• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Napište svůj komentář k receptu

Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 35 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g filety z mořského ďasa
    • 400
      g telecí maso brzlík
    • 2
      ks lilek středně velký
    • 500
      ml kokosové mléko
    • máta lístky
    • koriandr
    • bazalka
    • jarní cibulka
    • 8
      ks ředkvička
    • sůl
  • Na sečuánskou omáčku:
    • pepř mletý
    • 5
      lžíce olej
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžíce sezam bilý

Postup přípravy receptu

1
Brzlík nechte odležet minimálně 6 hodin (raději déle, ideálně přes noc) v octové vodě (nejlépe z povařeného rýžového octa, který není tak kyselý). Pak krátce povařte, nechte vychladnout a odstraňte blány a cévky. Rybí filety vložte do parního hrnce a vařte 10–12 minut. Zprudka opečte kousky brzlíku, nakrájeného na asi 50gramové porce.
2
Lilky grilujte v celku, otáčejte a průběžně polévejte kokosovým mlékem. Když lilek změkne, oloupejte jej a dužninu najemno nakrájejte a smíchejte se zbytkem kokosového mléka a osolte.
3
Sečuánskou omáčku připravte ze sečuánského pepře (drcené tobolky žlutodřevu peprného, také nazývaného fagara – není spřízněn s černým pepřem), oleje, sójové omáčky, medu a bílého sezamu. Filety podávejte na lůžku z nudliček jarní cibulky, lístků máty, koriandru a bazalky, zalitém sečuánskou omáčkou. Zvlášť podávejte kousky brzlíku a lilkové pyré. Ozdobte na kroužky nakrájenou ředkvičkou a mladou cibulkou. „Tady je umění správně vyvážit chutě, aby vytvořily kompaktní harmonii. K zapití se výborně hodí mrkvový džus,“ radí Shahaf. „Jako příloha jsou ideální asijské sezamové krekry, ale v obchodech seženete i obdobné evropské.“
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře po sečuánsku

Kuře po sečuánsku

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

PHO

PHO

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Telecí Ryby Grilování & BBQ
Maso Telecí Grilování Rybí Červen Večeře Pečení Grilování Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Filety Jarní cibulka Kokosové mléko Koriandr Lilek Máta Med Olej Pepř mletý Ředkvička Sezam Sojová omáčka Sůl Telecí maso
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Léčivý sirup z jitrocele

Léčivý sirup z jitrocele

Pikantní pečené kuře

Pikantní pečené kuře

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Vydatná česnečka

Vydatná česnečka

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Tvarohový koláč s třešněmi II.

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Jednoduchá špenátová polévka se sýrem

Kuřecí maso s těstovinami

Kuřecí maso s těstovinami

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

965
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
868
Dýňová tortila
Dýňová tortila
357
Máslové řízky
Máslové řízky
22
Klasické lečo
Klasické lečo
20
Čevapčiči s brambory a žampiony na grilu
Čevapčiči s brambory a…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

Eva Decastelo se zimy nebojí: Odvážné otužování i tvář bez make-upu!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Největší čarodějky zvěrokruhu: Která znamení mají mimořádné schopnosti?

Další doporučené recepty:

Shepherd´s pie
Shepherd´s pie
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shortbread máslové sušenky
Shortbread máslové sušenky
Schované srdce
Schované srdce
Schované žampiony
Schované žampiony
  • Recepty.cz
  • Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact