• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šišky s jahodovou pěnou
Napište svůj komentář k receptu

Šišky s jahodovou pěnou

autor: jatea
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šišky s jahodovou pěnou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,50
      kg polohrubá mouka
    • 2
      ks žloutek
    • 40
      g hera
    • 40
      g cukr krystal
    • 3,70
      dl mléko
    • 30
      g droždí
    • 1,50
      lžíce hnědý rum
    • citronová kůra
    • sůl
  • Na pěnu:
    • 2
      ks bílek
    • 3
      lžíce cukr krystal
    • 1,50
      lžíce jahodový džem

Postup přípravy receptu

1
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme. Přidáme asi 1,5 dl mléka, trochu mouky, nakonec kvásek ze zbylého mléka, mouky a cukru. V hnětači mícháme 5 minut. Necháme vykynout cca 1 hodinu. Na pomoučeném válu vyválíme asi na 1 cm a vykrojíme kolečka. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě 1 hodinu kynout, aby byla jednou tak veliká. Do menší pánve dáme asi do 3 cm oleje. Na šiškách uděláme palcem jamku a vkládáme je do rozpáleného oleje jamkou dolů. Smažíme nejprve zakryté, po otočení odkryté.
2
Pěna: bílky vyšleháme s cukrem, nakonec krátce zašleháme džem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

Smažený hermelín s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou omáčkou

Jogurtové knedlíčky s jahodovou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Kar♥lina
    Kar♥lina | 20. 7. 2012 12:36

    Nic moc...

  • tonca | 20. 12. 2010 17:36

    http://www.youtube.com/watch?v=MLH8-ewTvdU

  • Jarmila P. | 6. 2. 2008 14:55

    šiška "narastie" pri smažení v oleji

  • Anonym | 6. 2. 2008 08:31

    tak přemýšlým, když vykrojím kolečko tak mi z toho vykyne šiška ?

  • Olga | 5. 2. 2008 20:57

    Presne takéto šišky robievam aj ja, len ich už nenechávam tak dlho kysnúť keď sú už vykrojené, stačí im 10 minút a môžusa vysmážať, sú velmi jemné a ľahké.Do bielkovej peny pridávam za lyžicu citronovej šťavy, je taká sviežejšia.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Oběd Vaření Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová kůra Cukr krystal Droždí Hera Hnědý rum Jahodový džem Mléko Polohrubá mouka Sůl Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené flíčky se šunkou

Zapečené flíčky se šunkou

Sendvič s tuňákem

Sendvič s tuňákem

Fofr koláč

Fofr koláč

Šunka v listovém těstě

Šunka v listovém těstě

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

Čokoládová bábovka s vaječným koňakem

All exclusive s jahodami

All exclusive s jahodami

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou zeleninou

Kuře na čerstvém zázvoru s kořenovou…

Vanilkový krém

Vanilkový krém

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

40
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
39
Letní bramboračka s rajčaty
Letní bramboračka s…
34
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
30
Dušené zelí s uzeným masem a cizrnou
Dušené zelí s uzeným…
26
Dýňový cheesecake s ricottou
Dýňový cheesecake s…

Zajímavé články

7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
AHA.cz Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Expert o nemocné Konvičkové: Zdravý člověk nevstřebá, čím zpěvačka prochází

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Denní horoskop na čtvrtek 9. 10. 2025: Koho čeká romantický večer a kdo bude muset brzdit své emoce?

Denní horoskop na čtvrtek 9. 10. 2025: Koho čeká romantický večer a kdo bude muset brzdit své emoce?

Ženy.cz Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Jaké kabelky budou vládnout v sezóně podzim/zima 2025?

Blesk.cz Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

Olga Matušková v Praze: Kolaps po příletu!

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Sexy Johnny v Eroskopu odhalí: Co čeká v posteli právě vaše znamení?

Další doporučené recepty:

Široké nudle s kuřecím masem a nivou
Široké nudle s kuřecím masem a nivou
Široké nudle s masem a zeleninou
Široké nudle s masem a zeleninou
Široké nudle se slaninou a zelím
Široké nudle se slaninou a zelím
Šišky s mákem
Šišky s mákem
Šišky z bramborové kaše
Šišky z bramborové kaše
Šklebíci z listového těsta
Šklebíci z listového těsta
  • Recepty.cz
  • Šišky s jahodovou pěnou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact