jana Wernischova | 14. 6. 2008 23:49

    Šišmáci jsou upečení a částečně snědení (dopekli se tak před 20 minutama), všichni hned chtěli ochutnat. Chutnaly nám moc a je to bezvadný nápad, navíc rychlý. Moučkového cukru jsem ani tolik nedávala a jen lehce po upečení pocukrovala a stejně mám dojem, že to je dost sladké - ale to cítí každý jinak. Příště zkusím dát do sněhu trochu citronové šťávy, to by mohlo být ono. Ale rozhodně budu péct a dávám za 1. Dík za recept!

  • Jana Remková | 14. 6. 2008 22:47

    Recept jsem opsala z Utajených receptů a jeho autorka je paní Věra zubcová z Náchoda.Protože jsem jej vyzkoušela,můžu říct,že nemá kynout.Povedlo se mi to a nebylo to ani příliž sladké a proto mne zaujal a všem moc chutnalo,kámošky si poté vzaly recept.Doufám,paní Jano,že se vám to povedlo,ikdyž jsem si dříve nevšimla vašeho komentáře.

  • Jana Wernischova | 14. 6. 2008 21:41

    To by mě také zajímalo, ale protože jdu už teď péct, nenechám kynout a nějak to dopadne. Navíc mě s tam zdá být na klasické kynuté těsto málo tekutin. Kdyby tam byl místo droždí prášek do pečiva, tak to budeme brát téměř jako klasické linecké...takže to chápu bez kynutí.

  • Eva Červenková | 14. 6. 2008 09:27

    jen se chci ujistit, těsto se nenechává kynout?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Nasekané ořechy Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborová pomazánka

Bramborová pomazánka

Kastrůlkové ražniči

Kastrůlkové ražniči

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Cuketové hody

Cuketové hody

Černé trubičky

Černé trubičky

Hummus II.

Hummus II.

Bagely

Bagely

Rychlé povidlové řezy

Rychlé povidlové řezy

Mandle v pánvi pražené

Mandle v pánvi pražené

Doporučujeme

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

32
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
29
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
22
Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky
Šťavnatý mrkvový koláč …
22
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
21
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Ornella Koktová v maléru? Případ pro sociálku, kleje babička Monika

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

Detaily smrti basáka (†48) Limp Bizkit: Tvář v kaluži krve

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

Velký horoskop financí na listopad: Štíry a Lvy čekají zlaté časy, Střelci by měli šetřit

  • Recepty.cz
  • Šišmáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact