• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šišmáky
Napište svůj komentář k receptu

Šišmáky

autor: Remkova Jana
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 8
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šišmáky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      lžíce mléko
    • 20
      g droždí
    • 1
      špetka sůl
    • hrubá mouka
    • 150
      g cukr
    • nasekané ořechy

Postup přípravy receptu

1
Na vále do hrstky hrubé mouky rozdrobíme droždí, přidáme hladkou mouku,utvoříme důlek. Přidáme na kostičky nakrájené máslo, špetku soli, žloutky, mléko a vypracujeme těsto. Rozdělíme na 3 stejné díly, z každého vyválíme placku. Ušleháme sníh ze tří bílků a opatrně přidáme do 150 g mletého cukru (i méně), potřeme jednotlivé placky, posypeme je hrubě nasekanými ořechy a svineme. Ostrým nožem krájíme 2 cm kolečka, klademe je na vymazaný plech. Pečeme je při teplotě 150 °C. Po upečení můžete obalit v moučkovém cukru s vanilkou.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana Remková | 22. 6. 2008 22:21

    No,pane Oldřichu,asi máte pravdu,některé věci raději neměnit.To by mne nenapadlo,ten prášek do pečiva,ale nebojte,i tak to sníte a napříště jste poučen.

  • Oldřich Gargulák | 22. 6. 2008 21:43

    Dnes donucen rodinou zopakovat předvčerejší výkon. Nebylo kvasnjc, použil půl prášku do pečiva. Není (pár Šišmáků je pořád ještě na podnose) to ono. Buď bylo moc prášku, nebo holt některé recepty není radno měniti!

  • Oldřich Gargulák | 21. 6. 2008 08:07

    ...a na druhý den jsou snad ještě chutnější. Ořechy tomu daly takovou jemnou , jakoby mandlovou příchuť, takže ani nevadí nepocukrování KCN. Zkrátka: Šišmáky sóó chotné! Dávám 2

  • Oldřich Gargulák | 20. 6. 2008 22:51

    Ráno se nahlásila, po obědě pochválila ŠIŠMÁKYmoja tchyňa.Dělal jsem je podle předpisu-to droždí tam opravdu sedí. Pozn.: krájením zdeformovanéřezy netřeba na plechu formovat dokulata-pečením se krásně vytvarují.

  • Hanička | 19. 6. 2008 08:31

    Lákal mě tento recept,a protože jsem právě pracovala s listovým těstem, improvizovala jsem dle možností : místo kynutého těsta jsem použila listové,ořechy jsem použila mleté, nesypala jsem je na sníh, ale lehce do něj zamíchala.Do náplně druhé placky jsem přidala navíc jestě nastrouhaná jablka.Výsledek - práce sice trochu upatlaná, ale výsledek výborný!!! Při porovnávání zvítězila náplň s přidáním strouhaných jablek.Moc děkuji za recept a příště zkusím i kynuté těsto.

  • Jana Remková | 15. 6. 2008 14:03

    Paní Kláro,ano sekané ořechy,já jsem je dala na pár vteřin do mixéru,ale troufám si říct,že kdyby byly pomleté,asi se nic nestane

  • Oldřich Gargulák | 15. 6. 2008 09:38

    Když jsem četl postup, jsem si říkal, že to vypadá na mé nejoblíbenější vánoční cukroví "Cikánské řezy". Určitě vyzkouším (i s tím droždím).

  • Klára Keselyova | 15. 6. 2008 09:17

    Dotaz. Dobre rozumiem? Nožom sekané, nie mleté orechy. ďakujem. Prajem peknú nedelu. Klára

  • Jana Wernischova | 14. 6. 2008 23:49

    Šišmáci jsou upečení a částečně snědení (dopekli se tak před 20 minutama), všichni hned chtěli ochutnat. Chutnaly nám moc a je to bezvadný nápad, navíc rychlý. Moučkového cukru jsem ani tolik nedávala a jen lehce po upečení pocukrovala a stejně mám dojem, že to je dost sladké - ale to cítí každý jinak. Příště zkusím dát do sněhu trochu citronové šťávy, to by mohlo být ono. Ale rozhodně budu péct a dávám za 1. Dík za recept!

  • Jana Remková | 14. 6. 2008 22:47

    Recept jsem opsala z Utajených receptů a jeho autorka je paní Věra zubcová z Náchoda.Protože jsem jej vyzkoušela,můžu říct,že nemá kynout.Povedlo se mi to a nebylo to ani příliž sladké a proto mne zaujal a všem moc chutnalo,kámošky si poté vzaly recept.Doufám,paní Jano,že se vám to povedlo,ikdyž jsem si dříve nevšimla vašeho komentáře.

  • Jana Wernischova | 14. 6. 2008 21:41

    To by mě také zajímalo, ale protože jdu už teď péct, nenechám kynout a nějak to dopadne. Navíc mě s tam zdá být na klasické kynuté těsto málo tekutin. Kdyby tam byl místo droždí prášek do pečiva, tak to budeme brát téměř jako klasické linecké...takže to chápu bez kynutí.

  • Eva Červenková | 14. 6. 2008 09:27

    jen se chci ujistit, těsto se nenechává kynout?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Zákusky Nejlepší dezerty
Pokrmy Moučníky Sladké Zákusky Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Hrubá mouka Máslo Mléko Nasekané ořechy Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Prošívaná deka

Prošívaná deka

Báječný jablkový koláč

Báječný jablkový koláč

Kapustové karbanátky s uzeninou

Kapustové karbanátky s uzeninou

Výborný chléb, který se vždy povede

Výborný chléb, který se vždy povede

Smažené plněné kapustové listy (závitky)

Smažené plněné kapustové listy …

Levný houskový knedlík

Levný houskový knedlík

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Kuřecí se smetanou a špenátem

Kuřecí se smetanou a špenátem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

17
Mrkvový koláč s ricottou
Mrkvový koláč s ricottou
15
Slané tyčinky nebo krekry ze tří surovin
Slané tyčinky nebo…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
9
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
9
Pudinkové šneky Ládi Hrušky
Pudinkové šneky Ládi…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Šišmáky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact