• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně II.
Napište svůj komentář k receptu

Sibiřské pelmeně II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sibiřské pelmeně II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • polohrubá mouka
    • vejce
    • sůl
  • Náplň
    • cibule
    • česnek
    • pepř mletý
    • sůl
    • hovězí maso
    • vepřové maso

Postup přípravy receptu

1
Připravíme si nudlové těsto. Maso pomeleme,přidáme sůl, pepř, najemno nakrájenou cibuli a česnek - promícháme. Těsto vyválíme na tenkou placku a vykrájíme kolečka, do každého položíme lžičku masové náplně, kolečko v půlce přehneme a okraje stlačíme k sobě (já používám formičku).
2
Hotové pelmeně poklademe na prkýnko a dáme asi na 1-2 hodiny do mražáku. Musí zmrznout. Zmrzlé zavaříme do vody, do které jsme přidali bobkový list a nové koření. Uvařené vyplavou.
3
<BR>Podávají se ze zakysanou smetanou nebo jen tak s kečupem. Já dávám na stůl obojí v miskách a každý si zvolí svoji chuť.
4
<BR>Tento recept mne naučila moje moskevská přítelkyně a všem vždycky moc chutnal. Toto jídlo prý sebou vozili lovci do tajgy, zavěšené v pytlíčku u koňského sedla. V té zimě pelmeně zmrzly a vydržely hodně dlouho. Dělaly se do zásoby, uvařilo se jen tolik, kolik se snědlo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka | 30. 5. 2012 23:25

    Pelmeně se u nás jí v obrovském množství :-) , je to velká dobrota ;-) , jen kdyby s tím nebylo tolik práce :-( ... recept vynikající, jen těsto dělám z hladké mouky.

  • Dúšan | 3. 8. 2011 13:59

    Zdravím všechny přátele dobrého jídla. To já když byl ve Volgogradu, tam se připravovaly zamražené pelmeně tak, že místo vaření ve vodě se smažily v rozpáleném tuku. A to byla mňamka! Mějte se bájo a vařte si.>

  • Hanka Kantorová | 17. 8. 2007 17:35

    Pelmeně sou dobrý i s máslem a trochou kopru (tak se jí na ukrajině)

  • Anonym | 5. 4. 2006 07:48

    Pelmeně jsou moje milované jídlo. Vařila je moje babička. Pro taťku se je musela maučit moje mamka. U nás to bylo tradiční jídlo na Nový rok, podávaly se s máslem a trochou octa nebo s kysanou smetanou.. Vždycky jsme se všichni strašně moc nacpali. Myslela jsem si, že tradici nebudu mít komu předat, dětem moc nechutnaly, ale poslední 2 roky je po mne požaduje vařit dcera, takže PELMENĚ žijí dál. Šárka

  • Mirka | 7. 2. 2006 11:10

    Já je sice ještě sama nedělala , ale moje babička a moje mamainka je dělaly a moc dobře. Sice do masa nedávaly česnek. Pelmeně se u nás podávaly v silném hovězím vývaru a aby se mohly pelmeně dobře jíst namaáčely se dostudené vody s octem . Mě to takhle moc chutnalo. Snědlo seč jich vždycky strašně moc !!

  • Uljana Kimačenko | 20. 12. 2005 17:51

    Ja take delam pelmene, a muzu vam vsem potvrdit ze tento recept je moc dobry.Vzhledem k tomu ze jsem rodila ukrajinka, a u nas na Ukrajině je to jedno z oblibených jidel, tak muzu autorku receptu moc pochvalit.Jeste jedna pripominka, pelmene se take mohou podavat s rozpustěným masle, černým pepřem a trochou pokapaného octa(jen to neprezente :-)))

  • Radka A. | 6. 10. 2005 14:13

    Tak už jsem je vyzkoušela, byly opravdu dobré, mňam. A přitom je to celkem jednoduché jídlo a dá se připravit hodně dopředu. Já jsem k nim udělala následující dresink - 1 díl kečupu, 1 díl majolky, trochu bylinkové soli a nasekaná pažitka. To vše se smíchá a k pelmením je to moc dobré.

  • Naďa | 19. 9. 2005 23:11

    Ano,náplň se dává syrová,vaří se až ve vodě.Možná i proto je lepší dát je nejprve zmrznout a zmrzlé hodit do vařicí vody,pak se totiž vaří dýl a maso je výborné.

  • Radka A. | 19. 9. 2005 09:45

    Omlouvám se, nepřečetla jsem si to pořádně. Ale ještě jedno upřesnění bych potřebovala. Ta náplň se dovnitř dává syrová?

  • Naďa | 12. 9. 2005 09:48

    Domnívám se,že pokud si přečtete přípravu,všechno tam je.Ale tedy ještě jednou-vykrajují se kolečka,která po naplnění v půlce přehnete,okraje stlačíte k sobě.Ještě syrové se dají na prkýnku(v pytlíku by se slepily k sobě)zmrazit,Po zmražení se zmrzlé zavařují do vařicí vody.Jinak se mrkněte i na komentáře.......

  • Radka A. | 9. 9. 2005 22:55

    Chtěla bych se zeptat autorky receptu, v jakém stádiu se mají pelmeně zamrazovat.. Už uvařené nebo před uvařením, a po rozmrazení je uvařit? Nebo uvařit ještě ve zmrazeném stavu? Chci je vyzkoušet ale musím všechno promyslet dopředu.. A ještě, jak přesně se tedy mají tvarovat?

  • Pilence | 17. 2. 2005 11:34

    Panove si moc pochutnali. Mam vyridit pozdravy a diky! Ja jako hlavni kucharka vzkazuji, ze jsem koupila mlete maso (hovezi + veprove) na tacku cca za 25,- Kc, pouzila jsem neceleho pul kila mouky a 4 vejce, na vypracovani testa a vyvaleni pak hrubou muzskou silu, delala jsem je vykrajovatkem cca o prumeru 6 cm, byla jich hromada (pro ctyri poradne jedliky) a po vyplavani jsem je cca jeste tak 3-5 minut varila, protoze se mi tvrde (mozna nebylo dost tence vyvalene testo). V kazdem pripade doporucuji! Pile

  • Míla Kořínková | 12. 2. 2005 18:09

    Dělám je taky tak, naučila mě je rodilá Ukrajinka,její rodiče prožili na Sibiři pěknou řádku let. Tak jako se u nás kdysi scházely babky při draní peří, tak se prý sešly ženy v jedné chalupě, zabila se kráva, nadělalo obrovské kvantum těsta, a už se jelo.Vyrobené pelmeně se dávaly v pytlích ven do mrazu a bylo vystaráno...Konečky půlměsíčků se přitáhnou k sobě, stisknou - aby se těsto spojilo, to je prý pravý tvar pelmeně ( tvrdí Táňa). Nám nejvíc chutnají polité zředěným octem,děti je zase milují s kečupem. Když jsem je poprvé dělala pod Tániným dohledem, a chtěla je nechat ve tvaru klasického půlměsíčku, tak hned : nenene, to by byly vareniky...to jsou taštičky, které se plní tvarohem, nebo višněmi, jsou taky moc dobré. Dcera, když byla malinká a měla na ně chuť, tak vždycky škemrala - mamííí, udělej zase ty kabelky (tj. taštičky). Jinak jsem Táně vděčná, že mě naučila ukrajinský boršč, červenou řepu dávat zásadně čerstvou, zelí taktéž, jen proboha žádnou uzeninu.

  • Naďa | 8. 2. 2005 16:55

    Ještě jsem chtěla napsat,ale nevešlo se,že zmrzlé jsou skutečně lepší.Zkoušela jsem je vařit čerstvé a není to ono.V těch zmražených je to maso šťavnaté a šťáva se drží v pelmeních,v opačném případě jsem měla pocit,že vsákne do těsta.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody
Maso Oběd Večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Hovězí maso Pepř mletý Polohrubá mouka Sůl Vejce Vepřové maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Divoká sekaná

Divoká sekaná

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Kuřecí závitky - křehké a šťavnaté

Hovězí  vývar s nudlemi

Hovězí vývar s nudlemi

Zeleninová česnečka s krutony

Zeleninová česnečka s krutony

Pikantní čočka s kuřecím masem

Pikantní čočka s kuřecím masem

Špecle s kořenovou zeleninou

Špecle s kořenovou zeleninou

Masová minutka s řapíkatým celerem

Masová minutka s řapíkatým celerem

Kuřecí nudličky v tempuře

Kuřecí nudličky v tempuře

Boží milosti F.O.O.D.

Boží milosti F.O.O.D.

Doporučujeme

100 minut
Pravý segedínský guláš

Pravý segedínský guláš

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

72
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
42
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
30
Středomořská čočková polévka
Středomořská čočková…
27
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Jednoduchá brokolicová polévka
Jednoduchá brokolicová…

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Sibiřské pelmeně II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact