• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Shepherd´s pie
Napište svůj komentář k receptu

Shepherd´s pie

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 90 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Shepherd´s pie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      g bramborová kaše z brambor typu C
    • 50
      g kukuřice
    • 50
      g mražený hrášek
    • 1
      ks žloutek
    • 1
      ks cibule
    • 2
      ks mrkev
    • řepkový olej
    • 1
      stroužek česnek
    • 400
      g jehněčí maso mleté
    • sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce rajčatové pyré
    • 1
      lžička worcestrová omáčka
    • rozmarýn
    • tymián
    • 150
      ml drůbeží vývar

Postup přípravy receptu

1
Kaši promíchejte se žloutkem; pokud koláč nebudet dělat ze zbylé kaše, nechte brambory rozšťouchané trochu hruběji. Troubu zapněte na 200 °C. Cibuli nakrájejte nahrubo, mrkev na kolečka. Zpěňte na oleji do hnědnutí okrajů. Přidejte prolisovaný česnek, jehněčí maso, osolte a opepřete. Opékejte minut a a zaprašte moukou. Chvíli míchejte a přidejte rajčatový protlak. Nechte asi minutu karamelizovat. Podlijte vývarem a dochuťte worchesterem, rozmarýnem a tymiánem. Duste 10-12 minut do zhoustnutí omáčky. Vmíchejte kukuřici a hrášek a směs rovnoměrně nandejte do zapékací misky. Na maso rozprostřete bramborovou kaši. Tu dotáhněte až do okrajů, aby bublající maso během pečení neprskalo ven. Pečte 25 minut dozlatova, před podáváním nechte zchladnout (asi 15 minut).
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Shepherd's pie (ovčákův koláč)

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

Kokosová Impossible pie (Nemožná pie)

Mini Shepherd´s Pies

Mini Shepherd´s Pies

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Jehněčí
Maso Pokrmy Z brambor Jehněčí Oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bramborová kaše Česnek Cibule Drůbeží vývar Hladká mouka Jehněčí maso Kukuřice Mražený hrášek Mrkev Pepř mletý Rajčatové pyré Řepkový olej Rozmarýn Sůl Tymián Worcestrová omáčka Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Čokoládové muffiny k nakousnutí

Ovarová polévka se zeleninou

Ovarová polévka se zeleninou

Bramborové noky s dušeným kysaným zelím a pečenou krkovicí

Bramborové noky s dušeným kysaným…

Blesková rýže kari podle Lidušky

Blesková rýže kari podle Lidušky

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Uzený losos na grilu

Uzený losos na grilu

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Hermelín / Camembert v listovém těstě

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Krémová polévka z řapíkatého celeru

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

43
Vosí hnízda
Vosí hnízda
27
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše
Husí stehna, červené…
26
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

Nedožité 95. narozeniny Vinkláře - Exmanželka Ivanka Devátá: Nezaslouží si zapálit svíčku!

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Sezamový nudlový salát
Sezamový nudlový salát
Sezamový sen
Sezamový sen
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepard's pie (Ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shepherd's pie (ovčákův koláč)
Shiitake omáčka
Shiitake omáčka
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
Shin Din Pho (mořský ďas po sečuánsku)
  • Recepty.cz
  • Shepherd´s pie
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact